Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Wintersportverzekering

wintersportverzekering

In tegenstelling tot vele andere verzekeraars zit bij Aegon wintersport standaard in de reisverzekering. Met een Aegon Doorlopende Reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade tijdens je (ski)vakantie. Hieronder vallen onder andere diefstal en beschadiging. Zo ga je onbezorgd op wintersport.

Bereken mijn premie

Wat is verzekerd tijdens je wintersport?

Is er dekking voor je schade? Dan wordt met de wintersportdekking ook het volgende vergoed:

  • Je kunt je eigen ski's of snowboard niet gebruiken door schade, dan vergoedt Aegon de huurkosten voor vervangende ski's of snowboard.
  • Kosten voor skipassen, skiliftkaarten, skilessen en gehuurde wintersportuitrusting die je vooraf hebt betaald, maar niet hebt kunnen gebruiken worden vergoed.
  • Bij opsporings- en reddingsacties vergoeden we de kosten die worden gemaakt. Maar alleen als het niet (volledig) door je zorgverzekering wordt vergoed.

Wat is niet verzekerd tijdens je wintersport?

Soms zijn er situaties die niet onder de wintersportdekking vallen, zoals:

  • Schade aan je snowboard of ski’s tijdens een snowboard-, ski- of langlaufwedstrijd (of tijdens de voorbereiding van een wedstrijd) is niet verzekerd.

Wat wel en niet verzekerd is en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn, kun je nalezen in de polisvoorwaarden van de Aegon Doorlopende Reisverzekering.

Wintersport met werelddekking

Wintersport in Europa valt onder de basisdekking. Ga je op wintersport buiten Europa, bijvoorbeeld in Canada, Japan of Amerika? Dan kun je daarnaast nog een extra werelddekking afsluiten. Met de allriskdekking ben je standaard wereldwijd verzekerd.

Medische kosten meeverzekeren

Wie betaalt eigenlijk de medische kosten als je een ongeluk krijgt tijdens de wintersport? De zorgverzekering dekt meestal geen reddingsacties als je bijvoorbeeld van een piste gehaald moet worden. In dat geval vergoedt Aegon de kosten die voor reddingsacties worden gemaakt. In de voorwaarden lees je wat er precies wel en niet verzekerd is bij hulpverlening. Verder dekt je zorgverzekering de kosten voor een betreffende behandeling naar Nederlandse maatstaven. Maar in sommige landen is de medische zorg duurder. Met onze Allriskdekking ben je standaard verzekerd tegen de meerkosten. Dat is niet het geval bij onze Basisdekking. Dan kun je kiezen voor onze aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten' om je te verzekeren tegen de meerkosten.

Onderwatersport

Je duikvakantie ook verzekerd

Ook onderwatersport valt onder de standaarddekking van de Aegon Doorlopende Reisverzekering. Je bent dus tijdens je duik- en snorkelactiviteiten goed verzekerd. Vergeet niet de extra werelddekking af te sluiten als je buiten Europa gaat duiken.

Reisverzekering met wintersportdekking afsluiten

Ga je binnenkort op wintersport of duikvakantie en wil je een Aegon Doorlopende Reisverzekering afsluiten? Bij Aegon kan dit heel voordelig en heb je dit binnen 3 minuten geregeld.

Wijzig uw reisverzekering in Mijn Aegon

Wil je je Aegon Reisverzekering bekijken, wijzigen of een aanvullende dekking afsluiten? Dat kan bij ons 24 uur per dag in Mijn Aegon: jouw persoonlijke, digitale omgeving.