Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Met pensioen gaan: zo werkt het

Particulier Pensioen Met pensioen gaan: zo werkt het

Uw pensioengeld komt vrij

Uw pensioen staat voor de deur. Een mooie tijd vol nieuwe mogelijkheden. Wat uw plannen ook zijn, het begint met het regelen van uw pensioenuitkering. Hoe u dat doet? Met het pensioengeld dat u al die jaren heeft opgebouwd. Dit geld komt vrij op uw pensioendatum. U koopt daarmee zelf een pensioenuitkering.

Klinkt het ingewikkeld? Geen zorgen. We helpen u graag. Met de stappen hieronder ontdekt u wat u de komende tijd kunt verwachten. En wanneer u iets moet doen.  Hulp nodig? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Of vind een adviseur bij u in de buurt.

Weet u al wat u wilt?

Ontdek dan direct hoeveel pensioen u krijgt.

In 4 stappen genieten van uw pensioen

Bereid u voor op uw keuze
6 maanden voordat uw pensioen vrijkomt.
Vraag uw persoonlijke offerte aan
Maximaal 1 maand voordat uw pensioen vrijkomt.
Lees en onderteken de offerte
Maximaal 2 weken nadat uw pensioen is vrijgekomen.
Geniet van uw pensioen

Hulp bij uw keuze

U maakt een keuze tussen een vast pensioen (Aegon Uitkerend Garantiepensioen) of een variabel pensioen (Aegon Uitkerend Beleggingspensioen).

Aegon Uitkerend Garantiepensioen    Aegon Uitkerend Beleggingspensioen 

Meer lezen over het verschil tussen een vast en variabel pensioen

Bij het Aegon Uitkerend Garantiepensioen (vast pensioen) krijgt u de rest van uw leven iedere maand hetzelfde bedrag. Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen (variabel pensioen) krijgt u de rest van uw leven iedere maand een bedrag dat jaarlijks wisselt.

Bereken in 2 minuten hoeveel pensioen u per maand krijgt

In onze handige rekentool worden de bedragen van het Aegon Uitkerend Garantiepensioen en het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen naast elkaar getoond. Zo kunt u beide pensioenuitkeringen eenvoudig met elkaar vergelijken en een zorgvuldige keuze maken. Het invullen van de rekentool kan binnen twee minuten. 

Doe in 5 minuten de test: een vast of variabel pensioen

Wilt u weten welke pensioenuitkering bij u past? Vul dan snel onze Profielwijzer in. Daarmee kunt u in slechts een paar minuten ontdekken hoe u aankijkt tegen het nemen van financiële risico’s. Dat bepaalt uw persoonlijke risicoprofiel. Dit profiel helpt u bij het maken van een keuze voor een pensioenuitkering die bij u past.

Advies over uw pensioen

Een adviseur geeft persoonlijk en professioneel advies over uw pensioen. Kies voor een adviseur van Aegon of een onafhankelijk adviseur.

Vraag een Aegon adviesgesprek aan 

Heeft u nog geen adviseur? Vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.