Laptop verzekeren

Wil je jouw laptop goed verzekeren? Dat kan met de Aegon Inboedelverzekering. Naast je laptop zijn ook gelijk je telefoon en tablet gedekt. Dit valt standaard onder de Aegon Inboedelverzekering. Je spullen kunnen beschadigd raken of gestolen worden, en dan is het toch fijn als je verzekerd bent. Je kunt kiezen uit twee dekkingen: basis en allrisk.

Bereken mijn premie
Image
Laptop verzekeren

Wanneer is mijn laptop verzekerd?

Ben je benieuwd in welke situaties je laptop verzekerd is en wat de verschillen zijn tussen de basis- en allriskdekking? Kijk dan in onderstaand schema voor een overzicht. En alle informatie staat ook in onze polisvoorwaarden.

Basis
Allrisk

Wanneer ben je verzekerd?

Bij een aantal specifieke gebeurtenissen, zoals brand en diefstal. Vallen en omstoten is niet gedekt.

Bijna alles is verzekerd. Oók schade doordat je jouw laptop laat vallen is gedekt.

Waar ben je verzekerd?

In je woning en beperkt buiten de woning in Nederland.

Wereldwijde dekking, dus waar je ook bent.

Verzekerd bedrag voor laptops, tablets, telefoons en andere audio-, visuele -en computerapparatuur

€ 6.000,-. Dit bedrag kun je niet verhogen.

€ 12.000,-. Dit bedrag kun je verhogen.

Bekijk voor aanvullende dekkingen de pagina over onze Inboedelverzekering.

Hoe zit het precies met eigen risico?

Hoeveel je betaalt aan eigen risico hangt af van welke dekking je kiest. Heb je een basisdekking, dan betaal je bij een eerste schade in een kalenderjaar € 100,- eigen risico en in het geval van een tweede schade is het eigen risico € 250,-. Met de allriskdekking betaal je bij je eerste schade in een kalenderjaar € 0,- en bij een tweede schade is het eigen risico € 250,-. Je kunt het eigen risico ook afkopen.

Heb je je laptop laten vallen? Dan is dit verzekerd met de allriskdekking en geldt een extra eigen risico van € 250,- voor de eerste schade. Tenzij de schade te herstellen is en je dit laat doen door een hersteller van Aegon Schade Service. Het eigen risico voor val- en stootschades is niet afkoopbaar.

Image
Laptop gedekt

Je laptop ook buitenshuis verzekerd

Je laptop neem je misschien regelmatig mee buiten de deur. Naar een koffiezaakje of naar school. Met de allriskdekking van de Aegon Inboedelverzekering is je laptop wereldwijd verzekerd. Maar de Aegon Doorlopende Reisverzekering dekt schade aan je laptop ook als je op vakantie bent. Heb je beide verzekeringen van Aegon? Dan is de meest gunstige dekking van toepassing.

Is je laptop of telefoon uit een afgesloten bagageruimte van een motorrijtuig gestolen? Dan vergoedt onze Inboedel basisdekking maximaal € 250,- en de allriskdekking maximaal € 500,-.

Bereken mijn premie

Wanneer is mijn laptop niet verzekerd?

  • Voor slijtage van je laptop ben je niet verzekerd. 
  • Staat je laptop bijvoorbeeld op de tafel in een café en ga je even naar het toilet? Dan ben je niet gedekt voor schade of diefstal, omdat je de laptop onbeheerd hebt achtergelaten.
  • Diefstal buiten je woning is met de basisdekking niet altijd gedekt. Je bent alleen in Nederland verzekerd bij een gewelddadige beroving of afpersing.

In de polisvoorwaarden lees je wat er precies wel en niet verzekerd is.

Meld een schade aan je laptop eenvoudig online

Heb je de Aegon Inboedelverzekering en heb je schade aan je laptop? Meld dit dan eenvoudig en stapsgewijs online. We helpen je graag zo snel mogelijk! Heb je een adviseur? Dan kun je de schade ook direct bij je adviseur melden.

Let op: doe bij diefstal áltijd aangifte. Een kopie van de aangifte heb je nodig voor de schademelding.