Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uit elkaar na samenwonen (met of zonder contract)

Direct regelen

Zo zit het met het pensioen voor uzelf

Woonde u samen en gaat u uit elkaar? Dan verandert er niets aan uw eigen pensioen. Uw pensioen blijft gewoon van u. En voor uw ex-partner geldt hetzelfde.

Zo zit het met het partnerpensioen

U bouwt pensioen op voor uzelf. Maar veel pensioenregelingen kennen ook een partnerpensioen. Uw partner krijgt dit partnerpensioen als u overlijdt. Gaat u uit elkaar? Dan heeft u 2 mogelijkheden:

1. U kiest samen voor de standaardoplossing

Uw ex-partner heeft recht op uw partnerpensioen. Het gaat daarbij om het hele bedrag dat u heeft opgebouwd tot het moment dat u uit elkaar gaat. Het partnerpensioen dat is gereserveerd voor uw ex-partner noemen we ‘bijzonder partnerpensioen’. Deze oplossing geldt ook als we niets van u horen.

2. U kiest er samen voor om af te zien van elkaars partnerpensioen

Is uw pensioen nog niet ingegaan? Dan mag uw ex-partner ervoor kiezen om af te zien van het partnerpensioen. Hij of zij ontvangt dan niets als u overlijdt. Krijgt u voordat u met pensioen gaat een nieuwe partner? Dan is het volledige partnerpensioen beschikbaar voor uw nieuwe partner. Omgekeerd mag u natuurlijk ook afzien van het partnerpensioen dat uw ex-partner heeft opgebouwd.

Regel het meteen

Misschien bent u er al uit. En heeft u samen met uw ex-partner afspraken gemaakt over het partnerpensioen. In 5 stappen zorgt u ervoor dat alles netjes wordt vastgelegd.

Bekijk de 5 stappen

'Ik heb gekozen voor de liefde voor mezelf én de kinderen'

Roos stond er alleen voor toen haar relatie stukliep. Maar met een beetje hulp kwam ze er weer bovenop.

Advies nodig?

Een adviseur kan u helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Nog meer bij Aegon?

Heeft u andere producten bij ons? Bijvoorbeeld een hypotheek of verzekering? Lees wat u moet doen nu u uit elkaar gaat.