Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uit dienst

Uit dienst gaan: wat betekent dat voor uw pensioen?

Uit dienst gaan: wat betekent dat voor uw pensioen?

Zegt u uw baan op? Of wordt u ontslagen? Dat heeft niet alleen gevolgen voor uw inkomen, maar ook voor uw pensioen. Hieronder ziet u waar u rekening mee moet houden. En welke keuzes u heeft.

Zo zit het met pensioen voor uzelf

Uw werkgever betaalt premie voor uw pensioen. Gaat u uit dienst? Dan stopt deze betaling. U bouwt dan geen pensioen meer op via deze werkgever. U krijgt op dat moment een brief van ons. Daarin zetten we op een rij hoeveel u heeft opgebouwd. Dat pensioen blijft van u. U kunt het altijd inzien via Mijn Aegon. Ook als u uit dienst bent.

Heeft u een andere baan gevonden? En bouwt u daar ook pensioen op? Dan kunt u kiezen voor waardeoverdracht. De waarde van uw oude pensioen wordt dan toegevoegd aan uw nieuwe pensioen. Denkt u dat waardeoverdracht interessant is voor u? Neem contact op met de pensioenaanbieder van uw nieuwe werkgever. Die zorgt er dan voor dat alles netjes wordt geregeld.

Zo zit het met het partnerpensioen

U bouwt pensioen op voor uzelf. Maar veel pensioenregelingen hebben ook een partnerpensioen. Uw partner krijgt dit pensioen als u overlijdt. Wat er met het partnerpensioen gebeurt als u uit dienst gaat? Dan hangt af van het soort partnerpensioen:

U heeft een partnerpensioen op opbouwbasis
U heeft een partnerpensioen op risicobasis

Benieuwd wat er is geregeld voor uw partner? Ga naar Mijn Aegon en klik op het kopje ‘Bij overlijden’. U ziet dan hoe hoog het partnerpensioen is zolang u in dienst bent. En wat daarvan overblijft als u uit dienst gaat. Kijk ook zeker eens op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Want daar ziet u ook het partnerpensioen dat u mogelijk bij vorige werkgevers heeft opgebouwd.

Uit dienst? Dan mag u kiezen voor extra partnerpensioen

Gaat u uit dienst en komt het partnerpensioen te vervallen? Of vindt u het partnerpensioen te laag? Dan mag u een deel van uw eigen pensioen omzetten in partnerpensioen. Dit wordt ook wel ‘uitruilen’ genoemd. Voordeel is dat u uw partner meer financiële zekerheid geeft. Nadeel is dat u minder pensioen overhoudt voor uzelf. Hoe het precies werkt? U leest het in de brief die u krijgt als u uit dienst gaat.

Zo zit het met het Anw-hiaatpensioen (extra partnerpensioen)

Misschien doet u via uw werk mee met het Anw-hiaatpensioen. Dat is een extra partnerpensioen boven op het gewone partnerpensioen. Uw partner krijgt het als u overlijdt vóór uw pensioendatum.

Gaat u uit dienst? Dan vervalt het Anw-hiaatpensioen. Dat betekent dat uw partner minder inkomsten heeft als u er niet meer bent. Wisselt u van baan? Vraag uw nieuwe werkgever naar de mogelijkheden. Misschien kunt u opnieuw meedoen met het Anw-hiaatpensioen.

Ziek uit dienst? Let op uw rechten!

Het kan gebeuren dat u ziek bent op het moment dat u uit dienst gaat. Wordt u daarna arbeidsongeschikt en krijgt u een WIA-uitkering van het UWV? Laat het ons direct weten. Want in dat geval heeft u mogelijk recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen. Dat is een extra uitkering die u krijgt uit uw pensioenregeling bij ons. Bovendien gaat u misschien weer pensioen opbouwen via Aegon. Meer weten? Neem gerust contact op. We helpen u graag.

Advies nodig?

Contact met een adviseur van Aegon

✔ Een adviseur van Aegon helpt u verder

✔ Aan het adviesrapport zijn kosten verbonden

Vind een onafhankelijk pensioenadviseur

✔ Een onafhankelijke adviseur helpt u verder

✔ Informeer bij de adviseur naar de kosten