Pensioen

Mijn pensioen van Aegon

U ontvangt pensioen van ons. Wanneer staat het geld op uw rekening? Welke documenten krijgt u? En hoe zit het met de belasting? Hieronder vindt u het antwoord op deze en andere vragen. 

Mijn pensioen bekijken
Image
Mijn pensioen bij Aegon

Wanneer krijg ik mijn pensioen?

Verrassingen zijn leuk. Maar voor uw pensioen wilt u gewoon weten waar u aan toe bent. Daarom staat uw pensioen uiterlijk de 25e van de maand op uw rekening. Onder het kopje 'Betaaldata 2022' ziet u op welke datum uw pensioen op uw rekening staat. De pensioenen worden in de middag bijgeschreven.

Ontvangt u uw pensioen op een buitenlandse bankrekening? Dan wordt uw pensioen later op uw rekening bijgeschreven. Hoeveel later kunnen we helaas niet zeggen. Dat hangt af van het land en uw bank.

Betaaldata 2022

Datum dat uw pensioen op uw rekening staat

24 januari 2022

22 juli 2022

24 februari 2022

24 augustus 2022

24 maart 2022

22 september 2022

22 april 2022

24 oktober 2022

24 mei 2022

24 november 2022

23 juni 2022

22 december 2022

Welke documenten krijg ik van Aegon?

U krijgt verschillende documenten van ons. Waar zijn die documenten voor bedoeld? En wanneer en op welke manier komen ze bij u aan? Het overzicht hieronder helpt u op weg.

Bruto-netto specificatie

De bruto-nettospecificatie bevat uw brutopensioen, alle inhoudingen en uw nettopensioen. U kunt het vergelijken met het loonstrookje dat u kreeg toen u nog werkte.

Wanneer? Iedere 1e week van de maand over de maand daarvoor
Hoe? In Mijn Aegon

Pensioenoverzicht

Op uw pensioenoverzicht staat de hoogte van uw pensioen en het pensioen dat uw partner krijgt als u overlijdt.

 

Wanneer? Jaarlijks in het 4e kwartaal
Hoe? Per post en/of in Mijn Aegon

Jaaropgave

Uw jaaropgave laat zien hoeveel pensioen u het afgelopen jaar heeft gekregen. En hoeveel belasting u heeft betaald over uw pensioen. U heeft deze cijfers nodig voor uw belastingaangifte.

Wanneer? Jaarlijks tussen half januari en eind maart
Hoe? Per post en in Mijn Aegon

Image
alle pensioendocumenten bij elkaar

Al uw documenten op één plek in Mijn Aegon

Met Mijn Aegon heeft u al uw pensioendocumenten altijd bij de hand. U kunt ze printen of op uw eigen computer opslaan. Handig: log gewoon in met uw DigiD. Een account aanmaken is dan niet nodig. U kunt via Mijn Aegon ook heel eenvoudig door naar www.mijnaegonpensioen.nl of www.mijnaegoncappital.nl. U hoeft dan niet opnieuw in te loggen.

Ontvangt u een partner- of een wezenpensioen van Aegon? Dan kunt u helaas geen gebruik maken van Mijn Aegon. Heeft u een brief ontvangen over uw nieuwe Mijn-omgeving? Dan kunt u wel rechtstreeks inloggen bij www.mijnaegonpensioen.nl met uw DigiD.

Inloggen op Mijn Aegon

Heeft u een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen?

Met het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen krijgt u elk jaar een ander maandelijks pensioen. Het ene jaar is dat hoger of lager dan het andere jaar. Lees hoe het werkt. 

Veelgestelde vragen

U ontvangt uw pensioen uiterlijk op de 25e van de maand op uw rekening
Dit geldt voor de meest voorkomende maandbetalingen. In onderstaand overzicht ziet u op welke data uw pensioen wordt bijgeschreven op uw rekeningnummer. Dit gebeurt meestal eind van de middag. 

Staat uw pensioen niet op onderstaande datum op uw rekening?
Dan ontvangt u uw maanduitkering uiterlijk de 25e van de maand. De pensioenen worden in de middag bijgeschreven.

December23/12/2021
Januari24/01/2022
Februari24/02/2022
Maart24/03/2022
April22/04/2022
Mei24/05/2022
Jun23/06/2022
Juli22/07/2022
Augustus24/08/2022
September22/09/2022
Oktober24/10/2022
November24/11/2022
December22/12/2022


Als u in het buitenland woont duurt het langer
Woont u in het buitenland? Dan ontvangt u uw pensioen later dan aangegeven in bovenstaande tabel. Het uitbetalingsproces naar een buitenlandse bank duurt namelijk langer.

De uitkeringstermijn is niet te wijzigen
De werkgever waar u uw pensioen opbouwde heeft de uitkeringstermijn bepaald. De uitkeringstermijn staat vast en is niet meer te wijzigen. We kennen de volgende termijnen:
Per maand: zie bovenstaande tabel
Per kwartaal: de betaaldata van maart, juni, september en december
Per half jaar:  de betaaldata van juni en december
Per jaar: de betaaldatum van december


 

De bruto-netto specificatie van uw pensioen staat onder 'betaalspecificaties' in Mijn Aegon
Onder 'Documenten' kiest u voor het tabblad 'Betaalspecificaties'. Hier staat van elke maand de specificatie van het pensioen dat u kreeg. We plaatsen de specificatie enkele dagen nadat u uw pensioen ontving. Meestal rond de 1e van de maand. 

Uw rekeningnummer voor uw pensioen wijzigt u met een formulier en kopie bankafschrift
U vindt het formulier via de pagina 'Wijzigen rekeningnummer uitbetalen pensioenuitkering'. Het formulier print u uit, vult u volledig in en ondertekent u. Daarnaast maakt u een kopie bankafschrift van uw nieuwe rekeningnummer. Deze kopie mag niet ouder dan twee maanden zijn.

Het formulier en kopie bankafschrift kunt u eenvoudig weer uploaden
Dit kan via onze pagina 'documenten Financial Services opsturen'. U ontvangt een bevestiging per e-mail of per brief wanneer wij de wijziging van uw rekeningnummer hebben verwerkt.

U ontvangt in mei geen aparte uitkering met vakantiegeld
U was waarschijnlijk gewend bij uw voormalige werkgever om vakantiegeld te krijgen. Houdt u er rekening mee dat dit stopt nu u met pensioen bent.