Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je lijfrenteverzekering afkopen

Met een lijfrenteverzekering bouw je kapitaal op. Dit kapitaal kun je in de toekomst als periodieke aanvulling op je inkomen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je met pensioen gaat. Het kan zijn dat je je lijfrenteverzekering al voor de einddatum wilt stoppen. Het voortijdig stopzetten van je product noemen we afkopen.

Je opties bij het afkopen van je lijfrenteverzekering

 • Je wilt je lijfrenteverzekering afkopen en de volledige waarde overdragen naar een nieuw lijfrenteproduct
  Dat kan. Je moet dan bij Aegon of een andere maatschappij een nieuw lijfrenteproduct hebben afgesloten. Hier kunnen wij de waarde naar overdragen. We spreken dan van een fiscaal geruisloze overdracht. Je hoeft dan tussentijds niet met de Belastingdienst af te rekenen.
  Lees meer over het overdragen van je kapitaal.

   

  Kies je voor deze optie?
  Stuur dan je verzoek veilig en snel via: formulier levens- en beleggingsverzekeringen documenten opsturen. Vergeet niet je polisnummer en de naam van de verzekeringnemer te vermelden. Je krijgt van ons een voorstel, inclusief een akkoordverklaring. Nadat wij de ondertekende akkoordverklaring en de andere benodigde stukken van je hebben ontvangen, handelen wij je verzoek tot afkoop af.

   

 • Je wilt je lijfrenteverzekering (fiscaal) afkopen en de waarde op je betaalrekening ontvangen
  Dat kan, maar dan houden wij wel verplicht belasting in op je uitkering. Deze dragen wij af aan de Belastingdienst. Je kunt daarnaast nog een extra aanslag van de Belastingdienst krijgen in de vorm van revisierente. De totale belasting die je betaalt over je uitkering kan oplopen tot 69,50% (percentage 2021).
  Bereken het nettobedrag bij afkoop van je lijfrenteverzekering.
  Of lees meer over de gevolgen van het fiscaal afkopen van je lijfrenteverzekering.

   

  Kies je voor deze optie?
  Geef je keuze aan ons door via Mijn Aegon. Je krijgt van ons een voorstel, inclusief een akkoordverklaring. Nadat wij de ondertekende akkoordverklaring en de andere benodigde stukken van je hebben ontvangen, handelen wij je verzoek tot afkoop af.

  Nog geen Mijn Aegon? Maak een account aan.

Persoonlijk advies van een adviseur

Een wijziging op je lijfrenteverzekering kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. Het is verstandig om vooraf goed te kijken naar de voor- en nadelen. Je adviseur heeft inzicht in je persoonlijke financiële situatie en kan je helpen met het maken van de juiste keuzes. Je vind de naam van je adviseur in Mijn Aegon.