Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Als u overlijdt

Een overlijden melden

Wilt u een overlijden aan ons doorgeven? We staan voor u klaar. Meld een overlijden.

Als u overlijdt: pensioen voor uw partner en kinderen

Stel dat u er niet meer bent. Geen fijne gedachte. Toch is het goed om hier af en toe bij stil te staan. Want wat gebeurt er met het inkomen van uw gezin? Op deze pagina zetten we alles voor u op een rij. U ziet ook of u zelf iets extra’s kunt regelen.

Zo zit het met de inkomsten voor uw partner en kinderen

Als u overlijdt, valt er een inkomen weg. Dat kan uw salaris zijn. Of het pensioen dat u ontvangt. En dat terwijl de meeste kosten gewoon doorlopen, zoals de huur of hypotheek. Ga daarom samen na of uw partner dan nog steeds kan rondkomen. En controleer of uw gezin recht heeft op de volgende inkomsten:

Anw-uitkering van de overheid
Partnerpensioen en wezenpensioen
Anw-hiaatpensioen: extra zekerheid voor uw partner
Verzekeringen die u zelf heeft geregeld
Let op de rechten van uw ex-partner

U wilt uw huidige partner natuurlijk goed verzorgd achterlaten. Maar vergeet daarbij uw ex-partner niet. Die heeft namelijk recht op een deel van het partnerpensioen. In sommige gevallen ook als u alleen maar heeft samengewoond. Het gaat om het deel dat u heeft opgebouwd tot het moment dat u uit elkaar ging. Komt u te overlijden? Dan blijft er dus minder over voor uw huidige partner. Bekijk samen of u hier iets voor moet regelen. Of schakel de hulp in van een adviseur.

Overlijden en uw geldzaken

Pensioen is één ding. Maar hoe zit het met uw andere geldzaken als u overlijdt? Bijvoorbeeld de erfenis? Op de website van Wijzer in geldzaken leest u wat u nu alvast kunt regelen.

'Leef in het moment, maar denk na over risico’s'

Aegon-medewerker Klaas kwam er alleen voor te staan toen zijn vrouw overleed. Hij vertelt hoe hij het gezin draaiende hield. En hoe hij omging met de financiële gevolgen.

FinSnap

Bent u financieel goed voorbereid?

Een makkelijke manier om dat te ontdekken is met FinSnap. Dé online tool waarmee u zelf binnen 10 minuten antwoord krijgt op deze vraag.

Bekijk samen met een adviseur wat u kunt doen

Zeker weten of uw gezin kan rondkomen als u er niet meer bent? Een adviseur kan u helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Contact met een adviseur van Aegon

✔ Een adviseur van Aegon helpt u verder

✔ Aan het adviesrapport zijn kosten verbonden

 

Gesprek aanvragen

Contact met een onafhankelijk adviseur

✔ Een onafhankelijke adviseur helpt u verder

✔ Informeer bij de adviseur naar de kosten

 

Vind een adviseur