Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uit dienst

Uit dienst gaan: wat betekent dat voor uw pensioen?

Uit dienst gaan: wat betekent dat voor uw pensioen?

Zegt u uw baan op? Of wordt u ontslagen? Dat heeft niet alleen gevolgen voor uw inkomen, maar ook voor uw pensioen. Hieronder ziet u waar u rekening mee moet houden. En welke keuzes u heeft. U kunt ook berekenen of u voldoende geld achter de hand heeft.

Zo zit het met pensioen voor uzelf

Uw opgebouwde pensioen blijft van u
Nieuwe baan? U mag kiezen voor waardeoverdracht

Zo zit het met het partnerpensioen

U bouwt pensioen op voor uzelf. Maar veel pensioenregelingen hebben ook een partnerpensioen. Uw partner krijgt dit pensioen als u overlijdt. Wat er met het partnerpensioen gebeurt als u uit dienst gaat? Dan hangt af van het soort partnerpensioen:

U heeft een partnerpensioen op opbouwbasis
U heeft een partnerpensioen op risicobasis

Benieuwd wat er is geregeld voor uw partner? Ga naar Mijn Aegon en klik op het kopje ‘Bij overlijden’. U ziet dan hoe hoog het partnerpensioen is zolang u in dienst bent. En wat daarvan overblijft als u uit dienst gaat. Kijk ook zeker eens op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Want daar ziet u ook het partnerpensioen dat u mogelijk bij vorige werkgevers heeft opgebouwd.

Uit dienst? Dan mag u kiezen voor extra partnerpensioen

Gaat u uit dienst en komt het partnerpensioen te vervallen? Of vindt u het partnerpensioen te laag? Dan mag u een deel van uw eigen pensioen omzetten in partnerpensioen. Dit wordt ook wel ‘uitruilen’ genoemd. Voordeel is dat u uw partner meer financiële zekerheid geeft. Nadeel is dat u minder pensioen overhoudt voor uzelf. Hoe het precies werkt? U leest het in de brief die u krijgt als u uit dienst gaat.

Zo zit het met het Anw-hiaatpensioen (aanvullend partnerpensioen)

Misschien doet u via uw werk mee met het Anw-hiaatpensioen. Dat is een aanvullend partnerpensioen bovenop het gewone partnerpensioen. Uw partner krijgt het als u overlijdt vóór uw pensioendatum.

Gaat u uit dienst? Dan vervalt het Anw-hiaatpensioen. Dat betekent dat uw partner minder inkomsten heeft als u er niet meer bent. Wisselt u van baan? Vraag uw nieuwe werkgever naar de mogelijkheden. Misschien kunt u opnieuw meedoen met het Anw-hiaatpensioen.

Ziek uit dienst? Let op uw rechten!

Het kan gebeuren dat u ziek bent op het moment dat u uit dienst gaat. Wordt u daarna arbeidsongeschikt en krijgt u een WIA-uitkering van het UWV? Laat het ons direct weten. Want in dat geval heeft u mogelijk recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen. Dat is een extra uitkering die u krijgt uit uw pensioenregeling bij ons. Bovendien gaat u misschien weer pensioen opbouwen via Aegon. Meer weten? Neem gerust contact op. We helpen u graag.

Uit dienst

Uit dienst gaan en uw geldzaken

Uit dienst gaan heeft altijd gevolgen voor uw geldzaken. Helemaal als u ontslagen wordt. Benieuwd waar u recht op heeft? En wat u zeker niet mag vergeten? Op de website van Wijzer in geldzaken vindt u nuttige tips.

FinSnap

Meer inzicht met FinSnap

Heeft u genoeg geld als u uit dienst treedt of wordt ontslagen? Een makkelijke manier om dat te ontdekken is met FinSnap. Dé online tool waarmee u zelf binnen 10 minuten antwoord krijgt op deze vraag.

Advies nodig?

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Een adviseur kan u helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.