Zonnepanelen verzekeren

Jouw zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd als ze vast op of in het dak van je huis zitten. Je bent dan verzekerd tegen storm, brand, hagel, bliksem en diefstal.

  •  Zonnepanelen en laadpalen standaard meeverzekerd
  • Garantie tegen onderverzekering
  • Dag en nacht hulp bij schade
Image
Mannen met zonnepanelen
Image
Gezin in de tuin

Moet ik zonnepanelen melden bij de verzekering

Dat hangt er vanaf hoe je verzekerd bent. Heb je garantie tegen onderverzekering? Dan hoef je het niet apart bij ons te melden en zijn jouw zonnepanelen standaard verzekerd. Wil je weten of je garantie tegen onderverzekering hebt? Dat vind je terug op je polisblad in Mijn Aegon. Heb je geen garantie tegen onderverzekering, maar heb je wel zonnepanelen? Neem dan contact met ons op.

 

Welke schade aan mijn zonnepanelen valt onder de verzekering?

Bij ons kies je tussen een basis- en royaaldekking voor je opstalverzekering. Hiermee verzeker je schade aan je huis en alles wat aan je huis vast zit. Ook jouw zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, bliksem of hagel. Maar ook stormschade vergoeden we. Meer weten? Bekijk dan Wat is een opstalverzekering?.

Voordelen van het verzekeren van je zonnepanelen bij ons

  • Al onze schadeherstelbedrijven hebben het keurmerk GroenGedaan!
  • Of je nu huurt of een koopwoning hebt: je zonnepanelen zijn altijd goed verzekerd.
  • 24 uur per dag online schade melden mogelijk.
Lees meer over onze woonverzekeringen

Zonnepanelen schoonmaken: is het nodig?

Helaas wel. Maar wees gerust: het hoeft niet heel vaak. We geven je tips over het hoe en wanneer. Dan hoef jij niet te vaak het dak op. En blijven je zonnepanelen in topconditie. 

 

Lees onze tips

Is het een probleem als ik zelf zonnepanelen plaats?

Goede vraag en lastig antwoord. Het plaatsen van zonnepanelen is namelijk vakwerk. Installeer je zonnepanelen verkeerd of niet op de juiste manier en ontstaat er brand? Dan kan het zomaar zijn dat je de schade zelf moet betalen. Over het algemeen geldt daarom: Bij twijfel niet zelf doen. Niet omdat het niet mag, maar door het risico dat je loopt.

Ik heb een huurwoning of koopappartement en eigen zonnepanelen: hoe zit dat?

Is er een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Check dan eerst of de zonnepanelen op de opstalverzekering van je VVE zijn meeverzekerd. Is dit niet het geval? Bij de Aegon Inboedelverzekering verzeker je jouw zonnepanelen eenvoudig mee. Dit valt onder de dekking ‘Huurders- of appartementseigenarenbelang’. Het verzekerd bedrag vind je terug op het polisblad.