Op zoek naar een backpack reisverzekering?

Ga je binnenkort voor een langere periode op reis en ben je op zoek naar een backpack reisverzekering? Bij Aegon hoef je geen speciale reisverzekering af te sluiten voor je backpackreis maar kun je gewoon gebruik maken van onze Doorlopende Reisverzekering met Allriskdekking. Zo ben je wereldwijd verzekerd.

Bereken je premie
Image
Backpack Reisverzekering

Heb je een reisverzekering nodig als je gaat backpacken?

Als backpacker ga je vaak lang op reis en weet je op voorhand niet wat je allemaal mee gaat maken. Dat maakt het backpacken ook zo leuk en bijzonder. De kans dat er iets onverwachts gebeurt is alleen wel groter dan bij een georganiseerde vakantie, een backpack reisverzekering is daarom geen overbodige luxe. Mocht je onverwachts hulp nodig hebben, dan staan wij 24/7 voor je klaar, denk bijvoorbeeld aan repatriëring. Daarom is het verstandig om je te verzekeren. Benieuwd naar wat een reisverzekering kost? Bereken snel je premie.

Een reisverzekering voor je backpackreis

Onze reisverzekering voldoet aan alles wat je nodig hebt voor je backpackreis. Zo heb je de keuze uit een basis- of allrisk verzekering. Met onze basisdekking ben je tot 90 dagen verzekerd. Bij de allriskdekking ben je tot 180 dagen verzekerd. Voor een specifieke reis kan dit verlengd worden met 30, 60,90, 120, 150 of zelfs 185 dagen. Wil je je reisduur verlengen? Geef dit dan uiterlijk 30 dagen voor het aflopen van de verzekerde reisduur aan ons door. Met onze reisverzekering hoef je dus niet specifiek op zoek te gaan naar een specifieke backpack reisverzekering, maar voldoet de onze reisverzekering die je naar jouw wensen kunt aanpassen.

Image
Backpack Reisverzekering

Welke dekkingen zijn belangrijk?

Vooral bij medische kosten of hulpverlening kunnen de kosten hoog oplopen tijdens jouw backpack avontuur. Bij onze allriskdekking zijn medische kosten standaard meeverzekerd wanneer je een ziektekostenverzekering in Nederland hebt. Ook hulpverlening is standaard meeverzekerd, net als problemen rondom je bagage. Moet je onverwachts je backpackreis afbreken? Ook dan staan wij voor je klaar.

Wil je meer weten over de dekking?

Lees alles over onze reisverzekering dekking op Aegon Reisverzekering.

Tips voor je backpackreis

  1. Neem niet te veel mee!Neem niet te veel spullen mee als je gaat backpacken. Je hebt geen 20 paar schoenen nodig wanneer je gaat rondreizen. Kies voor gemakkelijke kleding maar bovenal goede wandelschoenen. Backpacken op je oude gympen is geen aanrader.  
  2. Kies een goede backpack uit voor je reisGa voor een backpack van goede kwaliteit. Zo voorkom je hopelijk het scheuren van je tas of het breken van je rits. Zorg er ook voor dat je backpack niet meer dan 20 tot 25% van je eigen lichaamsgewicht is. Meer zal moeilijker zijn om te tillen. Kijk ook of je tas waterdicht is én neem een slotje mee om je ritsen af te sluiten.
  3. Neem een daypack meeWanneer je ergens gesetteld bent, wil je natuurlijk niet constant met je zware backpack rondlopen. Daarom is het goed om een extra tas mee te nemen voor overdag tijdens je wandeltochten en bezichtigingen.
  4. Maak een kopie van alle belangrijke documentenAls je je belangrijke documenten zoals je paspoort, verzekeringsgegevens en visum kwijtraakt of gestolen worden, is het goed om een kopie hiervan te hebben. Bewaar deze kopieën op een aparte plek van de originele documenten.
  5. Laat je dure sieraden thuisLaat je dure sieraden thuis. Op die manier kun je ze niet kwijtraken en maak je het voor dieven minder interessant om je eigendommen te stelen.
  6. Zorg voor een goede backpack reisverzekeringJe leest dit artikel natuurlijk op Aegon.nl en wij zouden Aegon niet zijn als we je niet zouden adviseren goed onderzoek te doen naar een reisverzekering voor jouw backpackreis. In dit artikel heb je al kunnen lezen wat onze reisverzekering inhoudt. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw backpack reisverzekering? Bereken hier je premie.