Wat is een inboedelverzekering en hoe werkt het?

Inboedel, wat is dat precies? Eigenlijk niets anders dan je spullen die niet vastzitten aan jouw huis. Alles wat je kunt oppakken en meenemen dus. Denk aan kleding en apparaten. Je telefoon. Of een bankstel. Met een inboedelverzekering verzeker je deze spullen ín je huis tegen onverwachte schades.

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Trouwe klanten bouwen tot wel 10% korting op
  • 24/7 praktische hulp van Aegon Schade Service

Waarom een inboedelverzekering?

Image
Wat is een inboedelverzekering en hoe werkt het?

Stel, iemand breekt in je huis in en steelt een tablet, tv, games en ook nog eens een dure ketting. Heb je dan genoeg geld om die spullen opnieuw te kopen? En zo ja, wil je jouw spaargeld daar voor gebruiken? Als je onze inboedelverzekering hebt, hoef je daar niet meer bij stil te staan. Dan krijg je een vergoeding als je spullen door een inbraak in jouw huis zijn gestolen. En bij beschadigingen zorgen we ervoor dat je spullen gerepareerd worden. We werken met specialisten die dat bijzonder nauwkeurig doen. Is reparatie niet mogelijk? Dan krijg je een vergoeding.

Wat klanten zeggen

Gemiddelde klantbeoordeling

In februari, maart en april 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.3

Alles netjes afgehandeld zoals het hoort. De hersteller was erg vriendelijk en heeft super netjes gewerkt, top!

30 april 2022

Heel tevreden met dit bedrijf, alles is snel geregeld.   Vriendelijke mensen en helpen met alles! 

12 april 2022

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Waar ben ik voor verzekerd?

Voor schade aan je spullen ín je huis. Het kan gaan om brand-, storm- en waterschade of schade door diefstal. Met onze allriskdekking ben je óók verzekerd voor schade door vallen of (om)stoten. Bijvoorbeeld als je per ongeluk je telefoon laat vallen van je nachtkastje. Verder zijn je spullen met onze allriskdekking zelfs wereldwijd verzekerd.

Hoe werkt het als ik schade heb?

De snelste en beste weg, is het online melden van schade. Dan nemen we je alle zorgen uit handen.

Hoe wordt de hoogte bepaald?

Wij kijken naar wat de spullen vóór de schade waard waren. Is dat meer dan 40% van wat het nieuw kost? Dan betalen we wat nodig is om de spullen nieuw te kopen.

Is de waarde van je spullen voor de schade minder dan 40% van de nieuwwaarde? Dan keren wij uit op basis van dagwaarde. Die waarde berekenen wij met een afschrijvingslijst.

Image
Wat is een inboedelverzekering?

Een voorbeeld

Je bankstel heeft een levensduur van 10 jaar, en de huidige nieuwwaarde is € 1.000,-. Door een brand is je bankstel volledig verloren gegaan. Is het bankstel 5 jaar oud? Dan krijg je een vergoeding van € 1.000,-. Het afschrijvingspercentage is 5 x 10% per jaar (= 50%). De dagwaarde is 50% en dus meer dan 40% van de nieuwwaarde.

Bereken mijn premie

Veelgestelde vragen

Het verzekerd bedrag van je inboedel wordt via de inboedelwaardemeter vastgesteld. De inboedelwaardemeter vul je in tijdens het afsluiten van de Aegon Inboedelverzekering. De inboedelwaardemeter stelt het verzekerd bedrag vast aan de hand van een aantal vragen. Dit zijn vragen over je gezinssituatie, inkomen en het huis zelf. 

Goed om te weten: 
Verandert er iets in je persoonlijke situatie, wijzig dan je verzekering via Mijn Aegon. Nadat je hebt ingelogd klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op 'Wijzigen'. Hier doorloop je de aangegeven stappen.