Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Wat dekt een inboedelverzekering?

Wat valt onder een inboedelverzekering
Particulier Verzekeren Inboedelverzekering Wat dekt een inboedelverzekering?

Brand, inbraak of waterschade. Je moet er natuurlijk niet aan denken. Maar áls het gebeurt, zijn je spullen in ieder geval goed verzekerd met de Aegon Inboedelverzekering. In én buiten je woonhuis. Met inboedel bedoelen we de spullen in je huis, zoals je meubels, maar bijvoorbeeld ook je bril, lenzen, mobiele telefoon en laptop. Ook tijdens je verhuizing is de inboedel maximaal twee maanden op zowel het oude, als het nieuwe adres verzekerd. Op deze pagina lees je wat precies onder de inboedelverzekering valt.  

Inboedelverzekering basis en allrisk vergelijken

Ben je benieuwd welke dekking het beste bij je past? Of is er iets gebeurd en wil je weten of dat onder je inboedelverzekering valt? En wat wij vergoeden. Kijk dan in onderstaand schema en lees meer over onze aanvullende dekkingen. 

Direct regelen

Al je spullen goed verzekerd. Kies zelf de dekking die het beste bij je past.

Bereken mijn premie

 BasisAllrisk
DekkingEen aantal specifieke gebeurtenissen zijn verzekerdAlles is gedekt, alleen een aantal specifieke gebeurtenissen zijn uitgesloten.
DekkingsgebiedIn het woonhuis en beperkt buiten de woning in NederlandWereldwijde dekking
SieradenVerzekerd bedrag: € 3.000,-, verhoging niet mogelijkVerzekerd bedrag: € 6.000,-, kan worden verhoogd
Audio-, visuele en computerapparatuurVerzekerd bedrag: € 6.000,-, verhoging niet mogelijkVerzekerd bedrag: € 12.000,-, kan worden verhoogd
KostbaarhedenVerzekerd bedrag: € 15.000,-, verhoging niet mogelijkVerzekerd bedrag: € 15.000,-, kan worden verhoogd
HuurdersbelangVerzekerd bedrag: € 6.000,-, verhoging niet mogelijkVerzekerd bedrag: € 6.000,-, kan worden verhoogd
AppartementseigenarenbelangOptionele dekkingOptionele dekking
Inventaris meeverzekerenOptionele dekking
Uitwonende studerende kinderenOptionele dekking
Eigen risicoEerste schade € 100,-, tweede schade € 250,-Eerste schade € 0,-, tweede schade € 250,-

 

inboedelverzekering

Op welk bedrag wordt de schade vastgesteld?

Bij de vergoeding van een schade houden we rekening met de afschrijving. Als spullen ouder worden, worden zij minder waard. Hoe snel spullen in waarde verminderen, verschilt per voorwerp. Wij hanteren per voorwerp een percentage waardevermindering per jaar. Deze percentages vind je terug in de afschrijvingslijst Woonhuis / Inboedel. Dit zijn richtlijnen. Lees meer informatie op de pagina Hoe werkt afschrijving op uw spullen? Hier staat ook een voorbeeld vermeld hoe wij deze percentages hanteren om tot een waarde te komen. 

Aanvullende dekkingen

Extra zekerheid naast je basis- of allriskdekking?

Appartementseigenarenbelang
Kantoorelektronica
Kantoorinventaris
Uitwonende studerende kinderen

Verhuizen en inboedelverzekering

Ga je verhuizen? Heel spannend natuurlijk en daarnaast veranderen er ook een aantal zaken. Waarschijnlijk ook je spullen in huis. Met de inboedelwaardemeter kan de waarde van je inboedel worden ingeschat. Op die manier heb je bij Aegon garantie tegen onderverzekering. 

Heb je al een verzekering bij Aegon? Geef je adreswijziging door via Mijn Aegon én vul het formulier 'Woonverzekeringen meeverhuizen' in. Zo verhuizen we je verzekeringen mee naar je nieuwe woning.

Inboedelverzekering afsluiten

Wil je jouw spullen verzekeren? Kies zelf de dekking die het beste bij je past.

Bereken mijn premie

5 vragen over je inboedelverzekering

Waardevolle spullen wil je goed beschermen. Zoals je hypermoderne smartphone, maar ook de antieke vaas die je op de kop hebt getikt. Deze spullen verzeker je met een inboedelverzekering. Maar welke smaken zijn er? En ben je óók verzekerd als je per ongeluk iets laat vallen? We vragen het aan Richard Buijs, verzekeringsspecialist bij Aegon.

Hoe snel verandert de waarde van mijn inboedel?

Sieraden, je splinternieuwe smartphone of het antieke servies van je oma… Allemaal spullen waar je zuinig op bent. Als er tóch iets mee gebeurt, wil je goed verzekerd zijn. Dat regel je met een inboedelverzekering. Maar hoe bepaal je de waarde van je inboedel? En hoe snel verandert die waarde? We zetten het op een rij.