Image
aegon gaat verder met a.s.r.

Per 1-7-2024 is het niet meer mogelijk om nieuwe verzekeringen af te sluiten

Door de samenvoeging van Aegon met a.s.r. is het vanaf 1-7-2024 niet meer mogelijk om nieuwe verzekeringen af te sluiten bij Aegon. Ben je geen bestaande klant van Aegon? Dan verwijzen we je graag naar a.s.r. Daar vind je meer informatie over de soortgelijke verzekering(en) waarnaar je op zoek bent.

Bestaande Aegon klant? Dan zit je op deze pagina goed. Je vindt hier alle informatie over je lopende verzekering. Ook kan je alles nog doen zoals je gewend bent. Wil je een extra verzekering afsluiten? Dit kan via a.s.r.

ga naar a.s.r.

Aansprakelijkheidsverzekering

Heb je een Aegon Aansprakelijkheidsverzekering? Dan zit je hier goed! Op deze pagina staat de informatie over je verzekering bij elkaar.

Welke polisvoorwaarden voor jouw verzekering gelden, lees je op je polisblad. Deze ontvang je elk jaar van ons per e-mail en kun je ook vinden in Mijn Aegon.

Handige informatie over jouw aansprakelijkheidsverzekering

Productkenmerken

Lees verder

Documenten

Lees verder

Ingangsdatum

Deze datum staat op je polis. Goed om te weten: je hebt geen dekking voor schade die is ontstaan vóór de ingangsdatum.

Opzeggen

Na het eerste jaar kun je je verzekering dagelijks opzeggen. Je verzekering stopt dan één maand daarna. 

Onafhankelijke informatie

Tip: bekijk de website van Wijzer in geldzaken.

Woon- & VrijeTijdpakket 

Deze verzekering zit in het Woon- & VrijeTijdpakket. Alle verzekeringen in dit pakket sluiten perfect op elkaar aan. Zo voorkom je dubbele dekkingen of gaten. 

 

 

 

 

Wat is er verzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade wanneer je per ongeluk iemand verwondt of spullen van een ander beschadigt. Denk bijvoorbeeld aan:

Oppassen of logeren

Schade die wordt veroorzaakt tijdens oppassen of logeren bij iemand anders is verzekerd voor zover jij daarvoor aansprakelijk bent.

Schade tijdens een vriendendienst

Schade die je veroorzaakt tijdens een vriendendienst is verzekerd tot € 12.500,- per gebeurtenis.

Schade door een huisdier

Schade die jouw huisdieren bij iemand anders veroorzaken, is verzekerd voor zover jij daarvoor aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld je loopt met je aangelijnde hond op straat. Jouw hond ontsnapt en rent de straat op. Een voorbijkomende fietser wordt vervolgens gebeten. De broek is kapot en de fietser is gewond aan zijn been. We vergoeden de schade van de fietser.

Schade door de eigen woning

Schade veroorzaakt door jouw eigen woning in Nederland is verzekerd. Je moet dan wel eigenaar en bewoner zijn van de woning. Bijvoorbeeld een dakpan valt zomaar van jouw huis en komt terecht op de auto van de buurman. De schade aan de auto is dan verzekerd.

Wat is niet verzekerd?

Aansprakelijkheid voor schade door of met jouw auto, verzekeren wij bijvoorbeeld niet. Dit valt onder jouw autoverzekering (WA). Wil je precies weten wat wel of niet verzekerd is? Bekijk dan de verzekeringskaart en de polisvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Bij het openen of wijzigen van de Aegon Aansprakelijkheidsverzekering kies je de gezinssamenstelling die bij je past
Je kunt, Uzelf, Uzelf en uw partner, Uzelf met kinderen* of Uzelf en uw partner met kinderen* verzekeren. Op je polisblad in Mijn Aegon staat waarvoor je gekozen hebt.

*Kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) zijn meeverzekerd zolang zij bij jou in huis wonen of uitwonend zijn voor een dag-studie. Wanneer zij duurzaam gaan samenwonen, trouwen of als de studie eindigt zijn zij niet meer meeverzekerd.

Bij de dekking Uzelf, Uzelf en uw partner, Uzelf en uw kinderen en Uzelf, uw partner en kinderen zijn onderstaande personen ook verzekerd:
  • Logés, maar alleen als ze geen andere aansprakelijkheidsverzekering hebben.
  • Huispersoneel (bijvoorbeeld de huishoudster of tuinman) tijdens het werk dat ze voor jou doen.
  • Inwonende (groot)ouders van jou of je partner zijn alleen meeverzekerd bij de gezinssamenstelling Uzelf en uw partner of Uzelf en uw partner met kinderen. 
  • Inwonende ongetrouwde familieleden zijn alleen meeverzekerd bij de gezinssamenstelling Uzelf en uw partner met kinderen.
  • Ook de aansprakelijkheid voor schade die je huisdier aan anderen veroorzaakt, is verzekerd.
De gezinssamenstelling kun je wijzigen via jouw adviseur of Mijn Aegon
Ben je bij ons verzekerd via een adviseur? Pas je verzekering dan aan via je adviseur. Heb je je verzekering zelf bij ons afgesloten? Pas je verzekering dan aan via Mijn Aegon. In Mijn Aegon klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op ‘Wijzigen’ en doorloop je de aangegeven stappen.
Je bent wereldwijd verzekerd. 

Goed om te weten: 
Veroorzaak je schade in de Verenigde Staten of Canada, dan keren wij maximaal € 1.250.000,- uit. Ook als het bedrag waarvoor je verzekerd bent hoger is blijft dit maximum bestaan.
Degene die de schade heeft veroorzaakt, meldt de schade op zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering. Of de benadeelde meldt de schade op zijn of haar inboedel- of opstalverzekering. Dit is de benadeelde niet verplicht. Het kan zijn dat een inboedel- of opstalverzekering de nieuwwaarde uitkeert, terwijl een aansprakelijkheidsverzekering de dagwaarde uitkeert.
 
Een schade meld je bij ons via jouw adviseur. Of als je je verzekering hebt afgesloten zonder adviseur via onze pagina Schade melden en declareren
Ja, je bent wereldwijd verzekerd.