Pensioen

Bankkosten voor je pensioen in het buitenland

Je hebt een bericht van ons gekregen. Een bericht over de bankkosten die we gaan rekenen voor je pensioen in het buitenland.

Image
mijn pensioen ontvangen in het buitenland

Vanaf Oktober 2021 betaal je bankkosten

Je ontvangt je pensioen op een buitenlandse rekening. De bank rekent hier kosten voor. Dat gebeurt elke keer dat we je pensioen overmaken. Tot nu toe betaalden wij deze bankkosten. Maar vanaf oktober 2021 houdt de bank de bankkosten in op je pensioen. Hoe hoog deze kosten zijn? Je vindt hier een indicatie van de kosten per land.

Wijzig je rekeningnummer om deze kosten te voorkomen

Heb je een rekening in Nederland? Of een IBAN-rekening in een ander SEPA-land? Voor een overboeking naar zo’n rekening worden geen kosten in rekening gebracht. Misschien wil je je pensioen dan voortaan op die rekening ontvangen. Wijzig dan je rekeningnummer bij ons. Dan maken we je pensioen vanaf oktober naar dat rekeningnummer over.

Zo wijzig je je rekeningnummer

Vul het formulier in dat je van ons ontving. Je vindt dit formulier ook onder het kopje Downloads hieronder.

  • Maak een foto of scan van een recent afschrift van je IBAN-rekening. Of download een overzicht via de website van je bank met daarop je naam en rekeningnummer en de datum. De bedragen mag je onleesbaar maken.
  • Maak een foto of scan van je geldige paspoort of ID-kaart (ook de achterkant).
  • Stuur deze documenten vóór 1 oktober 2021 naar ons toe via de knop hieronder. Kies de optie ‘Wijziging rekeningnummer’.

Per post mag natuurlijk ook. Een postzegel is niet nodig. Ons adres is:

Aegon Levensverzekering N.V.
Int. Business Return Service
I.B.R.S. / C.C.R.I. Numéro 1879
2509 VE The Hague
THE NETHERLANDS

We staan voor je klaar

Bankkosten zijn vast niet iets waar je dagelijks mee bezig bent. Begrijpelijk dus als je een vraag hebt. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op. Via de chat of gewoon per telefoon. Net wat je prettig vindt. Je vindt onze gegevens op de klantenservicepagina.

Veelgestelde vragen

De bank mag kosten rekenen voor overboeken naar een rekening buiten SEPA gebied. De bank doet dat ook al langer. Tot nu toe namen wij die kosten voor onze rekening. Vanaf oktober 2021 doen wij dat niet meer. De kosten komen dan voor uw rekening. 
De bankkosten worden te hoog voor Aegon. Daarom hebben we besloten deze kosten niet meer voor onze rekening te nemen. 
SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Landen die hieraan meedoen vormen samen één betaalmarkt. Bankrekeningen in SEPA-landen hebben een IBAN-nummer. Bekijk het overzicht van alle SEPA-landen.
 
De bankkosten die je nu al betaalt, worden bij je in rekening gebracht door je buitenlandse bank die je pensioen ontvangt. Maar ook de bank die je pensioen aan je buitenlandse bank overmaakt, brengt kosten in rekening. Die kosten nemen we niet meer voor onze rekening. 
Dan rekent de bank de bankkosten aan je door. Je ontvangt dan een lager bedrag. Goed om te weten: deze kosten worden verrekend met het nettobedrag. Het brutobedrag blijft dus hetzelfde. Je vindt het brutobedrag terug op het overzicht dat je ieder jaar van ons krijgt. 
Dan rekent de bank de bankkosten aan je door. Je ontvangt dan een lager bedrag. Goed om te weten: deze kosten worden verrekend met het nettobedrag. 
We willen graag controleren of het rekeningnummer klopt. En of de bankrekening echt van jou is. Zo voorkomen we dat je pensioen bij iemand anders terechtkomt.