Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Ik ga op vakantie: wat moet ik regelen?

Particulier Verzekeren Ik ga op vakantie: wat moet ik regelen?

Vakantie vieren: iedereen doet het op zijn eigen manier. Misschien gaat u twee keer per jaar een paar weken naar een ver land. Of houdt u het bij af en toe een stedentrip. Hoe u ook vakantie viert, u gaat pas zorgeloos op reis als u alles geregeld heeft. Wat mag u nu echt niet vergeten? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Heeft u aan alles gedacht?

  • Is uw paspoort nog geldig? Vergeet ook de reisdocumenten voor uw kind niet!
  • Heeft u vaccinaties nodig?
  • Gaat u met de auto op reis? Bekijk dan of u uw groene kaart mee moet nemen.
  • Is het navigatiesysteem van uw auto up-to-date?
  • Heeft u een visum of autovignet nodig?
  • Wie geeft de planten water, en verzorgt uw huisdieren?
  • En tot slot, heel belangrijk: heeft u een reisverzekering afgesloten met of zonder werelddekking?

Lees meer tips om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Niet vergeten: een reisverzekering

Uw paspoort heeft u misschien al geregeld. Dat is onmisbaar. Maar hoe zit dat bij een reisverzekering? Uw vakantie is al duur genoeg... Dat snappen wij bij Aegon heel goed. Maar níet verzekerd zijn kost soms nog véél meer geld. Denk bijvoorbeeld aan deze situaties:

  • Onderweg naar Zuid-Frankrijk krijgt u autopech. Daar staat u dan, langs de Route du Soleil, met een rokende motorkap. Toch een geruststellende gedachte dat de kosten voor autohulp zijn gedekt.
  • Aan uw skivakantie komt abrupt een einde als u een lelijke val maakt. Een schrale troost: de kosten voor de hulpverlening, zoals een gipsvlucht, worden vergoed door uw reisverzekering van Aegon. Bovendien is er bij Doorlopende Reis Allrisk standaard dekking voor noodzakelijke medische kosten. Bij Doorlopende Reis Basis moet daarvoor wel een aanvullende dekking worden afgesloten.
  • U zit met uw familie op het strand en één van uw kinderen stapt in een stukje glas. Denk er ook aan om uw kinderen mee te verzekeren op uw polis.

Kies een reisverzekering die bij u past

Gaat u vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering een goed idee. Niet alleen als u verre reizen maakt. Ook voor stedentrips is een doorlopende reisverzekering handig. U hoeft dan niet voor elke vakantie een nieuwe verzekering af te sluiten. De doorlopende reisverzekering is er in twee varianten: een basis- en een allriskverzekering. U kiest de variant die bij uw vakantie past. Bovendien kunt u uw verzekering zelf aanvullen met de dekkingen die u nodig heeft. Want een skivakantie vraagt om een andere dekking dan een weekendje weg.

De Aegon Doorlopende Reisverzekering

Kies zelf de dekking die het beste bij u past. Zo gaat u altijd goed verzekerd op reis.

Wijzig uw reisverzekering in Mijn Aegon

Wilt u uw Aegon Reisverzekering bekijken, wijzigen of een aanvullende dekking afsluiten? Dat kan bij ons 24 uur per dag in Mijn Aegon: uw persoonlijke, digitale omgeving.