Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw lijfrenteverzekering afkopen

Met een lijfrenteverzekering bouwt u kapitaal op. Dit kapitaal kunt u in de toekomst als periodieke aanvulling op uw inkomen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer u met pensioen gaat. Het kan zijn dat u uw lijfrenteverzekering al voor de einddatum wilt stoppen.

Wat zijn uw opties bij het afkopen van uw lijfrenteverzekering?

 • U wilt uw lijfrente afkopen en de volledige waarde overdragen naar een nieuw lijfrenteproduct
  Dat kan. U moet dan bij Aegon of een andere maatschappij een nieuw lijfrenteproduct hebben afgesloten. Hier kunnen wij de waarde naar overdragen. We spreken dan van een fiscaal geruisloze overdracht. U hoeft dan tussentijds niet met de Belastingdienst af te rekenen. Lees meer over het overdragen van uw kapitaal.

   

  Geef uw keuze aan ons door
  U kunt uw verzoek veilig en snel digitaal insturen via: formulier levens- en beleggingsverzekeringen documenten opsturen. Vergeet niet uw polisnummer en de naam van de verzekeringnemer te vermelden. U ontvangt dan van ons een voorstel, inclusief een akkoordverklaring. Nadat wij de ondertekende akkoordverklaring en de andere benodigde stukken van u ontvangen, handelen wij uw verzoek tot afkoop af.

   

 • U wilt uw lijfrente (fiscaal) afkopen en de waarde op uw betaalrekening ontvangen
  Dat kan, maar dan houden wij wel verplicht belasting in op uw uitkering. Deze dragen wij af aan de Belastingdienst. U kunt daarnaast nog een extra aanslag van de Belastingdienst krijgen in de vorm van revisierente. De totale belasting die u betaalt over uw uitkering kan oplopen tot 71,75%. Bereken het nettobedrag bij afkoop van uw lijfrenteverzekering. Of lees meer over de gevolgen van het fiscaal afkopen van uw lijfrenteverzekering.

   

  Geef uw keuze aan ons door
  U kunt uw keuze aan ons doorgeven via Mijn Aegon. U ontvangt dan van ons een voorstel, inclusief een akkoordverklaring. Nadat wij de ondertekende akkoordverklaring en de andere benodigde stukken van u ontvangen, handelen wij uw verzoek tot afkoop af.

  Heeft u nog geen toegang tot Mijn Aegon? Ga dan naar www.aegon.nl/mijnaegon.nl en klik op "Account aanmaken".

Laat u adviseren

Voor het maken van een keuze raden wij aan om eerst contact op te nemen met uw adviseur. Een adviseur kan helpen bepalen wat de voor u beste keuze is op de korte én lange termijn.