Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Wat is een inboedelverzekering en hoe werkt het?

Wat is een inboedelverzekering?
Particulier Verzekeren Inboedelverzekering Wat is een inboedelverzekering en hoe werkt het?
  • Garantie tegen onderverzekering
  • Trouwe klanten bouwen tot wel 10% korting op
  • 24/7 praktische hulp van Aegon Schade Service

Inboedel, wat is dat precies? Eigenlijk niets anders dan je spullen die niet vastzitten aan jouw huis. Alles wat je kunt oppakken en meenemen dus. Denk aan kleding en apparaten. Je telefoon. Of een bankstel. Met een inboedelverzekering verzeker je deze spullen ín je huis tegen onverwachte schades.

Waarom een inboedelverzekering?

Stel, iemand breekt in je huis in en steelt een tablet, tv, games en ook nog eens een dure ketting. Heb je dan genoeg geld om die spullen opnieuw te kopen? En zo ja, wil je jouw spaargeld daar voor gebruiken? Als je onze inboedelverzekering hebt, hoef je daar niet meer bij stil te staan. Dan krijg je een vergoeding als je spullen door een inbraak in jouw huis zijn gestolen. En bij beschadigingen zorgen we ervoor dat je spullen gerepareerd worden. We werken met specialisten die dat bijzonder nauwkeurig doen. Is reparatie niet mogelijk? Dan krijg je een vergoeding.

Inboedelverzekering

Met onze inboedelverzekering zijn je spullen goed verzekerd.

 Bereken mijn premie

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2020 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8,0
 
 

9,2
"Zeer tevreden. Garantie op herstelwerkzaamheden is ook heel fijn."
 
 
Datum review: 13 juli 2020
9,8
"Snel en professioneel hersteld. Brandgaatje is volledig verdwenen."
 
 
Datum review: 11 mei 2020

Waar ben ik voor verzekerd?

Voor schade aan je spullen ín je huis. Het kan gaan om brand-, storm- en waterschade of schade door diefstal. Met onze allriskdekking ben je óók verzekerd voor schade door vallen of (om)stoten. Bijvoorbeeld als je per ongeluk je telefoon laat vallen van je nachtkastje. Verder zijn je spullen met onze allriskdekking zelfs wereldwijd verzekerd.

Hoe werkt het als ik schade heb?

De snelste en beste weg, is het online melden van schade. Dan nemen we je alle zorgen uit handen.

Hoe wordt de hoogte van de uitkering bepaald?

Wij kijken naar wat de spullen vóór de schade waard waren. Is dat meer dan 40% van wat het nieuw kost? Dan betalen we wat nodig is om de spullen nieuw te kopen.

Is de waarde van je spullen voor de schade minder dan 40% van de nieuwwaarde? Dan keren wij uit op basis van dagwaarde. Die waarde berekenen wij met een afschrijvingslijst.

Een voorbeeld

Je bankstel heeft een levensduur van 10 jaar, en de huidige nieuwwaarde is € 1.000,-. Door een brand is je bankstel volledig verloren gegaan.
Is het bankstel 5 jaar oud? Dan krijg je een vergoeding van € 1.000,-. Het afschrijvingspercentage is 5 x 10% per jaar (= 50%). De dagwaarde is 50% en dus meer dan 40% van de nieuwwaarde.