Kies nu je manier van pensioenbeleggen (PwC)

Vrij Beleggen: Zelf je fondskeuze bepalen (PwC)

Met Vrij beleggen bepaal je zelf in welke fondsen je jouw pensioenkapitaal belegt. Hiervoor is de Profielwijzer beschikbaar. Daarmee bepaal je eerst jouw persoonlijke risicoprofiel en kun je je gewenste beleggingsmix doorgeven en aanpassen. We toetsen jaarlijks of je beleggingsmix past bij je risicoprofiel. We informeren je over de uitkomst. Past dit niet? Dan adviseren we je om je persoonlijke risicoprofiel opnieuw vast te stellen en daar je beleggingsmix op af te stemmen. Je kunt dus je risicoprofiel niet zelf kiezen. In de Profielwijzer zie je welke beleggingsfondsen voor jou beschikbaar zijn.

Uit welke beleggingsfondsen kun je kiezen?

Er zijn verschillende beleggingsfondsen waar je uit kunt kiezen. Je vindt ze in de tabel hieronder. Als je op de naam van het fonds klikt zie je het rendement over langere termijn, en lees je meer over de beleggingsstrategie, het risicoprofiel en de duurzaamheid van het fonds.

Vervanging van de PwC Profiel Funds

Als je niet alleen in PwC Profiel Funds belegt, maar ook in andere beleggingsfondsen en als je niet zelf aan ons doorgeeft in welke fondsen je vanaf 14 februari 2022 wilt beleggen, vervangen we de PwC Profiel Funds op dat moment door de volgende combinatie van fondsen:

PwC Defensief Profiel
PwC Neutraal Profiel
PwC Ondernemend Profiel

Aegon ABS Fund

12%

9%

7,8%

Aegon Emerging Market Debt Fund (EUR)

8%

6%

5,2%

Aegon Global High Yield Fund (EUR)

10%

7,5%

6,5%

Aegon Core Eurozone Government Bond Index Fund 

30%

22,5%

19,5%

Aegon European Credit Fund

40%

30%

26%

Aegon World Equity Index Fund

20%

28%

Aegon Vastgoed Fund Internationaal

3%

4,2%

Aegon Global Commodity Fund

2%

2,8%

Totaal

100%

100%

100%