Zo regel ik mijn pensioen

Je gaat bijna met pensioen. Wil je het straks makkelijk hebben? Geef dan nu alvast je voorlopige voorkeuren door. Doe dit uiterlijk 1 maand voor je pensioendatum. Want daarmee krijg je een vrijblijvende offerte op maat.

Image
mijn pensioen regelen

3 mogelijkheden om over na te denken

Je hebt verschillende mogelijkheden voor je pensioen. Met de 3 vragen hieronder helpen we je op weg.

 • 1
  Regel je het zelf of schakel je hulp in?
  • Je doet het zelf Zo’n 6 maanden voor je pensioendatum krijg je een brief van ons. Dat is het startsein om je pensioen te regelen. In totaal neem je 7 stappen. Verderop zie je welke dat zijn.
  • Je vraagt een adviseur om hulp Lukt het je niet goed om vraag 2 en 3 hieronder te beantwoorden? Dan kan het slim zijn om de hulp van een adviseur in te roepen. Vaak verzorgt de adviseur ook de aanvraag bij de verzekeraar van je keuze. Bespreek vooraf welke kosten de adviseur rekent en wat je daarvoor mag verwachten. Maak een afspraak met een adviseur.
 • 2
  Wat voor pensioen wil je dat je partner van ons krijgt als je overlijdt?

  Overlijden, we staan er liever niet bij stil. Toch is het voor je pensioen een belangrijk onderwerp. Je partner krijgt namelijk partnerpensioen van ons als je overlijdt. Jullie hebben verschillende mogelijkheden voor dit partnerpensioen.

  Heeft je partner genoeg eigen inkomen? En daarom geen behoefte aan partnerpensioen? Dan mag je partner afstand doen van het partnerpensioen. Je eigen pensioen gaat hierdoor omhoog. Heb je geen partner? Dan is het niet mogelijk om een partnerpensioen te regelen.

 • 3
  Wat past het beste bij je: een vast pensioen of een variabel pensioen?

  Kies je voor een vast pensioen? Dan weet je precies hoeveel pensioen je de rest van je leven krijgt. Kies je voor een variabel pensioen? Dan verandert de hoogte van je pensioen één keer per jaar. Je hebt kans op een hoger pensioen. Maar je loopt ook het risico dat je pensioen lager wordt. Dat komt onder meer doordat we voor je beleggen. Lees meer over de verschillen.

  Is je pensioenkapitaal lager dan € 50.000,-? Dan kun je bij Aegon alleen kiezen voor een vast pensioen. Is je pensioenkapitaal hoger dan € 50.000,-? Ontdek dan direct wat het beste bij je past: een vast of een variabel pensioen.

Met pensioen gaan in 7 stappen
 • Je ontving een brief van ons. Daarin las je dat je over 6 maanden je pensioen kunt aankopen.
 • Je denkt na over je mogelijkheden. Wat past bij je? Op deze pagina helpen we je daarbij.
 • Met de rekentool ontdek je hoeveel pensioen je kunt verwachten.
 • Je geeft je voorlopige voorkeuren uiterlijk 1 maand voor je pensioendatum aan ons door. Goed om te weten: dit is nog geen definitieve keuze.
 • Je ontvangt uiterlijk 2 weken voor je pensioendatum een vrijblijvende offerte van ons. Heb je je voorkeuren doorgegeven? Dan krijg je een offerte die bij je past. Heb je je voorkeuren niet doorgegeven? Dan krijg je een standaardofferte.
 • Tevreden? Onderteken de offerte en stuur deze naar ons terug.
 • Je ontvangt je eerste pensioen. Genieten maar!

Later met pensioen? Geef het direct door!

Je pensioenregeling heeft een vastgestelde pensioendatum. Maar daar mag je van afwijken. Je kunt je pensioen bijvoorbeeld uitstellen tot je AOW-datum. Wil je later met pensioen? Geef het zo snel mogelijk aan ons door. Dit kan tot 6 weken voor je vastgestelde pensioendatum. Heb je je verzoek doorgegeven? Dan ontvang je 6 maanden voor je nieuwe pensioendatum opnieuw een brief ons.

Ja, ik wil later met pensioen

Ontdek hoeveel je krijgt en geef je voorkeuren door

Met onze handige rekentool zie je hoeveel pensioen je kunt verwachten. En wat je partner krijgt als je overlijdt. Tevreden? Geef dan direct je voorlopige voorkeuren door. Je zit op dat moment nog nergens aan vast. We gebruiken je voorkeuren alleen om een vrijblijvende offerte te maken die bij je past.

Pensioen berekenen en voorkeuren doorgeven

Bij Aegon of ergens anders?

Je mag je pensioen bij Aegon regelen. Maar ook bij een andere pensioenverzekeraar. De vaste en variabele pensioenen van verschillende verzekeraars vergelijken? Dat doe je met het ‘Standaardmodel vast-variabel pensioen’. Het Standaardmodel kent bij elke pensioenverzekeraar dezelfde opzet. Dat maakt vergelijken eenvoudig. Je vindt je Standaardmodel op www.mijnaegonpensioen.nl.

Een adviseur helpt je graag verder

Je mag dit pensioen zelf afsluiten. Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met een adviseur. Die heeft antwoord op al je vragen. Samen bekijken jullie wat voor jou de beste oplossing is.

Maak een afspraak