Situatie Schiphol en je reisverzekering

Image
Schiphol en je reisverzekering

Door het personeelstekort op Schiphol worden reisaanbieders en luchtvaartmaatschappijen gedwongen om een flink aantal vluchten in juli en augustus te schrappen. Het kan zijn dat zij je vlucht annuleren of omboeken. Zij nemen hierover contact met je op. Wij hebben alvast een paar vooruitdenkvragen op een rij gezet, mét antwoorden. 

Veelgestelde vragen

Wanneer zij je vlucht annuleren, heb je recht op een vergoeding of een alternatieve vlucht vanuit je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Neem voor een oplossing contact met hen op. Wij bieden in dit geval geen dekking.
Wanneer zij jouw pakketreis annuleren, heb je recht op een vergoeding of een alternatieve vlucht vanuit je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Neem voor een oplossing contact met hen op. Dat geldt voor alles wat niet door kan gaan. Ook eventuele niet genoten vakantiedagen door een vertraagde vlucht kun je terugkrijgen. Wij bieden in dit geval geen dekking.
 
Deze vergoeden wij niet. Wanneer je vlucht wordt geannuleerd, heb je recht op een vergoeding of een alternatieve vlucht vanuit je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Neem voor een oplossing contact met hen op. 
Het is afhankelijk van de dekking waar je voor gekozen hebt of wij dit vergoeden
Heb je de Aegon Doorlopende Reisverzekering met basisdekking? Dan heb je geen recht op een vergoeding van ons. Heb je de Aegon Doorlopende Reisverzekering met allriskdekking? Dan heb je recht op een vergoeding. Je hebt hier alleen recht op wanneer het hotel, de verhuurder, reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij dit niet of gedeeltelijk vergoedt of geen oplossing biedt. 

Wanneer je vlucht wordt geannuleerd, heb je recht op een vergoeding of een alternatieve vlucht vanuit je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Voor een oplossing neem je contact met hen op. Wij bieden in dit geval geen dekking.

Juridische hulp nodig?

Heb je een rechtsbijstandverzekering bij ons en kom je er niet uit met je reisaanbieder of luchtvaartmaatschappij? Neem dan contact op met ARAG op 033 4342 200 (van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:30).