Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Welke verzekering heb je nodig voor je huurhuis?

Particulier Verzekeren Welke verzekering heb je nodig voor je huurhuis?

Je woont prettiger als je goed verzekerd bent. En dat geldt niet alleen voor een koophuis. Ook als je in een huurhuis woont, kun je je verzekeren. Niet omdat dat verplicht is. Maar omdat het verstandig is. Aan welke verzekeringen je dan moet denken? Dat zetten we hier voor je op een rij. 

Drie handige verzekeringen voor een huurhuis

Bij koophuizen is de opstalverzekering verplicht. Daarmee verzeker je jouw huis tegen bijvoorbeeld brand- en waterschade. Woon je in een huurhuis? Dan komt de opstalverzekering voor de rekening van je huisbaas. Je woonhuis is dus verzekerd. Maar de spullen ín je huurhuis zijn daarmee niet verzekerd. Hetzelfde geldt voor de veranderingen die u aan uw huurwoning heeft toegebracht. Wil je jezelf en jouw spullen beschermen? Dan zijn deze drie verzekeringen het overwegen waard:

1. Inboedelverzekering

  • 24/7 praktische hulp van Aegon Schade Service
  • Keuze tussen basis en allrisk

Inbrekers maken geen onderscheid tussen huurhuizen en koophuizen. En bij onstuimig weer, heeft een huurhuis net zoveel risico op waterschade als een koophuis. Voor schade door inbraak, vandalisme, water en brand kun je een inboedelverzekering afsluiten. Met inboedel worden de spullen in jouw huis bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan je gordijnen, laptop, telefoon en sieraden.
Ook schade aan de veranderingen die u aan uw huurhuis heeft toegebracht, is gedekt met de inboedelverzekering.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

  • Uitwonende, studerende kinderen standaard meeverzekerd
  • Keuze uit twee verzekerde bedragen

Als je kind een bal door de ruit van de buren trapt, draai je op voor de reparatie. Je bent, met andere woorden, aansprakelijk voor de schade. Voor dit soort ongelukjes kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Die vergoedt schade die je, je partner of je kind veroorzaakt aan andermans spullen. Als dit per ongeluk is gegaan, tenminste.

3. Rechtsbijstandverzekering

  • Dekking bij inschakeling van advocaten en experts
  • Keuze uit 8 verschillende dekkingen

Burenruzies komen veel voor. En soms lopen die uit de hand. Dan kun je wel wat juridisch advies gebruiken. Of zelfs een advocaat. Rechtsbijstand, noemen we dat. Met een rechtsbijstandsverzekering hoef je deze kosten niet zelf te betalen.

Voorkom oververzekeren

Veel verzekeringen gelden per huishouden. En als je samen gaat wonen, vorm je met jouw partner een huishouden. Dubbele verzekeringen zijn dan niet nodig, en zonde van het geld. Dus ga je samenwonen? Bekijk dan eens jouw verzekeringen. En controleer of je niet oververzekerd bent.