Aegon ondersteunt Oekraïense vluchtelingen met duurzame donaties

Schadeverzekeraar Aegon heeft samen met partners uit haar herstelnetwerk maar liefst 100 goed gevulde ‘speelgoededoelendozen’ ingezameld voor gevluchte Oekraïense kinderen die in Nederland verblijven. Waar de herstelpartners zich normaal gesproken inzetten om schade van klanten van Aegon te herstellen na inbraak, lekkage of brand, werd nu alle energie ingezet voor dit goede doel. 

Duurzaamheid is essentieel

Frank van Wessel, Managing Director bij Aegon Nederland: ‘Als Aegon hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Steeds meer partijen zien het als hun integrale verantwoordelijkheid  duurzaamheid te verankeren. Daarom richten wij ons herstelnetwerk ook steeds duurzamer in. Zo bieden wij klanten de mogelijkheid schades te repareren, in plaats van te vervangen. Dat is vaak sneller, goedkoper en vooral duurzamer."

Samen met verhuizer Mondial Movers en Polygon Nederland hebben we nu een actie opgezet waarbij we speelgoeddozen voor vluchtelingkinderen ingezameld.  Er is heel veel speelgoed, ook tweedehands materiaal gedoneerd. Daar zijn we blij mee, zo krijgen gebruikte spullen een tweede leven’. Polygon heeft alle tweedehands knuffels grondig gereinigd, zo wordt de kwaliteit geborgd. Vele andere partners en medewerkers hebben zich ingezet en speelgoed gedoneerd. 

Mondial Movers Foundation

Deze foundation, in 2020 opgericht, neemt de logistieke operatie voor haar rekening. Op locaties van Mondial wordt alles gesorteerd en vanuit daar gedistribueerd. Vandaag werd het speelgoed gedoneerd aan de Diamant Oekraïneschool in Den Haag. Hier wordt onderwijs gegeven aan 80 gevluchte kinderen van 2 t/m 13 jaar. Het speelgoed wordt hier uitgezocht voor gebruik op school en de kinderen thuis.

Image
Aegon ondersteunt Oekraïense vluchtelingen met duurzame donaties