Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Uw pensioenuitkering kopen

Gaat u binnenkort met pensioen? En komt uw pensioenkapitaal vrij omdat u een beschikbare premieregeling heeft? Dan moet u hier zelf een pensioenuitkering van kopen. Dat kan bij uw huidige verzekeraar of pensioenfonds. Maar u kunt ook overstappen. Bijvoorbeeld naar Aegon. U regelt het heel eenvoudig met de Aegon Overstapservice.

Weet u niet zeker of u een beschikbare premieregeling heeft? Wij helpen u bij het herkennen van de verschillende pensioenvormen.

Welke pensioenuitkering kiest u?

U krijgt het geld in uw pensioenpot niet in één keer op uw rekening. U moet er een levenslange pensioenuitkering van kopen. Zo staat het in de wet. Bij Aegon kunt u kiezen uit twee verschillende pensioenuitkeringen:

  • Aegon Uitkerend Garantiepensioen (vast pensioen)

U krijgt de rest van uw leven iedere maand hetzelfde bedrag. Dat geeft zekerheid.

  • Aegon Uitkerend Beleggingspensioen (variabel pensioen)

U krijgt de rest van uw leven iedere maand een bedrag dat jaarlijks wisselt. Dat komt doordat we uw pensioenpot ook na uw pensioendatum beleggen. U maakt hierdoor kans op een hoger pensioen.

 

Bereken hoeveel pensioen u per maand krijgt

Benieuwd hoeveel pensioen u per maand kunt krijgen? Ga dan naar onze handige rekentool. Daarmee ziet u de bedragen van het Uitkerend Garantiepensioen en het Uitkerend Beleggingspensioen naast elkaar. Zo kunt u beide pensioenuitkeringen nog beter met elkaar vergelijken.

Ontdek hoeveel pensioen u krijgt

Wij helpen u bij uw keuze tussen een vast of variabel pensioen

We begrijpen dat dit een lastige keuze is. U wilt zekerheid. Maar u wilt ook een goed pensioen. Door de lage rente is het gegarandeerde pensioen dat u krijgt misschien lager dan u gehoopt had. Met beleggen heeft u kans op een hoger pensioen. Maar durft u dat risico te nemen? U weet dat ‘in het verleden behaalde rendementen geen garantie voor de toekomst geven’. En ook wij kunnen niet in de toekomst kijken. Onderstaand overzicht helpt u bij de juiste keuze. U kunt alleen op de pensioendatum kiezen tussen deze twee producten. Eenmaal gekozen kunt u dit niet terugdraaien of later een andere keuze maken.

 

Uitkerend Garantiepensioen

Uitkerend Beleggingspensioen

Alles hangt af van de rentestand op het moment dat u met pensioen gaat. Is de rente laag? Dan zit u vast aan een relatief laag pensioen. Is de rente hoog? Dan profiteert u blijvend van die hoge rente.

U zit niet vast aan de rentestand op het moment dat u met pensioen gaat. Uw pensioen beweegt namelijk mee met de ontwikkeling van de rente. Een stijgende rente is goed voor uw pensioen, een dalende rente is slecht voor uw pensioen.

De beurs is niet van invloed op uw pensioen. Uw pensioen stijgt niet als het goed gaat met de beurs. En uw pensioen daalt niet als het slecht gaat met de beurs.

De beurs is wel van invloed op uw pensioen. Uw pensioen stijgt als het goed gaat met de beurs. En uw pensioen daalt als het slecht gaat met de beurs.

Uw pensioen verandert niet als de marktrente stijgt of daalt.

Uw pensioen verandert wel als de marktrente stijgt of daalt.

Het maakt niet uit hoe oud de inwoners van Nederland gemiddeld worden. U krijgt tijdens uw hele leven hetzelfde bedrag.

Het maakt wel uit hoe oud de inwoners van Nederland gemiddeld worden. Gaat de gemiddelde leeftijd omhoog? Dan kunt u minder pensioen krijgen.

De dagelijkse boodschappen worden vrijwel elk jaar duurder (inflatie). Maar de hoogte van uw pensioen blijft gelijk. U kunt (vrijwel) zeker elk jaar iets minder boodschappen kopen van dit pensioen. De dagelijkse boodschappen worden vrijwel elk jaar duurder (inflatie). En ook de hoogte van uw pensioen verandert elk jaar. U kunt in de toekomst misschien meer maar misschien ook minder boodschappen kopen van dit pensioen.

Meer weten over het verschil tussen een vast en variabel pensioen?

Bij het Aegon Uitkerend Garantiepensioen krijgt u de rest van uw leven iedere maand hetzelfde bedrag. We noemen dat een vast pensioen. Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen krijgt u de rest van uw leven iedere maand een bedrag dat jaarlijks wisselt. Een variabel pensioen noemen we dat. Meer weten?

Lees over het verschil tussen vast of variabel pensioen

Doe de test: vast of variabel pensioen

Een vast pensioen of een variabel pensioen: dat is de keuze die u heeft. Weten welke pensioenuitkering bij u past? Vul dan de Profielwijzer in. Daarmee ontdekt u in een paar minuten hoe u aankijkt tegen het nemen van financiële risico’s.

Naar de Profielwijzer

Makkelijk pensioen samenvoegen met de Aegon Overstapservice

Heeft u pensioen opgebouwd bij meerdere werkgevers? Dan is het overzichtelijk en makkelijk om de verschillende pensioenkapitalen samen te voegen. U ontvangt dan één pensioenuitkering in plaats van meerdere kleinere. En het kan ook geld opleveren. Door het samenvoegen betaalt u namelijk maar eenmaal kosten. En dat levert u een hoger pensioen op. Het samenvoegen van verschillende pensioenkapitalen regelt u eenvoudig met de Aegon Overstapservice.

Hoe werkt de Aegon Overstapservice?

Aegon Uitkerend Garantiepensioen & Aegon Uitkerend Beleggingspensioen

Wilt u meer weten over het aankopen van een pensioenuitkering bij Aegon? Hieronder vindt u meer informatie over beide producten.

Aegon Uitkerend Garantiepensioen
Voor u. Of voor u en uw partner. 

Naar keuze de eerste jaren een hoger pensioen

Een gegarandeerde pensioenuitkering zolang u leeft
Aegon Uitkerend Beleggingspensioen
Na de pensioendatum beleggen met uw pensioenkapitaal

Kans op hoger pensioen door te beleggen

Keuze tussen gegarandeerd en variabel partnerpensioen

Advies over uw pensioen

Een adviseur geeft persoonlijk en professioneel advies over uw pensioen. Kies voor een adviseur van Aegon of een onafhankelijk adviseur.

Vraag een adviesgesprek aan

Heeft u nog geen adviseur? Vind een adviseur bij u in de buurt. 

Chat met een medewerker

U kunt direct chatten met één van onze medewerkers.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik voortaan kiezen tussen een vast of variabel pensioen op pensioendatum?
Door het wijzigen van de wet heeft u keuze tussen vast en variabel pensioen
U kiest eenmalig tussen een vast of variabel pensioen. De overheid introduceerde een variabel pensioen om u meer kans te geven op een hoger pensioen.
 
Eerder was er geen keuze en kreeg u een vast pensioen
Bij een vast pensioen ontvangt u een vast bedrag per maand. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van de stand van de rente op uw pensioendatum. Helaas staat de rente al een paar jaar erg laag. Veel mensen die nu met pensioen gaan ontvangen hierdoor een veel lagere uitkering dan verwacht. Dat is geen ideale oude dag. Daarom paste de overheid de wet aan.
 
Bekijk ook onze vraag ‘Wat zijn de voor- en nadelen van een vast en variabel pensioen?’.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Hoe werkt een vast of variabel pensioen?
Bij vast pensioen koopt u op pensioendatum in één keer pensioen
U koopt dit pensioen van uw hele pensioenpot. U ontvangt dan alle pensioenjaren hetzelfde bedrag per maand. Het hangt onder andere af van de rentestand op uw pensioendatum hoe hoog dit maandelijkse bedrag is. Hoe hoger de rente, hoe meer pensioen u per maand krijgt. Hoe lager de rente, hoe minder pensioen u per maand krijgt.
 
Bij variabel pensioen koopt u op pensioendatum een deel van uw pensioen
U koopt dus op die datum van een deel van uw pensioenpot een pensioen. De rest blijft belegd. Zo krijgt uw geld de kans om door te groeien. Aan het begin van ieder jaar stellen wij de hoogte van uw maandelijkse pensioen vast. Dat bedrag hangt af van:
  • Prestaties van uw beleggingen in het afgelopen jaar
  • Marktrente
  • Levensverwachting van de gemiddelde Nederlander
 
Bekijk ook onze vraag: ‘Wat zijn de voor- en nadelen van een vast en variabel pensioen?’

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Wat is het Standaardmodel vast variabel pensioen?
Omdat het lastig pensioenuitkeringen van verschillende pensioenuitvoerders met elkaar te vergelijken heeft de overheid het Standaardmodel ‘vast- variabel pensioen’ ontwikkeld. Dit model is bij alle pensioenuitvoerders hetzelfde. Het laat het verschil zien tussen de vaste en variabele pensioenuitkering. Zodat u een goede keuze kunt maken. 

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

In welke beleggingsfondsen wordt er belegd in mijn Aegon Uitkerend Beleggingspensioen?

Aegon belegt uw pensioenkapitaal in zorgvuldig samengestelde beleggingsfondsen
U belegt in een mix van drie fondsen:

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.