Wijziging woonsituatie

Wat een verhuizing betekent voor je verzekering(en) of hypotheek

Een andere woonsituatie kan ervoor zorgen dat je financiën veranderen. Ga je bijvoorbeeld verhuizen van een huurwoning naar een koopwoning, dan heb je een hypotheek en een woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) nodig. Wij kunnen je advies geven over de financiering voor je nieuwe woonsituatie.

Alles over verhuizen en verzekeringen

Image
Stel viert in keuken dat ze verhuisd zijn en drinken champagne
Je gaat verhuizen naar een koopwoning

Bij een koopwoning ben je verplicht om een woonhuisverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je je huis tegen schade door bijvoorbeeld brand, wateroverlast of inbraak. Andere verzekeringen, zoals een inboedelverzekering, zijn niet verplicht maar wel aan te raden.

Meer over een koophuis verzekeren
Image
Man bekijkt op laptop hoe hij de woonverzekeringen bij Aegon kan meeverhuizen
Je gaat verhuizen naar een huurwoning

Bij een huurwoning is het vooral belangrijk dat je jezelf en je spullen verzekert. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering. Je huisbaas is verantwoordelijk voor het afsluiten van een woonhuisverzekering.

Meer over een huurhuis verzekeren

Alles over verhuizen en verzekeringen

Image
Blij stel voor hun nieuwe huis
Je gaat een huis kopen

Als je een huis gaat kopen, heb je meestal een hypotheek nodig. Daar komt veel bij kijken. Wat kun je lenen? Voor hoe lang wil je de rente vastzetten? Kun je je huidige hypotheek meenemen? Onze hypotheekadviseurs kunnen je helpen bij het maken van financiële keuzes; of je nu je eerste huis of je volgende huis koopt.

Meer over hypotheekadvies
Image
Aegon 5 dingen die je niet wilt vergeten bij verbouwing
Je gaat je huis verbouwen

Wil je een spiksplinternieuwe badkamer? Meer ruimte creëren met een aanbouw? Of je huis verduurzamen met zonnepanelen? Wij kunnen je helpen met (advies over) de financiering van grote en kleine verbouwingen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, zoals het verhogen van je hypotheek.

Meer over financieringsopties