Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Arbeidsongeschikt raken

Bent u ondernemer?

De informatie op deze pagina is bedoeld voor mensen in loondienst. Heeft u uw eigen bedrijf? Ontdek dan hoe u geld kunt opbouwen voor later. En hoe u uw inkomen beschermt bij arbeidsongeschiktheid. Bekijk onze oplossingen voor ondernemers.

Arbeidsongeschiktheid: wat betekent dat voor uw pensioen?

Iedereen kan arbeidsongeschikt raken. Bijvoorbeeld door een ziekte of een ongeluk. De gevolgen zijn vaak groot. Voor u persoonlijk. Maar ook voor uw inkomen. Hieronder leest u wat arbeidsongeschiktheid betekent voor uw pensioen.

Zo zit het met uw pensioenopbouw

In de eerste 2 jaar
Uw pensioenopbouw loopt in de eerste 2 jaar gewoon door
En daarna
Controleer in uw Pensioen 1-2-3 of u ook daarna pensioen blijft opbouwen

Zo zit het met het arbeidsongeschiktheidspensioen

De uitkering van het UWV is misschien niet genoeg om van rond te komen. Sommige werkgevers hebben daar iets voor geregeld: het arbeidsongeschiktheidspensioen. Die naam is wat verwarrend. Het gaat hier niet om een bedrag dat u krijgt na uw pensioendatum. Nee, het arbeidsongeschiktheidspensioen is een aanvulling op uw uitkering van het UWV. Die aanvulling loopt net als uw uitkering door tot u met pensioen gaat. Of tot het moment dat u weer beter bent.

Benieuwd wat uw werkgever voor u heeft geregeld? Ga naar Mijn Aegon en klik op het kopje ‘Bij arbeidsongeschiktheid’. Kijk voor extra informatie in uw Pensioen 1-2-3.

Ik ben ziek. Moet ik zelf iets doorgeven aan Aegon?

Nee, dat is niet nodig. We krijgen vanzelf bericht als uw uitkering bij het UWV begint. U ontvangt dan een brief van ons. Daarin leest u wat er gebeurt met uw pensioenopbouw. En hoe het zit met uw arbeidsongeschiktheidspensioen.

Inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschikt en uw geldzaken

Arbeidsongeschiktheid kan grote gevolgen hebben voor uw geldzaken. Benieuwd waar u recht op heeft? En wat u zeker niet mag vergeten? Op de website van Wijzer in geldzaken vindt u nuttige tips.

FinSnap

Meer inzicht met FinSnap

Kent u FinSnap al? Daarmee ontdekt u in 10 minuten hoe u er financieel voor staat. Nu én later. Ook behoefte aan extra inzicht? FinSnap is gratis, dus probeer het direct!

Advies nodig?

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Een adviseur kan u helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.