Wat is een inboedelverzekering en hoe werkt het?

Inboedel, wat is dat precies? Eigenlijk niets anders dan je spullen die niet vastzitten aan jouw huis. Alles wat je kunt oppakken en meenemen dus. Denk aan kleding en apparaten. Je telefoon. Of een bankstel. Met een inboedelverzekering verzeker je deze spullen ín je huis tegen onverwachte schades.

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Trouwe klanten bouwen tot wel 10% korting op
  • 24/7 praktische hulp van Aegon Schade Service

Waarom heb ik een inboedelverzekering nodig?

Image
Wat is een inboedelverzekering en hoe werkt het?

Stel, iemand breekt in je huis in en steelt een tablet, tv, games en ook nog eens een dure ketting. Heb je dan genoeg geld om die spullen opnieuw te kopen? En zo ja, wil je jouw spaargeld daar voor gebruiken? Als je onze inboedelverzekering hebt, hoef je daar niet meer bij stil te staan. Dan krijg je een vergoeding als je spullen door een inbraak in jouw huis zijn gestolen. En bij beschadigingen zorgen we ervoor dat je spullen gerepareerd worden. We werken met specialisten die dat bijzonder nauwkeurig doen. Is reparatie niet mogelijk? Dan krijg je een vergoeding.

Wat klanten zeggen

Vriendelijk, vakkennis, snelheid afwikkeling schaderapport. Dit is erg prettig ivm herstelwerkzaamheden lekkage.
 

M.I. Flik
22 december 2022

De expert was zeer meedenkend en gaf ons een vertrouwd gevoel.

 

L. Ligtenberg
15 december 2022

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.2

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Waar ben ik voor verzekerd?

Voor schade aan je spullen ín je huis. Het kan gaan om brand-, storm- en waterschade of schade door diefstal. Met onze royaaldekking ben je óók verzekerd voor schade door vallen of (om)stoten. Bijvoorbeeld als je per ongeluk je telefoon laat vallen van je nachtkastje. Verder zijn je spullen met onze royaaldekking zelfs wereldwijd verzekerd.

Hoe werkt het als ik schade heb?

De snelste en beste weg, is het online melden van je schade. Dan nemen we je alle zorgen uit handen.

Hoe wordt de hoogte bepaald?

Wij kijken naar wat de spullen vóór de schade waard waren. Is dat meer dan 40% van wat het nieuw kost? Dan betalen we wat nodig is om de spullen nieuw te kopen.

Is de waarde van je spullen voor de schade minder dan 40% van de nieuwwaarde? Dan keren wij uit op basis van dagwaarde. Die waarde berekenen wij met een afschrijvingslijst.

Image
Wat is een inboedelverzekering?

Een voorbeeld

Je bankstel heeft een levensduur van 10 jaar, en de huidige nieuwwaarde is € 1.000,-. Door een brand is je bankstel volledig verloren gegaan. Is het bankstel 5 jaar oud? Dan krijg je een vergoeding van € 1.000,-. Het afschrijvingspercentage is 5 x 10% per jaar (= 50%). De dagwaarde is 50% en dus meer dan 40% van de nieuwwaarde.

Bereken mijn premie

Veelgestelde vragen

Ja, bij de basisdekking is je inboedel in elk ander gebouw en motorvoertuig in Nederland verzekerd. Buiten een gebouw of motorvoertuig is bij de basisdekking de dekking beperkt tot schade veroorzaakt door onder andere brand, ontploffing, blikseminslag en gewelddadige beroving of afpersing. Bij de allrisk-/royaaldekking is je inboedel wereldwijd verzekerd voor schade veroorzaakt door bijna iedere onvoorziene gebeurtenis (zoals bijvoorbeeld vallen of stoten).

Schade door diefstal of vandalisme is buiten je eigen woning verzekerd als er aantoonbare braaksporen zijn aan het gebouw of motorvoertuig. Doe in dit geval altijd aangifte bij de politie. Hoeveel wij vergoeden bij diefstal uit een motorvoertuig is afhankelijk van de voorwaarden waaronder je verzekerd bent. Bij voorwaardennummer:
  • 3038 vergoeden wij bij de basisdekking maximaal € 250,- en bij de allriskdekking maximaal € 500,-. 
  • 3041 vergoeden wij bij de basisdekking maximaal € 500,- en bij de royaaldekking maximaal € 750,-. 
Audio-, visuele en computerapparatuur, lijfsieraden en kostbaarheden moeten in een afgesloten (bagage)ruimte van een motorrijtuig en niet van buitenaf zichtbaar opgeborgen zijn geweest.

Goed om te weten: 
  • Er geldt een eigen risico van € 100,-. Tenzij je het eigen risico hebt afgekocht. 
  • Je inboedel mag zich zowel bij de basis- als allrisk-/royaaldekking niet langer dan drie maanden op een ander adres bevinden.
  • Schade door verlies of vermissing is niet verzekerd.