Ongevallenverzekering

Ongelukken gebeuren altijd onverwachts: thuis, op werk of tijdens een fietstocht... Je kunt hier blijvende beperkingen aan overhouden. Of zelfs overlijden, hoe naar dat ook klinkt. Met onze ongevallenverzekering heb je recht op een vergoeding als je door een ongeval blijvend invalide raakt. Met de Aegon Ongevallenverzekering:

 • bepaal jij waar je de eenmalige uitkering voor gebruikt
 •  kies je tussen verzekerde bedragen
 •  ben je wereldwijd verzekerd
Image
Ongevallenverzekering

Waarom een ongevallenverzekering?

Nou, ongelukken gebeuren altijd onverwachts: thuis, op werk of tijdens een fietstocht... Je kunt hier blijvende beperkingen aan overhouden. Of zelfs overlijden, hoe naar dat ook klinkt. Staat de wereld voor jou of je gezin op z’n kop? Dan is een financieel steuntje in de rug fijn. Je kiest zelf waar je het bedrag voor gebruikt. Dáár is onze ongevallenverzekering voor!

Is een ongevallenverzekering iets voor jou?

Een ongeval is al vervelend genoeg. Zeker als je er altijd last van blijft houden. Het bedrag dat je krijgt met deze verzekering, kan net even helpen. Een financieel extraatje. Als je weinig spaargeld hebt en kosten hebt voor een uitvaart bijvoorbeeld. Je kunt je partner en/of kinderen ook meeverzekeren.

Handig om te weten: onze ongevallenverzekering staat los van andere verzekeringen. Zoals een overlijdensrisicoverzekering. Krijg je daar een vergoeding van? Dan keren wij dus ook gewoon uit.

Dekking

Bij overlijden
Bij blijvende invaliditeit

Pakket 1

€ 5.000,-

Maximaal € 50.000,-

Pakket 2

€ 10.000,-

Maximaal € 100.000,-

Goed om te weten: welk bedrag je krijgt na een ongeval, hangt af van:

 1. Het bedrag waar je voor verzekerd bent (pakket 1 of 2).
 2. De situatie: gaat het om een overlijden of blijvende invaliditeit?
 3. De mate van blijvende invaliditeit. Dat bepaalt een arts. Hoe ernstiger het letsel, hoe hoger de uitkering is. In de voorwaarden staat per lichaamsdeel omschreven welk percentage van het verzekerde bedrag je krijgt bij volledig (functie)verlies van dat lichaamsdeel. En hoe we het bedrag berekenen.

Ongevallenverzekering afsluiten? Dan is dit goed om te weten:

Voor- en nadelen

Lees verder

Productkenmerken

Lees verder

Documenten

Lees verder

De voordelen

 • Wereldwijd verzekerd
  Je bent óveral ter wereld verzekerd. Ook tijdens vakanties of sporten.  
 • Ook voor gevaarlijke beroepen
  Het maakt ons niet uit welk beroep je uitoefent. Dus ook voor glazenwassers en brandweermannen bijvoorbeeld. 
 • De uitkering is vrij te besteden. 
  Jij kiest zélf waar je de uitkering voor gebruikt. 

De nadelen

 • Geen uitkering als er géén blijvende invaliditeit is
  Het gaat echt om blijvende invaliditeit óf een overlijden. 
 • Beoordeling van arts kan langer duren 
  Een arts bepaalt de mate van invaliditeit. Soms is dat direct duidelijk, soms duurt dit langer. Staat het definitief vast welk percentage bij de invaliditeit hoort? Een zogenaamde 'medische eindsituatie'. Dán kunnen we pas de uitkering vaststellen en uitbetalen. Dat is wel maximaal twee jaar na het ongeval. 
 • Geen vergoeding van de daadwerkelijke schade 
  In Nederland kun je geen ongevallenverzekering afsluiten die na een ongeval de werkelijke schade vergoedt. Met de Aegon Ongevallenverzekering krijg je een bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit na een ongeval. Een financieel steuntje in de rug. 
 • De maximale leeftijd om deze verzekering aan te vragen is 66 jaar 
  Ben je ouder, dan is het niet meer mogelijk om onze Ongevallenverzekering af te sluiten. 

 

 

 

 

Kosten

Eenmalige poliskosten: € 6,05

Doorlopende kosten: Dat hangt van je situatie af. Bereken je premie.

Eerste factuur hoger dan verwacht?

Niet schrikken. Dikke kans dat het maar om één maand gaat. Bijvoorbeeld omdat je verzekering niet ingaat op de eerste van de maand. We tellen dan óók de verzekerde dagen daarvoor mee. Daarnaast zitten er eenmalige poliskosten bij. Daarna betaal je gewoon van maand tot maand. Zoals afgesproken. 

 

 

 

 

Aanvraag

Je aanvraag behandelen we binnen 2 werkdagen. Hebben we meer tijd nodig?  Dan laten we je dat per e-mail weten.

Ingangsdatum 

Deze datum staat op je polis. Goed om te weten: de dekking voor ongevallen gaat in ná de ingangsdatum.

Contractduur

Je verzekert je voor minstens een jaar.

Opzeggen

Na het eerste jaar kun je je verzekering dagelijks opzeggen. Je verzekering stopt dan één maand daarna. 

Onafhankelijke informatie

Tip: bekijk de website van Wijzer in geldzaken.

Woon- en VrijeTijdpakket

Deze verzekering zit in het Woon- & VrijeTijdpakket. Alle verzekeringen in dit pakket sluiten perfect op elkaar aan. Zo voorkom je dubbele dekkingen of gaten. 

 

 

 

 

De hoogte van het bedrag

Hoeveel we precies uitkeren na een ongeval? Dat hangt af van het bedrag waar je voor verzekerd bent. En of het om een overlijden gaat, of blijvende invaliditeit. In dat laatste geval telt de mate van invaliditeit ook mee. Bij Dekking lees je hier meer over.

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

Veelgestelde vragen

Je bent het hele jaar door overal ter wereld verzekerd. Er zijn geen sporten uitgesloten. Je bent alleen niet verzekerd voor waaghalzerij. Met waaghalzerij bedoelen wij het zonder ervaring en begeleiding uitoefenen van een gevaarlijke sport.
 

Bekijk ook altijd je polisblad en de polisvoorwaarden voor een overzicht van jouw eigen risico’s. Je vindt je polisblad in Mijn Aegon bij je verzekering.

Aegon Inboedelverzekering (Flex)
Bekijk hiervoor onze pagina Eigen risico Aegon Inboedelverzekering (Flex).

Aegon Woonhuisverzekering en Aegon Opstalverzekering Flex 
Bekijk hiervoor onze pagina Eigen risico Aegon Opstal- en Woonhuisverzekering.

Aegon Doorlopende Reisverzekering
Het standaard eigen risico verschilt bij een eerste of tweede schade in één kalenderjaar. Bij de basisdekking heb je bij de eerste schade in een kalenderjaar een eigen risico van € 100,-*. Bij de allriskdekking heb je geen eigen risico bij de eerste schade. Bij een tweede en volgende schade in een kalenderjaar heb je zowel bij de basis- als allriskdekking een standaard eigen risico van € 250,-*. Je betaalt het standaard eigen risico bij een schade die valt onder: bagage en (goederen in) het logiesverblijf, hulpverlening, autohulp en zakenreis (als de aanvullende dekking Zakenreis is meeverzekerd). Er is één uitzondering: bij het vallen om omstoten van je spullen heb je bij de allriskdekking een eigen risico van € 100,-*. Bij de basisdekking ben je hier niet voor verzekerd.

*Dit eigen risico kun je verhogen of afkopen. Het is mogelijk om het eigen risico te verhogen met € 100,-, € 250,- of € 500,-. Je krijgt dan korting op de premie. Koop je het eigen risico af, dan betaal je een toeslag op de premie. Het verhogen of afkopen regel je via je adviseur of Mijn Aegon.

Aegon Aansprakelijkheids- en Ongevallenverzekering
Bij deze verzekeringen heb je geen standaard eigen risico.

Aegon Rechtsbijstandverzekering (Flex)
Als je kiest om een advocaat buiten ARAG in te schakelen, terwijl dit volgens de wet niet verplicht is bij een gerechtelijke of administratieve procedure, vergoeden wij maximaal € 6.000,-. Je betaalt in dit geval vooraf een eigen bijdrage van  250,-.

 
 
Bij de aanvraag van een verzekering betaal je € 6,05 aan poliskosten. Bij een wijziging of het toevoegen van een verzekering binnen het Woon- en VrijeTijdpakket betaal je geen poliskosten. Heb je een Aegon Auto op Maat of Autoverzekering? Dan betaal je € 6,05 aan poliskosten bij het wijzigen van jouw polis. 

 
De uitkering die je ontvangt, is afhankelijk van het verzekerd bedrag en de mate van blijvende invaliditeit 
Een arts stelt de mate van invaliditeit vast. Verlies je een compleet orgaan of lichaamsdeel of kun je deze niet meer gebruiken? Dan krijg je een percentage van het bedrag dat je verzekerd hebt. In de polisvoorwaarden kun je deze percentages terugvinden. Is er sprake van gedeeltelijk verlies? Dan is de uitkering gebaseerd op een gedeelte van het genoemde percentage dat voor jou van toepassing is.

Voorbeeld
Je hebt pakket 1 waarmee je bij blijvende invaliditeit verzekerd bent voor € 50.000,-. En je bent na een ongeval volledig doof geworden aan één oor. Dan zie je in de voorwaarden dat hiervoor een percentage van 25% geldt. Je ontvangt dan 25% van € 50.000,-, dit is € 12.500,-. Heeft de arts vastgesteld dat je bijvoorbeeld voor de helft doof bent aan één oor (50%), dan geldt een percentage van 12,5% (de helft van 25%). Je ontvangt dan 12,5% van € 50.000,-. Dit is € 6.250,-.