Hoera, bijna met pensioen

Vast of variabel pensioen

Kies voor een pensioen dat bij u past

Wat is in uw situatie handig om te doen? U moet een keuze maken die bepalend is voor de rest van uw leven. U wilt een goed pensioen. Maar door de lage rente is het gegarandeerde pensioen dat u krijgt misschien lager dan u gehoopt had. Met beleggen heeft u kans op een hoger pensioen. Maar beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Uw pensioen kan daardoor ook lager worden. Onderstaand overzicht helpt u bij de juiste keuze. U kunt bij Aegon op de pensioendatum kiezen tussen deze twee producten. Eenmaal gekozen kunt u dit niet terugdraaien of later een andere keuze maken. 

Wilt u onafhankelijke informatie over uw pensioen? Lees meer op Wijzer in geldzaken

Aegon Uitkerekend Belegginspensioen
Aegon Uitkerend Garantiepensioen

Variabel pensioen

Vast pensioen

U zit niet vast aan de rentestand op het moment dat u met pensioen gaat. Met het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen beweegt uw pensioen jaarlijks mee met de rente, de beleggingen en de gemiddelde levensverwachting. Daardoor is de huidige lage rente minder bepalend voor de hoogte van uw pensioen. 

Uw pensioenuitkering is afhankelijk van de rentestand op het moment dat we uw pensioen vaststellen. Hoe hoger de marktrente, hoe hoger het pensioen dat u de rest van uw leven gegarandeerd krijgt. Helaas staat de rente al een paar jaar laag. U krijgt daardoor minder pensioen dan u misschien had verwacht.

Uw pensioenkapitaal wordt belegd. Doen uw beleggingen het goed? Dan heeft dit een positief effect op de hoogte van uw pensioen. Doen uw beleggingen het slecht? Dan heeft dit een negatief effect op de hoogte van uw pensioen.

Uw pensioenkapitaal wordt niet belegd. U ontvangt zo lang u leeft een vaste uitkering van ons. Uw pensioen stijgt niet als het goed gaat met de beurs. En uw pensioen daalt niet als het slecht gaat met de beurs.

Uw pensioen verandert wel als de marktrente stijgt of daalt. Stijgt de marktrente? Dan heeft dit een positief effect op de hoogte van uw pensioen. Daalt de marktrente? Dan heeft dit een negatief effect op de hoogte van uw pensioen.

Uw pensioen verandert niet als de marktrente stijgt of daalt.

Het maakt wel uit hoe oud inwoners van Nederland gemiddeld worden. Nu gaan we ervan uit dat iemand die nu met pensioen gaat 87 jaar en 2 maanden wordt. Zien we dat mensen van uw leeftijd gemiddeld korter leven? Dan heeft dit een positief effect op de hoogte van uw pensioen. Zien we dat mensen ouder worden? Dan heeft dit een negatief effect op de hoogte van uw pensioen.

Het maakt niet uit hoe oud u wordt en hoe oud inwoners van Nederland gemiddeld worden. U krijgt tijdens uw hele leven iedere maand hetzelfde bedrag. Uw pensioen wordt niet geïndexeerd.

De dagelijkse boodschappen worden vrijwel elk jaar duurder. Dat komt door inflatie. Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen verandert de hoogte van uw pensioen elk jaar. U kunt in de toekomst misschien meer maar misschien ook minder boodschappen kopen van dit pensioen.

De dagelijkse boodschappen worden vrijwel elk jaar duurder. Dat komt door inflatie. Stijgende prijzen zijn niet erg zolang ook uw inkomen stijgt. Maar het Aegon Uitkerend Garantiepensioen blijft gelijk. Over 20 jaar kunt u van dit bedrag waarschijnlijk minder boodschappen doen dan vandaag.