Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zo werkt het partnerpensioen bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen

Zo werkt het partnerpensioen

Je wilt je partner natuurlijk goed verzorgd achterlaten als je overlijdt. Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen heb je verschillende mogelijkheden.

Je hebt 3 mogelijkheden voor het partnerpensioen

Je koopt met je pensioenkapitaal een pensioen voor jezelf. Maar je koopt standaard ook een partnerpensioen. Overlijd je eerder dan je partner? Dan stopt je eigen pensioen en begint het partnerpensioen. Je partner krijgt daarmee een pensioen voor de rest van zijn of haar leven. Een prettig idee. Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen maak je samen een keuze uit 3 mogelijkheden:

Een vast partnerpensioen

Met een vast partnerpensioen kies je voor zekerheid. Overlijd je? Dan krijgt je partner 70 procent van het pensioen dat je in het eerste jaar ontvangt. Dit bedrag verandert niet.

Aan de ene kant biedt dit duidelijkheid. Je partner weet namelijk precies waar hij of zij aan toe is. Aan de andere kant wordt dit bedrag in de loop van de tijd steeds minder waard. Dat komt door inflatie. Je partner zal dus steeds minder kunnen doen met dit pensioen.

Een variabel partnerpensioen

Jij en je partner kunnen samen ook kiezen voor een variabel partnerpensioen. Overlijd je? Dan krijgt je partner ongeveer 70 procent van het pensioen dat je op dat moment ontving. Dat bedrag blijft gelijk tot de eerstvolgende 1 januari.

Hoe hoog het partnerpensioen daarna is? Dat weten we nog niet. We blijven het pensioenkapitaal namelijk beleggen. Je partner heeft daarmee kans op een hoger partnerpensioen. Maar er is ook een risico dat het partnerpensioen lager wordt. Elk jaar op 1 januari berekenen we het partnerpensioen opnieuw. Precies als bij je eigen pensioen dus.

Goed om te weten: na je overlijden vragen we je partner om zijn of haar beleggingsprofiel te bepalen. Zo weet je partner zeker dat we beleggen op een manier die bij hem of haar past. Lees hoe we beleggen bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen.

Geen partnerpensioen

Je partner mag ook afstand doen van het partnerpensioen. In dat geval krijgt je partner niets van ons als je overlijdt. Je eigen pensioen gaat hierdoor omhoog. Kies deze optie alleen als je partner genoeg eigen inkomen heeft. En houd er rekening mee dat je partner hier toestemming voor moet geven.

Heb je geen partner? Dan is het niet mogelijk om een partnerpensioen te regelen.

Neem contact op met een adviseur

Een adviseur helpt je graag verder

Je mag dit pensioen zelf afsluiten. Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met een adviseur. Die heeft antwoord op al je vragen. Samen bekijken jullie wat voor jou de beste oplossing is.