Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Online afsluiten, hoe werkt dat?

Lijfrente Sparen
Particulier Pensioen Online afsluiten, hoe werkt dat?

Aegon Lijfrente Sparen en Aegon Lijfrente Uitkeren kunt u zelf online afsluiten. Bekijk stap voor stap hoe het online afsluiten van Aegon Lijfrente Sparen en Aegon Lijfrente Uitkeren werkt:

Online afsluiten Aegon Lijfrente Sparen en Aegon Lijfrente Uitkeren1. U sluit Aegon Lijfrente Sparen of Aegon Lijfrente Uitkeren af op aegon.nl

Als u Aegon Lijfrente Sparen of Aegon Lijfrente Uitkeren online afsluit vragen wij u om een kennis- en ervaringstoets te doorlopen. Aan de hand van de door u gegeven antwoorden wordt bepaald of u voldoende kennis en ervaring heeft om dit product online zonder advies af te sluiten. Als u het product online heeft afgesloten ontvangt u van ons inloggegevens voor Mijn Aegon. Hiermee kunt u, als uw aanvraag definitief is, uw gegevens 24/7 online inzien. 

2. We ontvangen graag uw identificatiegegevens

Om Aegon Lijfrente Sparen of Aegon Lijfrente Uitkeren te kunnen openen hebben wij een kopie identiteitsbewijs (voor- en achterkant) en kopie bankafschrift (niet ouder dan 2 maanden) nodig. U ontvangt daar van ons een e-mail over. Als uw identificatiegegevens in orde zijn, openen wij Aegon Lijfrente Sparen of Aegon Lijfrente Uitkeren definitief voor u. Ter bevestiging ontvangt u een welkomst e-mail.

3. U betaalt voor het product

Als wij uw identificatiegegevens hebben ontvangen, krijgt u een bevestiging met betalingsgegevens. Het afsluiten van Aegon Lijfrente Sparen of Aegon Lijfrente Uitkeren kost €150,-. U ontvangt een factuur van ons. De AFM verplicht alle financiële aanbieders om de vergoeding van het afsluiten los te factureren. Dit in verband met het provisieverbod: een wettelijk verbod van de AFM om financiële dienstverlening transparanter te maken. U weet zo precies wat u voor het openen van het product betaalt.

4. Eventueel: regelen van de waardeoverdracht

Komt uw huidige lijfrente van een andere bank of verzekeraar? Dan stuurt u daar een formulier naartoe waarin u een verzoek doet tot overdracht naar Aegon. Als wij het bedrag hebben ontvangen, ontvangt u van ons een bevestiging. Als het geld van Aegon Levensverzekeringen of Aegon Bank komt hoeft u alleen de herkomst juist in te vullen.

5. 24/7 inzicht in uw gegevens in Mijn Aegon

Inloggen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week om uw gegevens in te zien en rentes te bekijken.

 

Zelf online afsluiten

Aegon Lijfrente Sparen

  • Sparen met belastingvoordeel
  • U bepaalt zelf wat u
    inlegt
  • 100% online: altijd toegang

 

Direct online afsluiten

Aegon Lijfrente Uitkeren

  • Vaste uitkering tijdens de gehele looptijd
  • Kies zelf of u de uitkering per maand, kwartaal, half jaar of jaar ontvangt
  • Bepaal zelf de looptijd van de uitkering

 

Direct online afsluiten