Pensioen berekenen

Ga je binnenkort met pensioen? En komt je pensioenkapitaal vrij? Dan mag je een pensioenuitkering aankopen. Je hebt de keuze uit een vast of variabel pensioen. Benieuwd hoeveel pensioen je krijgt? Ontdek de mogelijkheden.

Bereken je pensioen
Image
Eenvoudig je pensioen berekenen en aankopen

Wat zijn de mogelijkheden als je met pensioen gaat?

Je hebt een pensioenkapitaal opgebouwd. Bij Aegon, of bij een andere pensioenverzekeraar. Als je met pensioen gaat, komt je pensioenkapitaal vrij. Maar dit bedrag komt niet in één keer op je rekening. Je moet er een levenslange pensioenuitkering van kopen. Dat kun je doen bij een aantal verzekeraars. Aegon is er daar een van. Je maakt dan een aantal keuzes:

 • Wil je een vast pensioen of een variabel pensioen? Een variabel pensioen is een beleggingsproduct. Dat betekent dat je pensioen elk jaar kan stijgen maar ook dalen. Lees daarom de informatie op onze site goed door als je daarvoor wilt kiezen. Lees meer over de verschillen.
 • Wat voor pensioen wil je dat je partner van ons krijgt als je overlijdt?
 • Regel je het zelf of kies je voor een adviseur?

Wil je meer informatie over onze pensioenen? Lees dan meer over het Aegon Uitkerend Garantiepensioen (vast pensioen) en het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen (variabel pensioen).

Bereken snel je pensioen

Je kunt straks een berekening maken voor een vast en variabel pensioen. Voor het vaste pensioen kun je daarna een vrijblijvende offerte maken. Ons variabele pensioen kun je alleen via een adviseur sluiten. We helpen je om een adviseur bij je in de buurt te vinden.

 • 1
  Je gegevens

  We beginnen met een paar korte vragen over jezelf.

 • 2
  Je berekening

  Je ziet direct hoeveel pensioen je ongeveer kunt verwachten.

 • 3
  Je mogelijkheden

  Je ziet de mogelijkheden voor je vaste pensioen, inclusief bedragen per maand. Voor het variabele pensioen verwijzen we je naar een adviseur.

 • 4
  Vrijblijvende offerte downloaden

  Tevreden? Met een druk op de knop download je een vrijblijvende offerte voor het vaste pensioen.

Een adviseur helpt je graag verder

Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met een adviseur. Die heeft antwoord op al je vragen. Samen bekijken jullie wat voor jou de beste oplossing is.

Maak een afspraak
Usabilla Feedback