Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Uitkerend Garantiepensioen

Lees alles over het Aegon Uitkerend Garantiepensioen. Bereken direct hoeveel pensioen u hiermee krijgt en stel zelf uw pensioenuitkering samen.

  • Kies voor een aantrekkelijke pensioenuitkering
  • Zo lang u leeft een vaste uitkering
  • Ontvang binnen twee werkdagen een offerte

Hoe werkt het Aegon Uitkerend Garantiepensioen?

U heeft een pensioenkapitaal opgebouwd. Dat kan bij Aegon zijn, maar ook bij een andere pensioenverzekeraar. Als u straks met pensioen gaat, komt uw pensioenkapitaal vrij. Maar dit bedrag komt niet in één keer op uw rekening. U moet hiervan een levenslange pensioenuitkering kopen. Bij Aegon kunt u kiezen uit:

  • het Aegon Uitkerend Garantiepensioen
  • het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen.

 

Met het Aegon Uitkerend Garantiepensioen krijgt u de rest van uw leven iedere maand hetzelfde bedrag. U heeft dus zekerheid over de hoogte van uw pensioen.

U kunt ook kiezen voor het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen. Hiermee krijgt u de rest van uw leven iedere maand een bedrag dat jaarlijks wisselt. Dat komt doordat we uw pensioenkapitaal beleggen. U heeft daarmee kans op een hoger pensioen. U loopt ook het risico dat uw pensioen lager wordt.

Heeft u al een Aegon Uitkerend Garantiepensioen?

Mijn Aegon is uw persoonlijke internetpagina. Hier vindt u alle producten bij Aegon handig op een rij. Dus ook uw Aegon Uitkerend Garantiepensioen. U ziet hoeveel pensioen u elke maand krijgt. Hoeveel partnerpensioen u misschien heeft geregeld. En u vindt er alle communicatie die u van ons heeft ontvangen. Zoals de jaaropgaaf.

Bezoek Mijn Aegon. Of maak eenvoudig een account aan.

Wilt u de eerste vijf jaar een hogere uitkering?

Met het Aegon Uitkerend Garantiepensioen kunt u kiezen voor iedere maand hetzelfde bedrag zo lang u leeft. Maar u heeft ook de mogelijkheid om tijdens de eerste vijf jaar van uw pensioen een hoger inkomen te hebben. Zo heeft u in deze periode wat meer financiële ruimte. Bijvoorbeeld om te reizen of een dagje weg te gaan met de kleinkinderen. Na die eerste vijf jaar ontvangt u een lager pensioen. In onze offerte ziet u hoe hoog uw pensioen is in de verschillende situaties. Zo kunt u kiezen wat het beste bij u past. 

Wilt u een pensioen voor uw partner als u overlijdt?

U wilt natuurlijk dat uw partner financieel goed verzorgd achterblijft als u overlijdt. U kunt daarom een partnerpensioen regelen als u met pensioen gaat. Overlijdt u eerder dan uw partner? Dan stopt uw eigen pensioen en begint het partnerpensioen. Uw partner krijgt daarmee een pensioen voor de rest van zijn of haar leven. Een prettig gevoel.

Heeft u geen partner? Dan kunt u geen partnerpensioen regelen. Heeft u wel een partner? Bepaal dan samen met uw partner wat u wilt. U heeft 2 mogelijkheden:

1. Een gegarandeerd partnerpensioen

Uw partner krijgt partnerpensioen als u overlijdt. De hoogte hiervan staat vast. Het partnerpensioen bedraagt 70 procent van het pensioen dat u het eerste jaar ontvangt.

2. Geen partnerpensioen

Uw partner krijgt geen partnerpensioen als u overlijdt. Uw eigen pensioen gaat hierdoor omhoog.

Er verandert iets. Wat betekent dat voor uw pensioen?

Sommige gebeurtenissen zijn van invloed op uw pensioen. Bijvoorbeeld als u overlijdt, of uw partner. Als u besluit te gaan scheiden. Of als u naar het buitenland verhuist. Lees hier wat deze en andere veranderingen in uw leven betekenen voor uw pensioen.

Heeft u een deel van uw pensioen netto opgebouwd?

Voor mensen boven de salarisgrens van €107.593 (2019) is er de mogelijkheid om fiscaal vriendelijk, via een nettopensioenregeling, bij te sparen. Heeft u extra pensioen opgebouwd door gebruik te maken van deze regeling? En komt uw pensioen vrij uit het Aegon Netto Pensioen of uit een nettopensioenproduct bij een andere verzekeraar? Dan kunt u een pensioenuitkering aankopen met het Aegon Uitkerend Garantiepensioen. We houden op deze uitkering geen loonheffing in. Dit komt doordat u uw pensioen netto heeft opgebouwd.

Wanneer is Aegon Uitkerend Garantiepensioen geschikt voor u?

U gaat bijna met pensioen. En u heeft bij een of meerdere werkgevers een beschikbare premieregeling gehad. U gebruikt het pensioenkapitaal uit deze pensioenregeling(en) voor het afsluiten van uw pensioen.

Het Aegon Uitkerend Garantiepensioen zou bij u kunnen passen als u:

  • een gegarandeerd pensioen wilt ontvangen zo lang u leeft
  • zekerheid wilt over de hoogte van uw pensioen
  • zenuwachtig wordt van beleggingsproducten

 

Aan de andere kant past het Aegon Uitkerend Garantiepensioen waarschijnlijk minder goed bij u als u:

  • kans wilt maken op een hoger pensioen en niet wakker ligt van een lager pensioen
  • voor uw pensioen liever gebruikmaakt van een beleggingsproduct

 

We willen graag dat u een pensioenuitkering koopt die aansluit bij uw financiële situatie. Daarom moet u altijd van tevoren checken welk pensioen het beste bij u past: het Aegon Uitkerend Garantiepensioen of misschien toch het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen.

Voordelen & Nadelen
Waarom wel of geen Aegon Uitkerend Garantiepensioen?
Risico's
Welke risico’s horen bij het Aegon Uitkerend Garantiepensioen?
Kosten
Wat zijn de kosten van het Aegon Uitkerend Garantiepensioen?
Specificaties
De belangrijkste details van het Aegon Uitkerend Garantiepensioen
Downloads
Bekijk de documenten die horen bij het Aegon Uitkerend Garantiepensioen

Kies voor een pensioen dat bij u past

Wat is in uw situatie handig om te doen? U moet een keuze maken die bepalend is voor de rest van uw leven. U wilt een goed pensioen. Maar door de lage rente is het gegarandeerde pensioen dat u krijgt misschien lager dan u gehoopt had. Met beleggen heeft u kans op een hoger pensioen. Maar beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Uw pensioen kan daardoor ook lager worden. Onderstaand overzicht helpt u bij de juiste keuze. U kunt bij Aegon op de pensioendatum kiezen tussen deze twee producten. Eenmaal gekozen kunt u dit niet terugdraaien of later een andere keuze maken. 

Wilt u onafhankelijke informatie over uw pensioen? Lees meer op Wijzer in geldzaken

Aegon Uitkerend Garantiepensioen

vast pensioen

Aegon Uitkerend Beleggingspensioen

variabel pensioen

Afsluiten via een onafhankelijk adviseur

Uw adviseur kan u persoonlijk en professioneel financieel advies geven, passend bij uw situatie. De kosten voor advies en/of het openen van het product kunnen per adviseur verschillen. Heeft u nog geen adviseur? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt.

Vind een adviseur

Bereken zelf uw pensioen

Bereken eenvoudig hoeveel pensioen u kunt krijgen.

Bereken uw pensioen

Wilt u advies over uw vrijkomend pensioen?

Kies voor advies van een Aegon of een onafhankelijk adviseur. 

Vraag een adviesgesprek aan.