Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Verzekeren Verzekeringen voor een huurhuis: verplicht of verstandig?

Verzekeringen voor een huurhuis: verplicht of verstandig?

U woont prettiger als u goed verzekerd bent. En dat geldt niet alleen voor een koophuis. Ook als u in een huurhuis woont, kunt u zich verzekeren. Niet omdat dat verplicht is. Maar omdat het verstandig is. Aan welke verzekeringen u dan moet denken? Dat zetten we hier voor u op een rij.

Drie handige verzekeringen voor een huurhuis

Bij koophuizen is de opstalverzekering verplicht. Daarmee verzekert u uw huis tegen bijvoorbeeld brand- en waterschade. Woont u in een huurhuis? Dan komt de opstalverzekering voor de rekening van uw huisbaas. Uw woonhuis zelf is dus verzekerd. Maar de spullen ín uw huurhuis zijn daarmee niet verzekerd. Wilt u uzelf en uw spullen beschermen? Dan zijn deze drie verzekeringen het overwegen waard:

1. Inboedelverzekering
Inbrekers maken geen onderscheid tussen huurhuizen en koophuizen. En bij onstuimig weer, heeft een huurhuis net zoveel risico op waterschade als een koophuis. Voor schade door inbraak, vandalisme, water en brand kunt u een inboedelverzekering afsluiten. Met inboedel worden de spullen in uw huis bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan uw gordijnen, laptop en sieraden.

2. Aansprakelijkheidsverzekering
Als uw kind een bal door de ruit van de buren trapt, draait u op voor de reparatie. U bent, met andere woorden, aansprakelijk voor de schade. Voor dit soort ongelukjes kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Die vergoedt schade die u, uw partner of uw kind veroorzaakt aan andermans spullen. Als dit per ongeluk is gegaan, tenminste.

3. Rechtsbijstandsverzekering
Burenruzies komen veel voor. En soms lopen die uit de hand. Dan kunt u wel wat juridisch advies gebruiken. Of zelfs een advocaat. Rechtsbijstand, noemen we dat. Met een rechtsbijstandsverzekering hoeft u deze kosten niet zelf te betalen.

Voorkom oververzekeren

Veel verzekeringen gelden per huishouden. En als u samen gaat wonen, vormt u met uw partner een huishouden. Dubbele verzekeringen zijn dan niet nodig, en zonde van het geld. Dus gaat u samenwonen? Bekijk dan eens uw verzekeringen. En controleer of u niet oververzekerd bent.

Meer weten of direct afsluiten?

Bent u al goed verzekerd, of mist u nog iets? Bekijk onze verzekeringen en de aanvullende opties. U kunt uw premie direct berekenen.

Inboedelverzekering
  • 24/7 praktische hulp van Aegon Schade Service
  • Keuze tussen basis en allrisk
Aansprakelijkheids- verzekering
  • Uitwonende, studerende kinderen standaard meeverzekerd
  • Keuze tussen basis en allrisk
Rechtsbijstand- verzekering
  • Dekking bij inschakeling van advocaten en experts
  • Keuze tussen basis en allrisk