Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Pensioenkeuzes

Particulier Pensioen Pensioenadvies

Pensioenadvies

U wilt weten hoeveel pensioen u later ontvangt. En welke mogelijkheden u heeft om dit aan te vullen. Of wilt u advies over het laten uitbetalen van uw opgebouwde pensioen? Een adviseur kan u helpen. Maar wat doet een adviseur nu eigenlijk? 

U heeft de keuze uit een adviseur van Aegon en een onafhankelijk adviseur. Uw gekozen adviseur helpt u bij het maken van financiële keuzes. Hij brengt uw situatie in kaart met behulp van door u aangeleverde informatie over uw situatie. Daarnaast laat hij zien welke belasting- en pensioenregels op u van toepassing zijn. 

Kies voor de vorm van advies die bij u past

Het is belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen advies van Aegon en onafhankelijk advies. Zo kunt u zelf de juiste keuze maken voor uw situatie. De verschillen leest u hieronder.

Een adviseur van Aegon

Een onafhankelijk adviseur

- biedt passende productoplossingen uit het productassortiment van Aegon.- vergelijkt voor u de producten van verschillende aanbieders.
- adviseert u in een gesprek via de telefoon- adviseert u in een persoonlijk gesprek.
- rekent tarieven die verschillend per situatie. Lees meer over de tarieven.- rekent tarieven die per adviseur verschillend zijn. In uw oriëntatiegesprek maakt u hierover afspraken.
- doorloopt een aantal stappen met u, bekijk het stappenplan advies van Aegon.- doorloopt een aantal stappen met u, bekijk het stappenplan onafhankelijk advies.

Adviseurs zijn deskundig

Zowel alle adviseurs van Aegon als de onafhankelijke adviseurs moeten op de hoogte zijn van alle financiële en juridische aspecten van belastingen, sociale verzekeringen, pensioenen en financiële producten. Dit is verplicht gesteld vanuit de Wet Financiele Toezicht (WFT). Vanuit deze wet mag alleen advies worden gegeven als een adviseur beschikt over de juiste diploma's waarbij hij op de hoogte is van alle huidige wet- en regelgeving. Alle adviseurs hebben de diploma's die volgens de WFT verplicht zijn gesteld. 

Advies van Aegon

U krijgt telefonisch advies van een Aegon adviseur. De Aegon adviseur biedt passende productoplossingen uit het productassortiment van Aegon.

Onafhankelijk advies

U krijgt onafhankelijk advies van een adviseur bij u in de buurt. Een onafhankelijk adviseur vergelijkt meerdere aanbieders voor u.