Het partnerpensioen

Je wilt je partner natuurlijk goed verzorgd achterlaten als je overlijdt. Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen heb je verschillende mogelijkheden. Je koopt met je pensioenkapitaal een pensioen voor jezelf. Maar je koopt standaard ook een partnerpensioen. Overlijd je eerder dan je partner? Dan stopt je eigen pensioen en begint het partnerpensioen. Je partner krijgt daarmee een pensioen voor de rest van zijn of haar leven. Een prettig idee. Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen maak je samen een keuze uit 3 mogelijkheden:

Image
Partnerpensioen Aegon Uitkerend Beleggingspensioen

Je hebt 3 mogelijkheden voor het partnerpensioen

Een vast partnerpensioen

Met een vast partnerpensioen kies je voor zekerheid. Overlijd je? Dan krijgt je partner 70 procent van het pensioen dat je in het eerste jaar ontvangt. Dit bedrag verandert niet.

Aan de ene kant biedt dit duidelijkheid. Je partner weet namelijk precies waar hij of zij aan toe is. Aan de andere kant wordt dit bedrag in de loop van de tijd steeds minder waard. Dat komt door inflatie. Je partner zal dus steeds minder kunnen doen met dit pensioen.

Een variabel partnerpensioen

Jij en je partner kunnen samen ook kiezen voor een variabel partnerpensioen. Overlijd je? Dan krijgt je partner ongeveer 70 procent van het pensioen dat je op dat moment ontving. Dat bedrag blijft gelijk tot de eerstvolgende 1 januari. Hoe hoog het partnerpensioen dan is? Dat weten we nog niet. Elk jaar berekenen we het partnerpensioen namelijk opnieuw. Precies als bij je eigen pensioen. Je partner heeft dan kans op een hoger partnerpensioen. Maar er is ook risico dat het partnerpensioen lager wordt. Je partner moet er dus tegen kunnen dat het pensioen ieder jaar anders is.

Goed om te weten: na je overlijden vragen we je partner om zijn of haar beleggingsprofiel te bepalen. Zo weet je partner zeker dat we beleggen op een manier die bij hem of haar past. Lees hoe we beleggen bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen.

Geen partnerpensioen

Je partner mag ook afstand doen van het partnerpensioen. In dat geval krijgt je partner niets van ons als je overlijdt. Je eigen pensioen gaat hierdoor omhoog. Kies deze optie alleen als je partner genoeg eigen inkomen heeft. En houd er rekening mee dat je partner hier toestemming voor moet geven.

Heb je geen partner? Dan is het niet mogelijk om een partnerpensioen te regelen.

Image
Adviseur

Een adviseur helpt je graag verder

Je kunt dit pensioen alleen via een adviseur afsluiten. Maak gerust een afspraak. Een adviseur heeft antwoord op al je vragen. Samen bekijken jullie wat voor jou de beste oplossing is.

Maak een afspraak

Veel gestelde vragen

Dan stopt je pensioen. Over de maand waarin je overlijdt, keren we je volledige maandelijkse pensioen uit. Hebben jij en je partner gekozen voor een partnerpensioen? Dan krijgt je partner een pensioen van ons. Dit pensioen begint in de maand die volgt op je overlijden. En het loopt door tot het einde van de maand waarin je partner overlijdt. Je kinderen krijgen geen wezenpensioen van ons.

Goed om te weten: jij en je partner kunnen het partnerpensioen alleen regelen bij de start van je pensioen. En dus niet meer daarna.
Dat heeft geen gevolgen voor je eigen pensioen. Dat loopt gewoon door. Maar het partnerpensioen vervalt. Krijg je later een nieuwe partner? Dan heeft die nieuwe partner dus geen recht op partnerpensioen. 
Dan verandert er niets voor je pensioen en het partnerpensioen.
Nee, dat is niet mogelijk.