Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Pensioen Bankkosten voor je pensioen in het buitenland

Bankkosten voor je pensioen in het buitenland

Je hebt een bericht van ons gekregen. Een bericht over de bankkosten die we gaan rekenen voor je pensioen in het buitenland.

Vanaf Oktober 2021 betaal je bankkosten

Je ontvangt je pensioen op een buitenlandse rekening. De bank rekent hier kosten voor. Dat gebeurt elke keer dat we je pensioen overmaken. Tot nu toe betaalden wij deze bankkosten. Maar vanaf oktober 2021 houdt de bank de bankkosten in op je pensioen. Hoe hoog deze kosten zijn? Je vindt hier een indicatie van de kosten per land.

Wijzig je rekeningnummer om deze kosten te voorkomen

Heb je een rekening in Nederland? Of een IBAN-rekening in een ander SEPA-land? Voor een overboeking naar zo’n rekening worden geen kosten in rekening gebracht. Misschien wil je je pensioen dan voortaan op die rekening ontvangen. Wijzig dan je rekeningnummer bij ons. Dan maken we je pensioen vanaf oktober naar dat rekeningnummer over.

Zo wijzig je je rekeningnummer

  • Vul het formulier in dat je van ons ontving. Je vindt dit formulier ook onder het kopje Downloads hieronder.
  • Maak een foto of scan van een recent afschrift van je IBAN-rekening. Of download een overzicht via de website van je bank met daarop je naam en rekeningnummer en de datum. De bedragen mag je onleesbaar maken.
  • Maak een foto of scan van je geldige paspoort of ID-kaart (ook de achterkant).
  • Stuur deze documenten vóór 1 oktober 2021 naar ons toe via de knop hieronder. Kies de optie ‘Wijziging rekeningnummer’.
  • Per post mag natuurlijk ook. Ons adres is:

Aegon Levensverzekering N.V.
Int. Business Return Service
I.B.R.S. / C.C.R.I. Numéro 1879
2509 VE The Hague
THE NETHERLANDS

Een postzegel is niet nodig.

Documenten versturen

We staan voor je klaar

Bankkosten zijn vast niet iets waar je dagelijks mee bezig bent. Begrijpelijk dus als je een vraag hebt. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op. Via de chat of gewoon per telefoon. Net wat je prettig vindt. Je vindt onze gegevens op de klantenservicepagina.

Naar de klantenservice