Mogelijkheden bekijken en pensioen berekenen

Ga je binnenkort met pensioen? En komt je pensioenkapitaal vrij? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel pensioen. Bereken je pensioen hieronder en ontdek de mogelijkheden.

Image
Eenvoudig je pensioen berekenen en aankopen

Wat zijn de mogelijkheden als je met pensioen gaat?

Je hebt een pensioenkapitaal opgebouwd. Bij Aegon, of bij een andere pensioenverzekeraar. Als je met pensioen gaat, komt je pensioenkapitaal vrij. Maar dit bedrag komt niet in één keer op je rekening. Je moet er een levenslange pensioenuitkering van kopen. Dat kun je doen bij een aantal verzekeraars. Aegon is er daar een van. Je maakt vervolgens een aantal keuzes over je pensioen. Deze keuzes maak je één keer. Je bepaalt op dat moment hoe dit pensioen er de rest van je leven uit ziet. Denk dus goed na over je keuzes:

 • Wil je een vast pensioen of een variabel pensioen? Met een vast pensioen weet je van tevoren precies hoeveel je maandelijks krijgt. Je hebt zekerheid over de hoogte van je pensioen. De hoogte van een variabel pensioen wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Daarmee kan het ieder jaar hoger of lager worden. Meer weten over de verschillen tussen een vast en variabel pensioen? Lees hier meer over de verschillen.
 • Als je een partner hebt, krijgt deze een partnerpensioen als je overlijdt. Heeft je partner geen partnerpensioen nodig? Dan kunnen jullie ervoor kiezen om het partnerpensioen te laten vervallen. Je partner krijgt dan geen partnerpensioen als je overlijdt. Je eigen pensioen gaat hierdoor omhoog.
 • Regel je het zelf of wil je hulp van een adviseur?

Wil je meer informatie over onze pensioenen? Lees dan meer over het Aegon Uitkerend Garantiepensioen (vast pensioen) en het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen (variabel pensioen).

In Mijn Aegon geef je je keuzes door

Komt je opgebouwde pensioenkapitaal vrij bij Aegon? Dan krijg je van ons een brief. Daarin vertellen we je hoe je je pensioenkeuzes kunt doorgeven in Mijn Aegon. Je krijgt dan automatisch een vrijblijvende offerte. Komt er ook pensioenkapitaal vrij bij een andere pensioenuitvoerder? Dan kun je dat ook in Mijn Aegon aangeven. Dan nemen we dit mee in de offerte. Meer informatie hierover vind je in het ‘Stappenplan met pensioen gaan’.

Hoe bereken je je pensioen?

Wil je nu niet inloggen op Mijn Aegon om je keuzes door te geven? Maar wil je alleen even een snelle berekening maken? Dan kan dat hieronder.

Komt je pensioenkapitaal vrij bij een andere pensioenaanbieder?

Dan kan je ook bij Aegon je pensioen aankopen.

Wil je een berekening maken voor een vast of variabel pensioen? Dat kan hieronder. Voor het vaste pensioen kun je daarna een vrijblijvende offerte maken. Ons variabele pensioen kun je alleen via een adviseur sluiten. We helpen je om een adviseur bij je in de buurt te vinden.

 • 1
  Je gegevens

  We beginnen met een paar korte vragen over jezelf.

 • 2
  Je berekening

  Je ziet direct hoeveel pensioen je ongeveer kunt verwachten.

 • 3
  Je mogelijkheden

  Je ziet de mogelijkheden voor je vaste pensioen, inclusief bedragen per maand. Voor het variabele pensioen verwijzen we je naar een adviseur.

 • 4
  Vrijblijvende offerte downloaden

  Tevreden? Met een druk op de knop download je een vrijblijvende offerte voor het vaste pensioen.

Je pensioen is bij ons in goede handen

Aegon is een van de oudste en grootste pensioenverzekeraars van Nederland. Wij hebben jarenlange ervaring en onze medewerkers hebben diepgaande kennis over pensioenen. Bij ons is je pensioen in goede handen.

Een adviseur helpt je graag verder

Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met een adviseur. Die heeft antwoord op al je vragen. Samen bekijken jullie wat voor jou de beste oplossing is.

Maak een afspraak
Usabilla Feedback