Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw lijfrenteverzekering afkopen

Met een lijfrenteverzekering bouwt u kapitaal op. Dit kapitaal kunt u in de toekomst als periodieke aanvulling op uw inkomen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer u met pensioen gaat. Het kan zijn dat u uw lijfrenteverzekering al voor de einddatum wilt stoppen. Het voortijdig stopzetten van uw product noemen we afkopen.

Uw opties bij het afkopen van uw lijfrenteverzekering

 • U wilt uw lijfrente afkopen en de volledige waarde overdragen naar een nieuw lijfrenteproduct
  Dat kan. U moet dan bij Aegon of een andere maatschappij een nieuw lijfrenteproduct hebben afgesloten. Hier kunnen wij de waarde naar overdragen. We spreken dan van een fiscaal geruisloze overdracht. U hoeft dan tussentijds niet met de Belastingdienst af te rekenen.
  Lees meer over het overdragen van uw kapitaal.

   

  Kiest u voor deze optie?
  Dan kunt u het verzoek hiervoor veilig en snel insturen via: formulier levens- en beleggingsverzekeringen documenten opsturen. Vergeet niet uw polisnummer en de naam van de verzekeringnemer te vermelden. U ontvangt dan van ons een voorstel, inclusief een akkoordverklaring. Nadat wij de ondertekende akkoordverklaring en de andere benodigde stukken van u ontvangen, handelen wij uw verzoek tot afkoop af.

   

 • U wilt uw lijfrente (fiscaal) afkopen en de waarde op uw betaalrekening ontvangen
  Dat kan, maar dan houden wij wel verplicht belasting in op uw uitkering. Deze dragen wij af aan de Belastingdienst. U kunt daarnaast nog een extra aanslag van de Belastingdienst krijgen in de vorm van revisierente. De totale belasting die u betaalt over uw uitkering kan oplopen tot 69,50% (percentage 2021).
  Bereken het nettobedrag bij afkoop van uw lijfrenteverzekering.
  Of lees meer over de gevolgen van het fiscaal afkopen van uw lijfrenteverzekering.

   

  Kiest u voor deze optie?
  Dan kunt u uw keuze aan ons doorgeven via Mijn Aegon. U ontvangt dan van ons een voorstel, inclusief een akkoordverklaring. Nadat wij de ondertekende akkoordverklaring en de andere benodigde stukken van u ontvangen, handelen wij uw verzoek tot afkoop af.

  Heeft u nog geen toegang tot Mijn Aegon? Maak dan in drie stappen een account aan.

Persoonlijk advies van een adviseur

Een wijziging op uw lijfrenteverzekering kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Het is verstandig om vooraf goed te kijken naar de voor- en nadelen. Uw adviseur heeft inzicht in uw persoonlijke financiële situatie en kan u helpen met het maken van de juiste keuzes. U vindt de naam van uw adviseur in Mijn Aegon.