Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Mijn pensioen ontvangen in het buitenland

Particulier Pensioen Mijn pensioen van Aegon Mijn pensioen ontvangen in het buitenland

 

Woont u in het buitenland? Of verhuist u naar het buitenland? Uw pensioen van Aegon gaat gewoon met u mee. Er zijn wel een paar dingen waarmee u rekening moet houden.

 

Uw geld is langer onderweg en u betaalt mogelijk kosten

Geld ontvangen op een buitenlandse bankrekening duurt meestal langer. Of u extra kosten betaalt? Dat hangt af van het land waar u woont.

Handig om te weten

U kunt uw pensioen ook ontvangen op een Nederlandse rekening. Met uw bankpas of creditcard beschikt u in het buitenland direct over uw geld.

Bedenk wel dat het duur kan zijn om op deze manier geld op te nemen.

U woont binnen het SEPA-gebied
U woont buiten het SEPA-gebied

We vragen u elk jaar om een bewijs van in leven zijn

We hopen dat het nog lang niet gebeurt. Maar stel dat u overlijdt. In Nederland zouden we dan automatisch bericht krijgen van de gemeente waar u woont. Uw pensioen stopt in dat geval. En we checken of uw nabestaanden recht hebben op nabestaandenpensioen. Woont u in het buitenland? Dan horen we niets. U moet daarom elk jaar aantonen dat u nog in leven bent. Dat klinkt misschien gek. Gelukkig is het erg eenvoudig. U krijgt vanzelf een brief van ons in de maand voordat u jarig bent. Daarin staat precies wat u moet doen. Op deze pagina leest u hier meer over.

Voorkom dat u dubbel belasting betaalt

We moeten belasting inhouden op uw pensioen. Ook als u in het buitenland woont. En in uw woonland moet u belasting betalen over inkomen uit Nederland. U betaalt dan dus twee keer belasting over uw pensioen. U kunt dit voorkomen. Hoe? Door bij de Belastingdienst te vragen om een zogeheten vrijstelling van loonheffing. Keurt de Belastingdienst uw aanvraag goed? Dan houden we geen loonheffing meer in. U betaalt dan alleen nog in uw woonland belasting over uw pensioen. Let op: deze vrijstelling is maar een beperkte tijd geldig. Verloopt de geldigheid? Dan houden we weer loonheffing in. U moet dus zelf op tijd een nieuw verzoek indienen bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst leest u meer over wonen in het buitenland.

De hoogte van uw AOW kan veranderen

Door uw verhuizing naar het buitenland kan de hoogte van uw AOW veranderen. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) leest u meer over uw AOW in het buitenland. U ziet daar per land welke gevolgen uw verhuizing heeft voor uw AOW. 

Waar moet u nog meer aan denken?

U kunt geen Nederlandse zorgverzekering hebben als u in het buitenland woont
Denk aan uw eventuele toeslagen
Vraag een DigiD aan voordat u naar het buitenland verhuist
Kijk op de website van de Rijksoverheid
Mijn Aegon

Nooit meer wachten op uw pensioenpost

In Mijn Aegon vindt u al uw pensioendocumenten overzichtelijk bij elkaar. U vindt er uw bruto-nettospecificaties, pensioenoverzichten en jaaroverzichten. Zo heeft u al uw pensioendocumenten altijd bij de hand. U kunt ze ook printen of op uw eigen computer opslaan. 
Heeft u nog geen Mijn Aegon account? Maak in 5 minuten een Mijn Aegon account aan.
 

Account aanmaken