Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Nieuws Coronavirus: in deze gevallen krijgt u annuleringskosten vergoed

Coronavirus: in deze gevallen krijgt u annuleringskosten vergoed

29 januari 2020

In de provincie Hubei in China is het coronavirus uitgebroken. Ook Aegon houdt de ontwikkelingen rondom dit virus goed in de gaten. Heeft u een reis geboekt naar China of Hong Kong? Wij realiseren ons dat een reis naar deze bestemmingen ernstige hinder ondervindt door de genomen overheidsmaatregelen. Daarom kunt u een beroep doen op de annuleringsdekking als u onze Allrisk Doorlopende Reisverzekering heeft.

Veiligheidsrisico’s in Hubei

Er geldt geen officieel negatief reisadvies voor China of Hong Kong of specifiek de provincie Hubei. Wel waarschuwt het Ministerie van Buitenlandse Zaken mensen in China voor veiligheidsrisico’s. En adviseert iedereen om alleen naar Hubei te reizen als dit strikt noodzakelijk is. Op de site van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt u extra informatie.

Wanneer krijgt u de annuleringskosten vergoed?

Als u de Aegon Doorlopende Reisverzekering heeft, krijgt u de annuleringskosten vergoed als u:

  • De Allriskdekking heeft. Want daar zit een ruime annuleringsdekking bij.
  • China of Hong Kong als bestemming heeft voor uw reis.
  • De reis vóór maandag 27 januari 2020 heeft geboekt.

De aanvullende annuleringsdekking van de Basis Doorlopende Reisverzekering biedt geen dekking voor reizen naar China of Hong Kong. Deze dekking geldt alleen bij een aantal specifieke genoemde gebeurtenissen.

Bent u al in China of Hong Kong?

En kunt u niet op de geplande datum terug naar Nederland? Bijvoorbeeld doordat vluchten zijn geannuleerd. Dan vergoedt Aegon de kosten als u een annuleringsdekking heeft. Zowel bij de basis- als de allriskdekking van de Doorlopende Reisverzekering. Belangrijk is wel dat u dan eerst het noodnummer van Aegon belt: +3188 344 00 00.

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met onze Klantenservice.