Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Ik ga op vakantie: wat moet ik regelen?

Particulier Verzekeren Ik ga op vakantie: wat moet ik regelen?

Vakantie vieren: iedereen doet het op zijn eigen manier. Misschien ga je twee keer per jaar een paar weken naar een ver land. Of houd je het bij af en toe een stedentrip. Hoe je ook vakantie viert, je gaat pas zorgeloos op reis als je alles geregeld hebt. Wat mag je nu echt niet vergeten? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Heb je aan alles gedacht?

  • Is je paspoort nog geldig? Vergeet ook de reisdocumenten voor je kind niet!
  • Heb je vaccinaties nodig?
  • Ga je met de auto op reis? Bekijk dan of je jouw groene kaart mee moet nemen.
  • Is het navigatiesysteem van je auto up-to-date?
  • Hebt je een visum of autovignet nodig?
  • Wie geeft de planten water, en verzorgt je huisdieren?
  • En tot slot, heel belangrijk: heb je een reisverzekering afgesloten met of zonder werelddekking?

Lees meer tips om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Niet vergeten: een reisverzekering

Je paspoort heb je misschien al geregeld. Dat is onmisbaar. Maar hoe zit dat bij een reisverzekering? Je vakantie is al duur genoeg... Dat snappen wij bij Aegon heel goed. Maar níet verzekerd zijn kost soms nog véél meer geld. Denk bijvoorbeeld aan deze situaties:

  • Onderweg naar Zuid-Frankrijk krijg je autopech. Daar sta je dan, langs de Route du Soleil, met een rokende motorkap. Toch een geruststellende gedachte dat de kosten voor autohulp zijn gedekt.
  • Aan je skivakantie komt abrupt een einde als je een lelijke val maakt. Een schrale troost: de kosten voor de hulpverlening, zoals een gipsvlucht, worden vergoed door uw reisverzekering van Aegon, voor zover deze kosten niet door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Bovendien is er bij Doorlopende Reis Allrisk standaard dekking voor noodzakelijke medische kosten. Bij Doorlopende Reis Basis moet daarvoor wel een aanvullende dekking worden afgesloten.
  • Je zit met je familie op het strand en één van je kinderen stapt in een stukje glas. Denk er ook aan om je kinderen mee te verzekeren op je polis.

Kies een reisverzekering die bij je past

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan is een Doorlopende Reisverzekering een goed idee. Niet alleen als je verre reizen maakt. Ook voor stedentrips is een Doorlopende Reisverzekering handig. Je hoeft dan niet voor elke vakantie een nieuwe verzekering af te sluiten. De Doorlopende Reisverzekering is er in twee varianten: een basis- en een allriskverzekering. Je kiest de variant die bij je vakantie past. Bovendien kun je je verzekering zelf aanvullen met de dekkingen die je nodig hebt. Een een skivakantie is met de Doorlopende Reisverzekering standaard verzekerd.

De Aegon Doorlopende Reisverzekering

Kies zelf de dekking die het beste bij je past. Zo ga je altijd goed verzekerd op reis.

Wijzig je reisverzekering in Mijn Aegon

Wil je jouw Aegon Reisverzekering bekijken, wijzigen of een aanvullende dekking afsluiten? Dat kan bij ons 24 uur per dag in Mijn Aegon: je persoonlijke, digitale omgeving.