Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Nieuws Aegon neemt actie tegen schulden met Actieplan

Aegon neemt actie tegen schulden met Actieplan

13 september 2018

 

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap nam vandaag het ‘Actieplan Financiële Zelfredzaamheid’ in ontvangst uit handen van Ingrid de Graaf, directielid van Aegon Nederland en Topvrouw van het Jaar.

Financiële zelfredzaamheid is voor iedereen belangrijk

Ingrid de Graaf wil dat Nederlanders en vooral vrouwen zich bewuster zijn van hun financien. Iets dat hard nodig is want uit de Emancipatiemonitor (2016) blijkt dat 54 % van de Nederlandse vrouwen van 20-64 jaar economisch zelfstandig is. 46% staat dus financieel niet op eigen benen. Vrouwen komen vaak bij echtscheidingen of het overlijden van hun partner in grote financiële problemen. Samen met organisaties en experts uit heel Nederland wil Aegon het voor kwetsbare groepen makkelijker maken om op tijd hun zaken makkelijk goed te regelen. Het ‘Actieplan Financiële Zelfredzaamheid’ vormt het sluitstuk van twaalf maanden waarin Ingrid de Graaf Topvrouw van het Jaar was.

In het Actieplan staan drie concrete afspraken 

In het Actieplan zijn afspraken gemaakt over toegankelijk financieel advies bij scheiden. Daarnaast wordt financieel advies ook toegankelijk voor mensen met een smalle beurs. En er komt ondersteuning voor werkgevers en bedrijfsartsen voor het vroegtijdig signaleren van financiële problemen van werknemers. Hier kun je het hele plan lezen.

Breed maatschappelijk draagvlak

Ingrid de Graaf heeft de afgelopen maanden met tal van partijen gewerkt om oplossingen te bedenken en afspraken te maken. “Samen met andere bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen we echt iets bijdragen aan een doel wat mij na aan het hart ligt: het bevorderen van financiele zelfredzaamheid van Nederlanders in het algemeen, en vrouwen in het bijzonder. Dat is een van de eerste stappen om economisch zelfstandig te kunnen worden. Ik ben er trots op wat we samen met onze samenwerkingspartners hebben afgesproken: hiermee kunnen we niet alleen zorgen dat vrouwen meer regie krijgen over hun eigen leven maar ook schulden voorkomen.” 

Het initiatief wordt ondersteund door onder anderen Van Bruggen Adviesgroep, software-ontwikkelaars Yellowtail en Figlo, de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), Scheiding Geregeld en Settlement Scheidingsadviseurs, WOMEN Inc. en Aegon.