Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Verzekeren Schade, wat nu? Een schade-expert en contra-expertise: hoe werkt dat?

Een schade-expert en contra-expertise: hoe werkt dat?

Schade is heel vervelend. U wilt het liefst dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost en de schade vergoed krijgen. Dat begrijpen wij bij Aegon heel goed. Daarom schakelen wij bij bepaalde schades (afhankelijk van de aard en de soort) een schade-expert in. Hier leest u hoe schade-experts werken en wanneer u een contra-expert in kunt schakelen.

Wij hebben onze eigen expertisedienst

Een schade-expert is iemand die vaststelt hoe groot de schade is en hoe deze is ontstaan. Aegon heeft een eigen groep schade-experts. Wij noemen dit onze expertisedienst. Soms komt de expert naar u toe, maar in de meeste gevallen wordt de expertise op afstand uitgevoerd. Dat kan bijvoorbeeld telefonisch, met foto’s of in een videoverbinding met u. In een enkel geval schakelen wij een extern expertisebureau in.

24-uursbelofte

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!

U kunt een contra-expert inschakelen

Het kan zijn dat u het bedrag wilt controleren dat is vastgesteld door de expert of u bent het er misschien niet mee eens. Dan kunt u een eigen expert inschakelen. Dit noemen we een contra-expert. De contra-expert regelt namens u de schade met onze expert. Wilt u een contra-expert inschakelen? Bespreek dit dan eerst met de schade-expert of met uw adviseur. Zij kunnen u hier meer informatie over geven. Als u geen adviseur heeft, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Wanneer beide experts er niet met elkaar uitkomen, wordt een derde expert benoemd die de schade definitief vaststelt. 

Wij vergoeden de kosten voor een contra-expert

Uw polis biedt dekking voor kosten van de contra-expert tot de hoogte van de kosten voor onze eigen expert. Zijn de kosten voor de contra-expert hoger dan de kosten van onze eigen expert, dan vergoeden wij de extra kosten in principe niet. Dit zullen wij toetsen op basis van redelijkheid. Dit stellen wij vast aan de hand van:

  • het uurloon van de contra-expert (dit moet in lijn zijn met de kosten van onze eigen expert);
  • het aantal uur wat aan de schade is besteed;
  • de verhouding tot het schadebedrag.

Let op!

Wij vergoeden alleen kosten die zijn gemaakt om de hoogte van het schadebedrag vast te stellen. Kosten voor andere belangenbehartigers die door u worden ingeschakeld, zoals een toedrachtonderzoeker, vergoeden wij niet. Twijfelt u of de kosten van uw contra-expert binnen de criteria vallen? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met uw adviseur of met ons als u geen adviseur heeft. Onze contactgegevens vindt u op de Klantenservice-pagina.