Kosten rechtsbijstandverzekering

  •  Verzekerd voor juridische hulp
  • ARAG-juristen 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen
  • Gespecialiseerde rechtsbijstand
Bereken mijn premie Adviesmogelijkheden
Image
Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je jezelf van juridische hulp als je een conflict hebt. Maar wat betaal je ervoor? En welke keuzes heb je? Op deze pagina lees je er alles over. Zo weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit te veel.

Image
Jongeman achter laptop

Wat kost een rechtsbijstandverzekering gemiddeld?

Bij ons kies je eerst voor de basisdekking Consument, de basisdekking Verkeer of allebei. Daarnaast hebben we drie aanvullende dekkingen. Ga je alleen voor één basisdekking? Dan betaal je per maand minimaal € 5,46. Kies je voor alle vijf dekkingen? Dan betaal je minimaal € 28,55. Goed om te weten: wil je een aanvullende dekking? Kies dan in ieder geval de basisdekking Consument.

Wat je uiteindelijk precies voor je rechtsbijstandverzekering betaalt, hangt af van welke dekkingen je kiest en wat je situatie is. Hoe meer dekkingen, hoe hoger je premie. Denk dus goed na over wat je wilt verzekeren.

Berken mijn premie

Kosten aanvullende dekking

Hulp nodig bij je keuze? Een adviseur helpt je graag. Vind een adviseur in de buurt.

Ga jij voor de basisdekking Consument? Dan kun je deze aanvullende dekkingen kiezen:

Gemiddelde extra kosten per maand

Dekking Wonen 

€ 7,36

Dekking Inkomen & Arbeid 

€ 8,83

Dekking Fiscaal recht & Vermogensbeheer 

€ 5,43

Wat klanten zeggen

9.2

In januari en februari 2021 gaven onze klanten ons voor de schadeafhandeling gemiddeld een

Gemiddelde klantbeoordeling

9

"Communicatie en afhandeling perfect."
 
 

24 januari 2021

10

"Gewoon perfect. Stond meteen vervangend vervoer klaar."
 

3 februari 2021

Is het Woon- & VrijeTijdpakket iets voor jou?

Meerdere verzekeringen bij één verzekeraar afsluiten kan ook. Of in een pakket. Zo bieden wij het Woon- & VrijeTijdpakket aan. Alle verzekeringen op één plek. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt en heb je geen overlap van verzekeringen

Geen eigen risico, soms wel maximum vergoedingen

Goed om te weten: bij onze rechtsbijstandsverzekering geldt er geen eigen risico. Maar soms gelden er maximum vergoedingen:

  • Kiest u voor een rechtshulpverlener buiten ARAG? Dan is het van belang of het volgens de wet wel of niet verplicht is om een advocaat in te schakelen. Dat bepaalt de hoogte van de vergoeding:
    • Wél verplicht: dan vergoeden wij de normale en gebruikelijke kosten en alle overige kosten van een procedure van een advocaat tot € 50.000,-. Geen eigen bijdrage.
    • Niet verplicht: dan vergoeden wij de normale en gebruikelijke kosten van een rechtshulpverlener (jurist of advocaat) en alle overige kosten van een procedure tot € 6.000,- of € 12.000,- als u daarvoor kiest. En u betaalt een eigen bijdrage van € 250,-.
  • Conflicten die onder de dekking Consument vallen, vergoeden we vanaf € 175,-. Je krijgt alleen juridische hulp als het financiële belang hoger is. 
  • Voor mediation bij een echtscheiding vergoeden we maximaal € 3.000,-. Je krijgt deze vergoeding alleen als je de aanvullende dekking Fiscaal recht & Vermogensbeheer langer dan drie jaar hebt. En je huwelijk of geregistreerd partnerschap moet minstens één jaar geduurd hebben.
Image
Krijg juridische hulp van ARAG

Rechtsbijstandverzekering: krijg juridische hulp van ARAG

Heb je weleens juridische hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat je gedoe hebt over de verbouwing van je huis. Of over het kopen van spullen, zoals je supersonische televisie. Of vanwege een verkeersongeval. In dat geval zit je bij ons goed. Je kiest zelf wat je wel en niet verzekerd. En dus wat je betaalt. Goed om te weten: met onze rechtsbijstandverzekering helpen ervaren juristen van ARAG je om op te komen voor je recht. Snel, betrouwbaar en goed.

Lees meer over de Rechtsbijstandverzekering en dekkingen. Bereken mijn premie

Mijn Aegon

In Mijn Aegon kan je alles regelen met betrekking tot je verzekeringen. Het veranderen, overstappen en opzeggen. Of je premie bekijken en lopende producten inzien.