Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Pensioen Eerder stoppen met werken

Eerder stoppen met werken: wat betekent dat voor u?

Op verjaardagen is het waarschijnlijk een van de meest gehoorde zinnen: ‘Ik wil als het even kan eerder stoppen met werken.’ Misschien heeft u het ook wel eens gezegd. En het gekke is dat eerder stoppen niet zo moeilijk is. Nee, het belangrijkste zit hem in het financiële aspect.

Zo zit het als u eerder met pensioen gaat

Bijna alle mensen in Nederland bouwen pensioen op. Bovendien kennen we de AOW, maar die is afhankelijk geworden van onze levensverwachting en schuift steeds iets verder naar achter. En heeft u een baan? Dan bouwt u waarschijnlijk ook pensioen op via uw werkgever. Uw pensioen gaat meestal pas in met 65 of 67 jaar. Dus wat zijn uw inkomsten als u eerder met pensioen wilt?

Eerder stoppen met werken is niet alleen duur omdat u geen inkomsten meer heeft, maar ook omdat u meer tijd overhoudt om geld uit te geven. Bovendien bouwt u in die periode natuurlijk geen pensioen op. Maar er zijn toch mogelijkheden. Bijvoorbeeld door via een lijfrente te sparen voor later. Krijgt u ook nog eens belastingvoordeel. En die lijfrente kunt u dan gebruiken tot u uw echte pensioen krijgt. Maar u kunt natuurlijk ook zelf sparen of beleggen bij een bank. Zo kunt u misschien toch eerder stoppen met werken.

eerder stoppen met werken

Kunt u eerder stoppen met werken?

Een makkelijke manier om dat te ontdekken is met FinSnap. Dé online tool waarmee u zelf binnen 10 minuten antwoord krijgt op deze vraag.

Spaargeld? U heeft best veel nodig
U mag uw pensioen eerder laten ingaan
Pas na uw AOW-leeftijd gaat u minder belasting betalen
Let ook op uw hypotheekrenteaftrek
En toch zijn er veel mensen die eerder stoppen met werken!

Heeft u vragen?

Bijvoorbeeld over hoeveel u nodig heeft. Of wilt u meer weten over het sparen met een lijfrente? Belt u ons gerust. We helpen u graag. Dit zijn onze adviesmogelijkheden.