Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Preventietips: zo voorkom je schade

Direct regelen:

header_preventietips_herfst_winter.jpg
Particulier Verzekeren Preventietips: zo voorkom je schade

Een kras op je auto, een kelder vol water of een stukgevallen tablet. Een ongeluk zit in een klein hoekje, schade dus ook. En ook al ben je verzekerd, er zijn leukere dingen dan een schade indienen. Gelukkig kun je schade in veel gevallen voor zijn. Benieuwd hoe? Bekijk onze tips!

Telefoon en tablet 

We kunnen niet meer zonder smartphone. Gelukkig hoeft dat ook niet. Lees onze tips en voorkom diefstal of beschadiging van je telefoon of tablet.

 

laarsjes

Storm, regen, sneeuw

Storm, regen, sneeuw en dan weer een zonnetje. Het Nederlandse weer gaat alle kanten op. Verschillende weersomstandigheden kunnen leiden tot verschillende soorten schade. Hoe voorkom je schade door het weer? Check onze tips!

Auto

Boodschappen, kinderen halen of naar je werk. Doe je dat met de auto? Dan is het vervelend als je ineens zonder zit. Bijvoorbeeld door een ingeslagen ruitje of schade in het verkeer. Verklein de kans op schade met onze tips.

Reis en vakantie

Zorgeloos op reis gaan en terugkomen met alleen maar leuke herinneringen. Klinkt heerlijk toch? Met onze preventietips ga je relaxed op vakantie en kom je uitgerust weer terug.

water

Waterschade

Water heeft maar weinig nodig om schade te veroorzaken. Denk aan een kitrand die niet aansluit of een verstopte dakgoot. Je ziet de schade meestal niet meteen. Maar als je het eenmaal ziet, blijkt het vaak groot. Lees hoe je waterschade voorkomt.

Inbraak

Een inbreker in je huis, die overal doorheen gaat en waardevolle spullen meeneemt. Je moet er niet aan denken! Wat kun je doen om inbraak te voorkomen? Lees onze preventietips.

Preventietips brand

Brand

Een brand kan door iets ‘kleins’ ontstaan. Neem een verhitte powerbank of een vlam in de pan. Ieder jaar krijgt de brandweer duizenden meldingen van een brand in een woning. Het kán ook jou overkomen. Liever voorkomen? Maak je huis brandveilig met onze vooruitdenktips!

Onweer en bliksem

De één vindt een stevige onweersbui gezellig, de ander staat er doodsangsten bij uit. Schade door onweer voorkomen? Er zijn eenvoudige maatregelen die je voor en tijdens onweer kunt treffen. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

24-uursbelofte

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

Blogs

Een koud kunstje: goed voorbereid op sneeuw

Al van die heuvel afgegleden met je slee? Of een mooie wandeling gemaakt? Het witte landschap geeft veel sneeuwpret. Maar sneeuw kan ook voor schade en overlast zorgen. Zeker als het gaat dooien. We hebben tips om schade aan je huis en spullen te voorkomen. 

Het regent, het regent… mijn huisje wordt (te) nat

Regen op komst! En niet zo’n beetje ook. Tuurlijk weet je – als je er even bij stilstaat – wat je zoal kan doen om waterschade aan én in je huis te voorkomen. Toch moet je er wel op tijd aan denken. Dus hier wat regenachtige tips.

Storm op komst: zoek dekking

Code geel, oranje of rood? Als er storm op komst is, is het slim om je goed voor te bereiden. We zetten handige tips op een rij om schade te voorkomen. En heb je schade aan je huis? Je leest hier ook hoe het dan zit met je verzekering.