Pensioen

Kies nu je manier van pensioenbeleggen (PwC)

Je ontving als (oud) werknemer van PwC een brief van ons over veranderingen in je pensioenbeleggingen. Op dit moment beleg je nog in één of meerdere PwC Profiel Funds. Die bieden we vanaf 14 februari 2022 niet meer aan. Daarom is het belangrijk dat je kiest hoe je wilt dat we je pensioenkapitaal voortaan beleggen.

Kies uit Life Cycle beleggen of Vrij Beleggen

Je kunt kiezen uit Life Cycle beleggen of Vrij Beleggen. Life Cycle beleggen is een vorm van beleggen waarbij Aegon de beleggingsstrategie voor je bepaalt en je geen omkijken meer hebt naar het bepalen van de beleggingskeuze. En hoe ouder je wordt, hoe meer we je beleggingsrisico afbouwen. Dit kan nare verrassingen vlak voor je pensioendatum voorkomen. Maar je kunt ook kiezen voor Vrij Beleggen. Je kunt dan beleggen in de andere beleggingsfondsen die in je pensioenregeling beschikbaar zijn.

Wat gebeurt er als je geen keuze maakt?

Dan zetten we de in de PwC Profiel Funds belegde waarde op 14 februari 2022 om, zoals je kunt lezen in de brief die je van ons ontving:

  • Beleg je nu volledig in de PwC Profiel Funds? Dan beleggen we je pensioenkapitaal voortaan via Life Cycle beleggen en volgens het beleggingsprofiel dat nu bij ons bekend is.
  • Beleg je gedeeltelijk in de PwC Profiel Funds? Dan zetten wij je beleggingen in PwC Profiel Funds om naar een combinatie van fondsen.

We staan voor je klaar

Je bent vast niet dagelijks bezig met je pensioen. Begrijpelijk dus als je een vraag hebt. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op. Via de chat of gewoon per telefoon. Net wat je prettig vindt. Je vindt onze gegevens op de pagina van onze klantenservice.