Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

De belegde waarde van je levensverzekering

Particulier Verzekeren Levensverzekeringen Uw levensverzekering komt vrij De belegde waarde van uw levensverzekering

Gedurende de looptijd van jr product zie je in Mijn Aegon de actuele belegde waarde. Bij het tonen van de belegde waarde staat van welke datum de waarde is die getoond wordt. Heb je een garantiekapitaal? Dan laten we deze ook zien. Heb je een polis met winstdeling? Dan zie je in Mijn Aegon het verzekerde kapitaal zonder winstdeling. Je kunt ook de winstbrieven raadplegen voor het verzekerde kapitaal op einddatum.

Je belegde waarde

In Mijn Aegon zie je tijdens de looptijd van je levensverzekering in één oogopslag wat de belegde waarde is.

Bekijk je belegde waarde

De gegevens die je ziet in Mijn Aegon zijn het laatst bijgewerkt op de getoonde datum

Soms loopt de getoonde waarde achter. Wil je controleren of er meer recente gegevens beschikbaar zijn? Ga dan terug naar het productoverzicht in Mijn Aegon en open opnieuw de gewenste pagina. Verandert de datum van de getoonde waarde niet? Dan zijn dit de meest recente gegevens die op dit moment beschikbaar zijn.

De belegde waarde van je verzekering op de einddatum tonen we niet in Mijn Aegon

De belegde waarde op einddatum hoeft niet gelijk te zijn aan de eindwaarde van je verzekering. Het kan namelijk zijn dat er aan je belegde waarde op einddatum nog bedragen ‘toegevoegd’ worden. Zoals winstdeling. Of een rendementsuitkering. Ook kan het zijn dat er nog kosten verrekend worden. Om onduidelijkheid te voorkomen, tonen wij daarom de belegde waarde op einddatum niet in Mijn Aegon.

Het saldo op Mijn Aegon kan na einddatum op ‘0’ komen te staan

Dit komt omdat je verzekering de einddatum bereikt heeft. Er is dan geen sprake van verdere waardeontwikkeling. Mijn Aegon toont daarom geen belegde waarde meer. Deze situatie kan zich ook voordoen als je uitkering nog niet is afgehandeld. Wees gerust, dit betekent niet dat je uitkering verdwenen is!

Je ziet de eindwaarde van je verzekering terug in de uitkeringsbrief

Wanneer wij je uitkering hebben afgehandeld, sturen wij je een brief. In deze brief benoemen wij de eindwaarde van je verzekering en naar welke rekening of maatschappij wij de uitkering hebben overgmaakt. Dien je voor de einddatum alle benodigde stukken voor de uitkering bij ons in? Dan handelen we je uitkering binnen twee weken na de einddatum af.

Heb je de eindwaarde van je verzekering eerder nodig?

Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een lijfrenteproduct? Vaak is een indicatie van de waarde hiervoor voldoende. Deze vind je bijvoorbeeld in de brieven die je een paar maanden voor de einddatum van je verzekering van ons ontvangt. Wil je toch de precieze eindwaarde weten? Dan kun je deze na de einddatum bij ons opvragen:

  • Log in op Mijn Aegon
  • Ga naar je Levensverzekering 
  • Ga naar '‘Wijziging aanvragen’
  • Kies 'overige wijzigingen'.