Doorlopende reisverzekering

Het hele jaar door verzekerd? Met onze doorlopende reisverzekering staan wij 24/7 voor je klaar, of je nou een weekendje weg gaat in Nederland, op wintersport gaat of kiest voor een zonvakantie. 

 • Wereldwijd verzekerd met allrisk
 •  Ook voor je weekendje weg in Nederland
 • Winter- en watersport meeverzekerd
Adviesmogelijkheden
Image
Reisverzekering

Eén verzekering voor al je vakanties

Met onze doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd – waar je ook naartoe gaat. Of je nu actief gaat cityhoppen, duiken of kiest voor zo’n heerlijk strandbed. Want soms loopt een reis anders dan gepland. Denk aan gestolen bagage. Autopech. Of als je hulp nodig hebt op een bergtop. Bij ons ben je altijd goed verzekerd.

Water- en wintersport standaard meeverzekerd

Duik je graag of ben je een echte wintersportfanaat? Water- en wintersport zijn standaard meeverzekerd bij ons. Bij zowel de basisdekking* als de allriskdekking! De Doorlopende Reisverzekering heb je al binnen 3 minuten afgesloten. 

*de basisdekking kun je niet meer afsluiten. 

De belangrijkste verschillen tussen de basis- en allriskdekking. De basisdekking kun je niet meer afsluiten. Als je deze dekking al eerder hebt afgesloten, dan gelden onderstaande dekkingen:
Dekking
Basis
Allrisk

Bagage en (goederen in) logiesverblijven

 •  
 •  

Hulpverlening

 •  
 •  

Auto pechhulp

 •  
 •  

Winter- en watersport

 •  
 •  

Europadekking

 •  
 •  

Werelddekking

Optioneel

 •  

Annulering

Optioneel*

 •  

Geneeskundige kosten

Optioneel

 •  

Geld (en geldwaardige papieren)

Optioneel

 •  

Vakantie-ongevallen

Optioneel

Optioneel

Zakenreis (incl. stage/studeren in het buitenland)

x

Optioneel

Tijdelijke verlenging geldigheidsduur reisverzekering**        

x

Optioneel

*De annuleringsdekking bij de basisdekking is beperkt. Je bent alleen verzekerd voor specifieke gebeurtenissen. Bekijk voor alle gebeurtenissen die wij wel en niet verzekeren de polisvoorwaarden. In het geval van ernstige ziekte wijken wij af van onze voorwaarden. De lijst met ernstige ziekte in onze voorwaarden geldt niet meer. Wij vergoeden per reis- of huurarrangement (ook voor een samengestelde reis) de annuleringskosten als je de reis onvoorzien moet annuleren of afbreken door een ziekte of een aandoening van een:

 • verzekerde;
 • familielid in de 1e of 2e graad; óf
 • huisgenoot.

**Bij de basisdekking ben je tot 90 dagen verzekerd. De verzekerde reisduur kan niet verlengd worden. Bij de allriskdekking ben je tot 180 dagen verzekerd. Voor een specifieke reis kan dit verlengd worden met 30, 60, 90, 120, 150 of 185 dagen.

Doorlopende Reisverzekering afsluiten? Dan is dit goed om te weten:

Voor- en nadelen

Lees verder

Productkenmerken

Lees verder

Documenten

Lees verder

Kosten

Eenmalige poliskosten: € 6,05

Doorlopende kosten: Dat hangt van je situatie af. Bereken je premie.

Eerste factuur hoger dan verwacht?

Niet schrikken. Dikke kans dat het maar om één maand gaat. Bijvoorbeeld omdat je verzekering niet ingaat op de eerste van de maand. We tellen dan óók de verzekerde dagen daarvoor mee. Daarnaast zitten er eenmalige poliskosten bij. Daarna betaal je gewoon van maand tot maand. Zoals afgesproken. 

Aanvraag

Je aanvraag behandelen we binnen 2 werkdagen. Hebben we meer tijd nodig?  Dan laten we je dat per e-mail weten.

Ingangsdatum

Deze datum staat op je polis. Goed om te weten: je hebt geen dekking voor schade die is ontstaan vóór de ingangsdatum.

Contractduur

Je verzekert je voor minstens een jaar. 

Opzeggen

Na het eerste jaar kun je je verzekering dagelijks opzeggen. Je verzekering stopt dan één maand daarna. 

Onafhankelijke informatie

Tip: bekijk de website van Wijzer in geldzaken.

Woon- & VrijeTijdpakket 

Deze verzekering zit in het Woon- & VrijeTijdpakket. Alle verzekeringen in dit pakket sluiten perfect op elkaar aan. Zo voorkom je dubbele dekkingen of gaten. 
 

Voordelen Allrisk

 • Wereldwijd verzekerd
  Je bent standaard overal ter wereld verzekerd voor reizen tot 180 dagen. Deze periode kun je voor een specifieke reis verlengen. Voor autohulp ben je alleen verzekerd in de landen die op het Internationaal Verzekeringsbewijs (de groene kaart) van je autoverzekering staan.
 • Annulering standaard meeverzekerd
  Het annuleren, afbreken of omboeken van een reis is bij veel onvoorziene gebeurtenissen verzekerd.
 • 24/7 hulp op reis
  Heb je direct hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat je onverwacht naar een (tand)arts moet, een dierbare overlijdt of autopech hebt? Bel dan Aegon Schade Service (+31 88 344 00 00). Wij staan 24/7 voor je klaar.
 • Winter- en watersport meeverzekerd
  Dit geldt ook voor onderwatersport. Je bent dus ook tijdens duik- en snorkelactiviteiten verzekerd.

Nadelen Allrisk

 • Zakenreis en Vakantie-ongevallen
  Dit is niet standaard meeverzekerd. Hiervoor kun je de aanvullende dekking Zakenreis en/of Vakantie-ongevallen afsluiten. De dekking Zakenreis is ook bedoeld voor als je gaat studeren of stagelopen in het buitenland.
 • Doorlopende reisverzekering
  Ga je één keer per jaar op vakantie, dan kan een kortlopende reisverzekering voordeliger zijn. Deze bieden wij niet aan.

Verzekeringskaarten

Polisvoorwaarden 

Downloads 

Mijn Aegon

In Mijn Aegon regel je alles met betrekking tot je verzekeringen. Het veranderen, overstappen en opzeggen. Of je premie bekijken en lopende contracten inzien.

Naar Mijn Aegon

Overstappen naar ons? Wij regelen het voor jou!

Heb je nog een reisverzekering bij een andere verzekeraar? Zeg die dan gemakkelijk op met onze Aegon opzegservice. Je hoeft alleen je gegevens aan ons door te geven, wij regelen de rest!

Veelgestelde vragen

Met onze allriskdekking ben je verzekerd in alle landen van de wereld. Met de basisdekking ben je verzekerd in Europa, op de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira en in niet Europese landen aan de Middellandse Zee. Aanvullend kun je ook Werelddekking afsluiten. Deze aanvullende dekking heeft een minimale looptijd van één jaar en sluit je af via je adviseur of Mijn Aegon.
 
  

Bij het openen of wijzigen van de Aegon Doorlopende Reisverzekering kies je de gezinssamenstelling die bij je past
Op je polisblad staat waarvoor je gekozen hebt. Het meeverzekeren van een persoon buiten jouw gezinssituatie is niet mogelijk.
 
Kinderen zijn meeverzekerd zolang zij bij jou in huis wonen of uitwonend zijn voor een dag-studie
Ook als zij zelf op vakantie gaan. Ze zijn niet meer meeverzekerd wanneer zij duurzaam gaan samenwonen, trouwen of als de studie eindigt.  

De gezinssamenstelling wijzig je via jouw adviseur of Mijn Aegon
Ben je bij ons verzekerd via een adviseur? Pas je verzekering dan aan via je adviseur. Heb je je verzekering zelf bij ons afgesloten? Pas je verzekering dan aan via Mijn Aegon. In Mijn Aegon klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op ‘Wijzigen’ en doorloop je de aangegeven stappen.
Dit vind je terug in de polisvoorwaarden en op je polisblad. Deze kun je vinden in Mijn Aegon

Goed om te weten: 
 • Bij de basisdekking ben je niet standaard verzekerd voor het annuleren van jouw reis. Op je polisblad lees je welke dekking(en) je hebt meeverzekerd. Annulering is bij de allriskdekking standaard meeverzekerd tot een maximumbedrag.
 • Mocht je tijdens jouw reis onverwachts terugkeren naar Nederland? Neem dan contact op met Aegon Schade Service om dit te melden. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 88 344 00 00. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.