Een schade-expert en contra-expertise: hoe werkt dat?

Image
Een schade-expert en contra-expertise: hoe werkt dat?

Schade is heel vervelend. Je wilt het liefst dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost en de schade vergoed krijgen. Dat begrijpen wij bij Aegon heel goed. Daarom schakelen wij bij bepaalde schades (afhankelijk van de aard en de soort) een schade-expert in. Hier lees je hoe schade-experts werken en wanneer je een contra-expert in kan schakelen.

Je kan een contra-expert inschakelen

Het kan zijn dat je het bedrag wilt controleren dat is vastgesteld door de expert of je bent het er misschien niet mee eens. Dan kan je een eigen expert inschakelen. Dit noemen we een contra-expert. De contra-expert regelt namens jou de schade met onze expert. Wil je een contra-expert inschakelen? Bespreek dit dan eerst met de schade-expert of met jouw adviseur. Zij kunnen jou hier meer informatie over geven. Als je geen adviseur hebt, dan kan je natuurlijk contact met ons opnemen. Wanneer beide experts er niet met elkaar uitkomen, wordt een derde expert benoemd die de schade definitief vaststelt. 

Wij vergoeden de kosten voor een contra-expert

Jouw polis biedt dekking voor kosten van de contra-expert tot de hoogte van de kosten voor onze eigen expert. Zijn de kosten voor de contra-expert hoger dan de kosten van onze eigen expert, dan vergoeden wij de extra kosten in principe niet. Dit zullen wij toetsen op basis van redelijkheid. Dit stellen wij vast aan de hand van:

  • het uurloon van de contra-expert (dit moet in lijn zijn met de kosten van onze eigen expert);
  • het aantal uur wat aan de schade is besteed;
  • de verhouding tot het schadebedrag.

Goed om te weten:

Wij vergoeden alleen kosten die zijn gemaakt om de hoogte van het schadebedrag vast te stellen. Kosten voor andere belangenbehartigers die door jou worden ingeschakeld, zoals een toedrachtonderzoeker, vergoeden wij niet. Twijfel je of de kosten van jouw contra-expert binnen de criteria vallen? Dan kan je uiteraard contact opnemen met jouw adviseur of met ons als je geen adviseur hebt. Onze contactgegevens vind je op de Klantenservice-pagina.

Image
pensioenadvies vast of variabel

Wij hebben onze eigen expertisedienst

Een schade-expert is iemand die vaststelt hoe groot de schade is en hoe deze is ontstaan. Aegon heeft een eigen groep schade-experts. Wij noemen dit onze expertisedienst. Soms komt de expert naar je toe, maar in de meeste gevallen wordt de expertise op afstand uitgevoerd. Dat kan bijvoorbeeld telefonisch, met foto’s of in een videoverbinding met jou. In een enkel geval schakelen wij een extern expertisebureau in.

Onze 24-uursbelofte aan jou

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een eerste reactie van ons. Je hoort dan of we je schade herstellen, een bedrag vergoeden (en hoeveel natuurlijk, niet onbelangrijk) of dat je schade helaas niet is verzekerd (en waarom niet). Misschien hebben we nog aanvullende documenten nodig om jouw schade te kunnen beoordelen. Zoals foto's of een nota. Zodra we deze informatie hebben ontvangen, nemen we jouw schademelding verder in behandeling. Binnen 10 werkdagen hoor je dan alsnog of jouw schade wel of niet wordt hersteld en/of vergoed.