Een nieuwe baan: wat betekent dat voor je pensioen?

Gefeliciteerd! Je hebt een andere baan. Met andere collega’s en misschien wel heel ander werk. Een nieuwe stap, die ook gevolgen heeft voor de opbouw van je pensioen.

Image
Pensioen nieuwe baan

Bekijk je nieuwe pensioen in Mijn Aegon

Met Mijn Aegon heb je altijd inzicht in je pensioen. Waar en wanneer je maar wilt. Je vindt er al je persoonlijke pensioeninformatie handig op een rij. Bijvoorbeeld hoeveel pensioen je opbouwt. Maar ook wat het voor je betekent als je eerder of juist later met pensioen wilt gaan.

Naar Mijn Aegon

Waardeoverdracht: wel of niet doen?

Een nieuwe baan betekent ook dat je een keuze kunt maken over je oude pensioen. Je mag de waarde daarvan namelijk meenemen naar je nieuwe pensioenregeling. Of dat voor jou ook interessant is? Dat hangt af van je persoonlijke situatie en je voorkeuren.

Zo werkt waardeoverdracht

Wat is er wel en niet geregeld in je nieuwe pensioenregeling?

Je bent vast benieuwd wat je werkgever heeft geregeld voor je pensioen. Maar om nu meteen je complete pensioenregeling door te nemen… Gelukkig hoeft dat ook niet. In Mijn Aegon vind je namelijk je Pensioen 1-2-3. Neem even de tijd om laag 1 door te nemen. Je weet dan in 5 minuten wat er wel en niet is geregeld. Bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt raakt of overlijdt. Je ziet ook welke keuzes je kunt maken. Meer weten over een bepaald onderwerp? Bekijk dan laag 2 en 3.

Soms vragen we je ook om onze Profielwijzer in te vullen. Je krijgt hier dan een mail of brief over. Het is belangrijk dat je dit doet. Want daarmee weet je zeker dat je pensioen opbouwt op een manier die bij jou past.

Check wat je partner in je nieuwe pensioenregeling krijgt als je overlijdt

Je bouwt pensioen op voor jezelf. Maar veel pensioenregelingen hebben ook een partnerpensioen. Je partner krijgt dit partnerpensioen als je overlijdt. Ga naar je Pensioen 1-2-3 en bekijk wat er in de pensioenregeling van je nieuwe werkgever om te zien wat er voor je partner is geregeld. En bespreek dan samen met je partner of dit voldoende is.

Je ziet in je Pensioen 1-2-3 ook of je werkgever een Anw-hiaatpensioen aanbiedt. Je partner krijgt hiermee een extra uitkering als je overlijdt voor je pensioendatum. Vaak mag je zelf beslissen of je meedoet. Wacht in dat geval niet te lang. Want je moet je dan aanmelden binnen 3 maanden nadat je in dienst bent gekomen. Meer weten? Kijk onder het kopje ‘Anw-hiaatpensioen: extra zekerheid voor je partner’ op deze pagina.

Advies nodig?

Contact met een adviseur van Aegon
  • Een adviseur van Aegon helpt je verder
  • Aan het adviesrapport zijn kosten verbonden
Gesprek aanvragen
Contact met onafhankelijk adviseur
  • Een onafhankelijke adviseur helpt je verder
  • Informeer bij de adviseur naar de kosten
Vind een adviseur

Veelgestelde vragen

Welkom bij Aegon!
Wanneer je nieuw in dienst bent, dan meldt je werkgever je aan in de pensioenregeling bij Aegon. Vervolgens krijg je van ons een brief met uitleg over de pensioenregeling. Hier lees je ook hoe je met DIGID kan inloggen in je eigen online omgeving: Mijn Aegon Pensioen.
 
Mogelijk ben je nog niet aangemeld in de pensioenregeling
Ben je al een tijdje in dienst bij je nieuwe werkgever, maar heb je nog niets gehoord over je pensioen? Dan is het mogelijk dat je werkgever je nog niet heeft aangemeld in de pensioenregeling. Je kan dit navragen bij je werkgever.

Heeft je werkgever je wel aangemeld?
Je aanmelding is dan wel bij ons bekend, maar nog niet altijd administratief verwerkt. Zodra we je aanmelding verwerkt hebben, krijg je van ons een brief. Hierin bevestigen wij jouw aanmelding en geven uitleg over de pensioenregeling.