Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zo berekenen we elk jaar uw variabele pensioen

Particulier Pensioen Aegon Uitkerend Beleggingspensioen Zo berekenen we elk jaar uw variabele pensioen

Heeft u een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen? Dan verandert de hoogte van uw pensioen één keer per jaar. Hieronder leest u hoe het werkt.

De hoogte van uw pensioen verandert één keer per jaar

Het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen is een variabel pensioen. Dat betekent dat uw maandelijkse pensioen vaststaat tot het einde van het jaar. U weet dus precies wat u tot die tijd op uw rekening krijgt. Wat er daarna gebeurt? Dat is nog een vraagteken. Elk jaar op 1 januari berekenen we uw pensioen opnieuw. U hoort dan van ons hoeveel pensioen u dat jaar gaat krijgen. Misschien is dat meer dan het jaar ervoor, misschien minder.

De volgende onderdelen spelen een rol

De hoogte van uw pensioen verandert dus ieder jaar. Maar wat bepaalt nu of uw pensioen stijgt of daalt? Dat hangt af van de volgende 3 onderdelen:

Uw beleggingen
De marktrente
De gemiddelde levensverwachting

De drie onderdelen in het kort

Hieronder ziet u in het kort welke rol de drie onderdelen hebben.

  Beleggingen  Marktrente  Levensverwachting 
 Waarde neemt toeWaarde neemt afStijgt DaaltStijgt Daalt
Effect op uw pensioenPositiefNegatiefPositiefNegatiefNegatiefPositief

Zo hangen deze onderdelen met elkaar samen

Uw beleggingen, de marktrente en de gemiddelde levensverwachting: die onderdelen bepalen of uw pensioen stijgt of daalt. Maar hoe hangen ze nu met elkaar samen?

We kijken eerst naar de waarde van uw beleggingen op 1 januari. Deze waarde kunt u zien als een koopsom. Met die koopsom doen we alsof we een nieuw levenslang pensioen voor u kopen. De marktrente en de gemiddelde levensverwachting bepalen hoe hoog dat levenslange pensioen dan is. Maar u zit natuurlijk niet de rest van uw leven vast aan dit bedrag. Want we maken deze berekening elk jaar opnieuw. Telkens met de beleggingswaarde, de marktrente en de gemiddelde levensverwachting van dat moment.

U krijgt in de loop van januari bericht van ons

In januari van ieder jaar krijgt u een bericht van ons. Daarin leest u hoeveel pensioen u het komende jaar gaat ontvangen. Ook ziet u hoe de waarde van uw pensioenkapitaal zich heeft ontwikkeld. Wilt u weten hoe dit eruitziet? Bekijk een voorbeeld van het bericht dat u ieder jaar ontvangt.

beleggen bij UBP

Ontdek hoe we voor u beleggen

Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen beleggen we voor u in een mix van 3 fondsen. Dat doen we op basis van uw leeftijd. En altijd op een verantwoorde manier.

Zo beleggen we voor u

Schatten Aegon Uitkerend Beleggingspensioen

Een voorzichtige blik vooruit

Benieuwd hoe uw beleggingen en de marktrente het dit jaar doen? En wat dit ongeveer zou kunnen betekenen voor uw pensioen van volgend jaar?

Bekijk de nieuwste cijfers