Mijn situatie verandert

Een nieuwe baan: wat betekent dat voor uw pensioen?

Gefeliciteerd! U heeft een andere baan. Met andere collega’s en misschien wel heel ander werk. Een nieuwe stap, die ook gevolgen heeft voor de opbouw van uw pensioen.

Image
Pensioen nieuwe baan

Bekijk uw nieuwe pensioen in Mijn Aegon

Met Mijn Aegon heeft u altijd inzicht in uw pensioen. Waar en wanneer u maar wilt. U vindt er al uw persoonlijke pensioeninformatie handig op een rij. Bijvoorbeeld hoeveel pensioen u opbouwt. Maar ook wat het voor u betekent als u eerder of juist later met pensioen wilt gaan.

Naar Mijn Aegon

Waardeoverdracht: wel of niet doen?

Een nieuwe baan betekent ook dat u een keuze kunt maken over uw oude pensioen. U mag de waarde daarvan namelijk meenemen naar uw nieuwe pensioenregeling. Of dat interessant is voor u? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en uw voorkeuren.

Zo werkt waardeoverdracht

Wat is er wel en niet geregeld in uw nieuwe pensioenregeling?

U bent vast benieuwd wat uw werkgever heeft geregeld voor uw pensioen. Maar om nu meteen uw complete pensioenregeling door te nemen… Gelukkig hoeft dat ook niet. In Mijn Aegon vindt u namelijk uw Pensioen 1-2-3. Neem even de tijd om laag 1 door te nemen. U weet dan in 5 minuten wat er wel en niet is geregeld. Bijvoorbeeld als u arbeidsongeschikt raakt of overlijdt. U ziet ook welke keuzes u kunt maken. Meer weten over een bepaald onderwerp? Bekijk dan laag 2 en 3.

Soms vragen we u ook om onze Profielwijzer in te vullen. U krijgt hier dan een mail of brief over. Het is belangrijk dat u dit doet. Want daarmee weet u zeker dat u pensioen opbouwt op een manier die bij u past.

Check wat uw partner in uw nieuwe pensioenregeling krijgt als u overlijdt

U bouwt pensioen op voor uzelf. Maar veel pensioenregelingen hebben ook een partnerpensioen. Uw partner krijgt dit partnerpensioen als u overlijdt. Ga naar uw Pensioen 1-2-3 en bekijk wat er in de pensioenregeling van uw nieuwe werkgever om te zien wat er voor uw partner is geregeld. En bespreek dan samen met uw partner of dit voldoende is.

U ziet in uw Pensioen 1-2-3 ook of uw werkgever een Anw-hiaatpensioen aanbiedt. Uw partner krijgt hiermee een extra uitkering als u overlijdt voor uw pensioendatum. Vaak mag u zelf beslissen of u meedoet. Wacht in dat geval niet te lang. Want u moet zich dan aanmelden binnen 3 maanden nadat u in dienst bent gekomen. Meer weten? Kijk onder het kopje ‘Anw-hiaatpensioen: extra zekerheid voor uw partner’ op deze pagina.

Advies nodig?

Contact met een adviseur van Aegon
  • Een adviseur van Aegon helpt u verder
  • Aan het adviesrapport zijn kosten verbonden
Gesprek aanvragen
Contact met onafhankelijk adviseur
  • Een onafhankelijke adviseur helpt u verder
  • Informeer bij de adviseur naar de kosten
Vind een adviseur

Veelgestelde vragen

Welkom bij Aegon!
Wanneer u nieuw in dienst bent, dan meldt uw werkgever u aan in de pensioenregeling bij Aegon. Vervolgens krijgt u van ons een brief met uitleg over de pensioenregeling. Hier leest u ook hoe u een account kunt aanmaken voor uw eigen online omgeving: Mijn Aegon.
 
Mogelijk bent u nog niet aangemeld in de pensioenregeling
Bent u al een tijdje in dienst bij uw nieuwe werkgever, maar heeft u nog niets gehoord over uw pensioen? Dan is het mogelijk dat uw werkgever u nog niet heeft aangemeld in de pensioenregeling. U kunt dit navragen bij uw werkgever.

Heeft uw werkgever u wel aangemeld?
Uw aanmelding is dan wel bij ons bekend, maar nog niet altijd administratief verwerkt. Zodra wij uw aanmelding verwerkt hebben, krijgt u van ons een brief. Hierin bevestigen wij uw aanmelding en geven uitleg over de pensioenregeling.