Ruitschade van je auto verzekeren

Een klein steentje kan zomaar een sterretje of barst in je autoruit veroorzaken. Verzeker je daarom tegen ruitschade met onze WA+ beperkt casco (WA-Extra) of Allrisk autoverzekering.

 • Uitstekend schadeherstelnetwerk
 • Ruitschades hebben geen invloed op schadevrije jaren
 • 24/7 hulp bij noodgevallen
Bereken mijn premie
Image
ruitschade auto

Wanneer ben ik verzekerd tegen ruitschade?

Dat hangt af van de dekking die je kiest. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan zal je de kosten zelf moeten betalen. Heb je een Aegon WA-Extra of Allrisk autoverzekering? Dan ben je goed verzekerd tegen ruitschade. En laat je de schade repareren door een bij Aegon Schade Service aangesloten hersteller? Dan betaal je geen eigen risico.

Ruitschade: wat dekt onze verzekering?

De hoogte van de vergoeding hangt uiteraard af van het soort beschadiging. Met beschadiging worden barsten, sterretjes en putjes bedoeld. Ook schade aan je auto door glasscherven van je autoruit, panoramadak of glazen dakraam is bij de Aegon Autoverzekering gedekt. Goed om te weten: schade aan een glazen dakraam of panoramadak valt bij Aegon niet onder ruitschade. Dit is alleen verzekerd met de Allrisk autoverzekering.

Bekijk hieronder de verschillen tussen onze autoverzekeringen, dat meer vergoedt dan alleen ruitschade.

WA

 • 24/7 hulpverlening na een ongeval in Nederland en in het buitenland
 • Schade aan anderen
 • Diefstal of inbraak
 • Ruitschade
 • Stormschade en brandschade
 • Schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt hebt
WA bekijken

WA+ beperkt casco

 • 24/7 hulpverlening na een ongeval in Nederland en in het buitenland
 • Schade aan anderen
 • Diefstal of inbraak
 • Ruitschade
 • Stormschade en brandschade
 • Schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt hebt
WA+ beperkt casco bekijken

Allrisk

 • 24/7 hulpverlening na een ongeval in Nederland en in het buitenland
 • Schade aan anderen
 • Diefstal of inbraak
 • Ruitschade
 • Stormschade en brandschade
 • Schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt hebt
Allrisk bekijken
Image
ruitschade auto

Wat kost onze autoverzekering tegen ruitschade en hoe regel ik dat?

Dit bereken je eenvoudig online binnen één minuut. Bevalt de verzekering jou? Dan sluit je de verzekering binnen drie minuten af. Wil je eerst weten hoe de Aegon Autoverzekering scoort? Lees dan Best getest: de Aegon Autoverzekering

Bereken mijn premie

Ik heb ruitschade. Wat moet ik doen?

Dan is het verstandig om deze zo snel mogelijk te laten herstellen, ook al is het maar een sterretje. Vooral bij verandering van temperatuur kan een klein sterretje snel in een barst veranderen. Dat levert gevaarlijke situaties op. Voor je portemonnee is het vaak ook beter: bij reparatie heb je meestal geen eigen risico en bij vervanging van de ruit wel.

Omdat Aegon een eigen netwerk van autoschadeherstelbedrijven heeft zit er altijd wel een hersteller bij jou in de buurt. Een autoschadeherstelbedrijf zoek je online op en vervolgens maak je een afspraak.

Ruitschade en jouw schade vrije jaren

Bij gedekte ruitschade behoud jij je schadevrije jaren

Bij de Aegon Autoverzekering WA-Extra of Allrisk verlies je bij een gedekte ruitschade geen schadevrije jaren. Heb je meer schade aan je auto of gaat het om schade aan een panoramadak of glazen dakraam? Dan verlies je mogelijk wel schadevrije jaren, afhankelijk van de oorzaak van de schade.

Mijn auto is al oud. Heeft het dan wel zin om deze WA+ beperkt casco of Allrisk te verzekeren?

Dat ligt aan de dagwaarde van de auto en wat je zelf belangrijk vindt. Als je auto al wat ouder is kun je je afvragen of je ook schade aan je eigen, oudere auto wilt verzekeren tegen een hogere premie, terwijl de waarde van je auto is gezakt. Is je auto minder waard, dan is het misschien voordeliger om schade aan je auto niet te laten maken en een andere (tweedehands) auto te kopen. 

Specifiek wanneer je auto 15 jaar of ouder is, is WA vaak de beste verzekering. Hierdoor betaal je minder en ben je wél verzekerd voor schade die je bij een ander veroorzaakt. 

 

Hier kiezen onze klanten voor:

tot 7 jaar

Allriskverzekering (WA volledig casco)

tussen de 5-15 jaar

WA+ beperkt casco verzekering (WA-Extra)

15 jaar en ouder

WA-autoverzekering

Tips voor het voorkomen van ruitschade

 1. Pas op voor opspattende steentjes

  Vaak is een opspattend steentje de oorzaak van de ruitschade. Houd afstand tot voorgangers en helemaal achter vrachtverkeer. Let ook extra op bij wegwerkzaamheden. De kans dat er steentjes op het wegdek liggen is dan groter.

 1. Matig je snelheid

  Bij hoge snelheden is de kans op ruitschade groter.

 1. Laat waardevolle spullen niet in het zicht liggen

  Voor je het weet tikt een dief je ruit in. Leg spullen zoals een dure zonnebril, telefoon en laptop daarom nooit in het zicht.

 1. Wees alert bij grote temperatuurverschillen

  Als je ruit snel afkoelt of opwarmt is de kans groter dat een sterretje in een barst verandert.

 1. Rij niet door met een sterretje

  Last but not least: laat een sterretje of putje snel repareren. Je hebt dan meestal geen eigen risico en je voorkomt dat er een gevaarlijke situatie ontstaat. Blijf je te lang met een sterretje doorrijden? Dan kan dit resulteren in een barst.

Onze 24-uursbelofte aan jou

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een eerste reactie van ons. Je hoort dan of we je schade herstellen, een bedrag vergoeden (en hoeveel natuurlijk, niet onbelangrijk) of dat je schade helaas niet is verzekerd (en waarom niet). Misschien hebben we nog aanvullende documenten nodig om jouw schade te kunnen beoordelen. Zoals foto's of een nota. Zodra we deze informatie hebben ontvangen, nemen we jouw schademelding verder in behandeling. Binnen 10 werkdagen hoor je dan alsnog of jouw schade wel of niet wordt hersteld en/of vergoed.

Interessant voor jou

Wij regelen de overstap voor jou

Heb je nog een autoverzekering bij een andere verzekeraar? Geen probleem. De Aegon opzegservice helpt jou moeiteloos over te stappen. Je hoeft alleen jouw gegevens aan ons door te geven. Wij regelen de rest.

Adviesmogelijkheden Bereken mijn premie

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt!

Meer informatie over schadevrije jaren
Usabilla Feedback