Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Alternatieven voor sparen

financieel vooruit vooruitdenken aegon
Particulier Sparen Internetsparen Alternatieven voor sparen

Op 1 september 2021 stopt Aegon Sparen. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat u straks met uw geld moet doen.  Daarom leggen we enkele alternatieven aan u voor.

Geld laten beleggen

De laatste jaren zijn steeds meer mensen gaan beleggen. In de huidige tijden van lage spaarrentes kan beleggen een aantrekkelijke manier zijn om een deel van uw vermogen sneller te laten groeien. Maar niet iedereen heeft tijd en zin om constant de beurs in de gaten te houden. Daarom kunt u bij Aegon uw geld laten beleggen door een expert. Het is wel goed om te weten dat er aan beleggen kosten en risico’s zijn verbonden.

Sparen voor uw pensioen

Met een lijfrente bouwt u extra pensioeninkomen op met fiscaal voordeel. U legt dan periodiek of eenmalig een bedrag in op een lijfrenterekening. Wanneer u met pensioen gaat, laat u het opgebouwde bedrag maandelijks of jaarlijks uitkeren. Het aantrekkelijke aan lijfrente is dat u geen vermogensbelasting hoeft te betalen over het bedrag dat u heeft opgebouwd.

Sparen bij Knab

Knab is een online bank die het anders doet. Daarom staat bij Knab de 'K' van klant voorop. Met één bankpakket van Knab (€5 per maand) kunt u tot wel 5 betaalrekeningen mét betaalpas openen en zoveel spaarrekeningen als u wilt. U kunt elke rekening een eigen naam geven of een spaardoel instellen. Zo regelt u al uw geldzaken overzichtelijk in één pakket. En altijd de fijnste persoonlijke service. 

Andere alternatieven

Investeer in uw huis
Belastingvrije schenking
Blijven sparen
Investeren in crowdfundprojecten

Goed om te weten

Deze informatie is puur informatief en niet bedoeld als een persoonlijk advies. Maak altijd uw eigen overweging. Aan bovenstaande manieren om vermogen op te bouwen kunnen kosten en risico’s verbonden zijn. Uw vermogen kan meer waard worden, maar ook minder. Wat voor u de beste manier is om vermogen op te bouwen, hangt bijvoorbeeld af van uw kennis en ervaring, financiële situatie, uw risicobereidheid, uw financiële doelen en uw horizon.