Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

  •  Standaard geen eigen risico 
  •  Keuze: eigen risico tot € 500,- 
  •  Verzekerd tot € 2.500.000,- 
Bereken mijn premie
Image
Kind? Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af.

Een glas rode wijn over de nieuwe bank van je vriendin? Een ruitje dat breekt door een onhandige actie tijdens de verhuizing van je broer? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met onze aansprakelijkheidsverzekering ben je hier gelukkig goed voor verzekerd. Maar wat betaal je zelf als er iets gebeurt? En welk bedrag wil je verzekeren? We helpen met deze keuzes!  

Wat is het eigen risico bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Bij veel verzekeringen betaal je standaard een eigen risico. Eigen risico is het deel van de schadevergoeding die je zelf betaalt. Stel dat het eigen risico honderd euro is en je dient een claim in van 400 euro. In dat geval is 300 euro verzekerd en betaal je 100 uit eigen zak.  

Kies je voor een eigen risico bij je aansprakelijkheidsverzekering? Dan betaal je per schade opnieuw het eigen risico. Heb je bijvoorbeeld in twee weken twee schades gehad? Dan betaal je twee keer het eigen risico. 

Geen eigen risico op de Aegon aansprakelijkheidsverzekering

Je standaard eigen risico is 0 euro. Dit betekent dat je bij een schade zelf niks hoeft bij te leggen. Wil je wel een eigen risico bij je aansprakelijkheidsverzekering? Dat kan. Als je hiervoor kiest, betaal je een hoger bedrag bij schade, maar een lagere premie per maand. Het is dus maar net wat jij fijn vindt en wat bij jouw situatie past. Een eigen risico is mogelijk tot maximaal € 500,-.  

Precies weten wat voor jou de beste keuze is? Neem contact op met een adviseur. Of lees meer over de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering.  

Wat dekt onze aansprakelijkheidsverzekering precies?

Onze aansprakelijkheidsverzekering verzekert je voor schade: 

  • bij anderen (denk aan letsel) én al hun spullen; 
  • tijdens het logeren bij een vriendin of het oppassen op een baby; 
  • tijdens een vriendendienst. Bijvoorbeeld wanneer je de koelkast van de trap laat vallen tijdens een verhuizing van je vriend. Die schade is verzekerd tot max. € 12.500,- per gebeurtenis. 
  • door een huisdier. Bijvoorbeeld wanneer je hond krassen maakt op de auto van de buurman. 
  • door je eigen woning. Je moet hierbij eigenaar en bewoner zijn van de woning. Bijvoorbeeld wanneer een dakpan naar beneden op de fiets van de buurman valt en de fiets heeft schade. 
  • door sport en spel. Is er tijdens het sporten schade ontstaan aan de spullen van iemand anders? Of is er iemand gewond geraakt? Dan ben je verzekerd als je aansprakelijk bent, maar dat is niet vaak zo. 
Image
Aansprakelijkheidsverzekering

Welk bedrag verzeker je met de aansprakelijkheidsverzekering?

Je aansprakelijkheidsverzekering verzekert tot een maximumbedrag van € 1.250.000,- of € 2.500.000,-. Welk maximumbedrag je neemt, kies je zelf.  

Goed om te weten: wanneer je voor het hoogste bedrag kiest, gaat je premie wel een stuk omhoog. Denk daar dus goed over na voordat je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit.  

Bereken mijn premie