Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Ard Schenk AEGON Award voor Jochem Uytdehaage en Andrea Nuyt

22 maart 2002

Jochem Uytdehaage en Andrea Nuyt hebben vrijdagavond de Ard Schenk AEGON Award gekregen. Erica Terpstra is door het publiek gekozen tot schaatsfan van het jaar. De uitreiking vond plaats tijdens het AEGON 25 jaar Schaatsfan Feest in Hoofddorp.

De winnaars van de Ard Schenk AEGON Awards werden gekozen door een vakjury bestaande uit Ard Schenk, Ab Krook, Herman Ingbers, Ria Visser en Henk Vader. Bij de heren waren Jochem Uytdehaage, Gerard van Velde en Gianni Romme genomineerd. Bij de dames Andrea Nuyt, Gretha Smit en Renate Groenewold.

Het was voor het eerst dat de Ard Schenk AEGON Award is uitgereikt aan zowel een schaatser als aan een schaatsster. De vakjury onder voorzitterschap van Ard Schenk zei over Jochem Uytdehaage: "Een all-rounder pur sang met enkele opvallende kwaliteiten op de midden en lange afstanden maken deze sportman tot wild waar de komende jaren op gejaagd zal moeten worden." En Andrea Nuyt werd geroemd om haar "stijgende prestatiecurve". Zo geeft volgens de vakjury Nuyts zilveren medaille tijdens het wereldkampioenschap in Hamar aan "dat er nog veel van haar te verwachten is in de komende jaren".

Tijdens het schaatsfeest is ook de Egbert van 't Oever Aanmoedigingsprijs uitgereikt, een nieuwe prijs voor ´s lands grootste aanstormende schaatstalent. De vakjury koos twee winnaars: de jonge schaatstalenten Arjan Kieft en Tessa van Dijk.

Tot schaatsfan van het jaar verkoos het publiek Erica Terpstra. Daarnaast kozen de schaatsers de trouwe supporter Giel van Nuland uit Den Bosch, die de schaatsers bij nagenoeg elk toernooi toejuicht.

Voor het AEGON 25 jaar Schaatsfan Feest, gehouden in AEGON Schaats World in Hoofddorp, waren schaatsers en begeleiders uitgenodigd die afgelopen kwart eeuw deel hebben uitgemaakt van onder meer de door AEGON gesteunde schaatsploegen.