Waarom een reisverzekering?

Met onze reisverzekering:
  •  ga je vanaf € 3,60 goed verzekerd op reis
  •  ben je wereldwijd verzekerd met allrisk
  •  is winter- en watersport meeverzekerd.
Bereken mijn premie Adviesmogelijkheden
Image
Reisverzekering

Met een goede reisverzekering geniet je nog meer van je vakantie. Een reisverzekering verzekert je namelijk voor materiële schade en letselschade op reis. Heb je onverwacht hoge kosten? Dan is dat meestal gedekt. En het bedrag die de verzekeraar vergoedt, is meestal veel hoger dan de premie die je betaalt. Zo ga jij met een fijn gevoel op vakantie.

Waarom heb je een reisverzekering nodig?

Je loopt andere risico’s op reis dan wanneer je gewoon thuis bent en naar werk gaat. Neem bijvoorbeeld een fietstocht in de bergen. Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Waardoor je misschien met spoed naar het ziekenhuis moet, met hogere zorgkosten dan in Nederland. Of je staat met autopech langs de Franse snelweg. Met een reisverzekering zijn alle kosten voor hulp die je nodig hebt goed verzekerd. Of ja, bijna alles. Je kiest namelijk zelf wat je wel en niet verzekert.

Lees meer over onze reisverzekering.

De belangrijkste redenen voor een reisverzekering?

Je belandt in het ziekenhuis

De basiszorgverzekering vergoedt de kosten voor spoedeisende medische hulp in het buitenland tot maximaal de Nederlandse tarieven. Liggen deze kosten in jouw vakantieland hoger? Dan ben je hiervoor verzekerd met een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten. Met onze Allriskdekking ben je standaard verzekerd tegen de meerkosten. Dat is niet het geval bij onze Basisdekking. Dan kun je kiezen voor onze aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten' om je te verzekeren tegen de meerkosten.

Je wilt je reis annuleren vanwege het overlijden van een familielid

Dit noemen we een onvoorziene gebeurtenis. Met onze allrisk reisverzekering ben je standaard verzekerd voor de annuleringskosten. Bij de basisverzekering kun je hier aanvullend voor kiezen. Goed om te weten: annulering vanwege maatregelen tegen een pandemie is niet verzekerd.

De motor van je auto geeft het op in Spanje

Noodzakelijke hulp op reis is meestal gedekt. Of dit nou met je auto te maken heeft, een natuurramp of een vertraagde vlucht van een paar dagen. Bij ons krijg je vaak een gedeelte of alles vergoed. Bekijk de polisvoorwaarden voor meer informatie.

Wil je een wereldreis maken? Of blijf je in Europa?

Als je wilt reizen naar verre landen buiten Europa, heb je standaard met onze Allriskdekking werelddekking. Dat betekent dat je overal goed verzekerd bent, waar je reis ook heen gaat. Kies je voor de Basisdekking? Dan is dat voldoende voor reizen binnen Europa en de landen aan de Middellandse Zee. Bij de basisdekking kan de aanvullende werelddekking worden afgesloten.

Je hebt tijdens het reizen vaak veel contant geld bij je  

Heb je een basisverzekering? Dan kun je je aanvullend verzekeren voor schade of diefstal van waardepapieren tot maximaal € 250,-. Bij allrisk is dit standaard meeverzekerd. 

Waarom een reisverzekering afsluiten als je ook een zorgverzekering hebt?

Hoewel je zorgverzekering een heleboel ziektekosten dekt, ben je vaak niet voor alle kosten verzekerd in het buitenland. Een zorgverzekering vergoedt namelijk alle medische kosten tot de prijs die het normaal in Nederland kost. Alle extra kosten zijn voor je eigen rekening. Met een goede reisverzekering zijn de extra kosten voor noodzakelijke medische hulp gedekt. Kijk goed of je een verzekering hebt met dekking voor geneeskundige kosten.

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is niet verplicht. Kijk dus goed of je het echt nodig hebt. Zeker als je maar weinig op vakantie gaat.

Bekijk ook onze vijf tips voor een goedkope reisverzekering.

 

Reisverzekering bij Aegon

We staan voor je klaar! In Mijn Aegon regel je alles met betrekking tot verzekeringen. Van veranderen tot overstappen en opzeggen. Bekijk je premie en lopende contracten en kom makkelijk in contact met de klantenservice. 

Ga jij voor een basis- of allriskdekking? Kies hieronder zelf je aanvullende dekkingen en bereken de bijpassende premie. Zo ga jij altijd goed verzekerd op reis in de toekomst. 

Bereken mijn premie