Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

De belegde waarde van uw levensverzekering

Particulier Verzekeren Levensverzekeringen Uw levensverzekering komt vrij De belegde waarde van uw levensverzekering

Gedurende de looptijd van uw product ziet u in Mijn Aegon de actuele belegde waarde. Bij het tonen van de belegde waarde staat van welke datum de waarde is die getoond wordt. Heeft u een garantiekapitaal? Dan wordt deze ook getoond. Heeft u een polis met winstdeling? Dan ziet u in Mijn Aegon het verzekerde kapitaal zonder winstdeling. U kunt daarnaast de winstbrieven raadplegen voor het verzekerde kapitaal op einddatum.

Uw belegde waarde

In Mijn Aegon ziet u tijdens de looptijd van uw levensverzekering in één oogopslag wat de belegde waarde is.

Bekijk uw belegde waarde

De gegevens die u ziet in Mijn Aegon zijn het laatst bijgewerkt op de getoonde datum

Soms loopt de getoonde waarde achter. Wilt u controleren of er meer recente gegevens beschikbaar zijn? Ga dan terug naar het productoverzicht in Mijn Aegon en open opnieuw de gewenste pagina. Verandert de datum van de getoonde waarde niet? Dan zijn dit de meest recente gegevens die op dit moment beschikbaar zijn.

De belegde waarde van uw verzekering op de einddatum wordt niet getoond in Mijn Aegon

De belegde waarde op einddatum hoeft niet gelijk te zijn aan de eindwaarde van uw verzekering. Het kan namelijk zijn dat er aan uw belegde waarde op einddatum nog bedragen ‘toegevoegd’ worden. Zoals winstdeling. Of een rendementsuitkering. Ook kan het zijn dat er nog kosten verrekend worden. Om onduidelijkheid te voorkomen, tonen wij daarom de belegde waarde op einddatum niet in Mijn Aegon.

Het saldo op Mijn Aegon kan na einddatum op ‘0’ komen te staan

Dit komt omdat uw verzekering de einddatum bereikt heeft. Er is dan geen sprake van verdere waardeontwikkeling. Mijn Aegon toont daarom geen belegde waarde meer. Deze situatie kan zich ook voordoen als uw uitkering nog niet is afgehandeld. Wees gerust, dit betekent niet dat uw uitkering verdwenen is.

U ziet de eindwaarde van uw verzekering terug in de uitkeringsbrief

Wanneer wij uw uitkering hebben afgehandeld, sturen wij u een brief. In deze brief benoemen wij de eindwaarde van uw verzekering en naar welke rekening of maatschappij wij de uitkering overmaakten. Dient u voor de einddatum alle benodigde stukken voor de uitkering bij ons in? Dan wordt uw uitkering binnen twee weken na de einddatum afgehandeld.

Heeft u de eindwaarde van uw verzekering eerder nodig?

Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een lijfrenteproduct? Vaak is een indicatie van de waarde hiervoor voldoende. Deze vindt u bijvoorbeeld in de brieven die u een paar maanden voor de einddatum van uw verzekering van ons ontvangt. Wilt u toch de precieze eindwaarde weten? Dan kunt u deze na de einddatum bij ons opvragen. U dient hiervoor een verzoek in:

  • Log in op Mijn Aegon
  • Ga naar uw Levensverzekering 
  • Ga naar '‘Wijziging aanvragen’
  • Kies 'overige wijzigingen'.