Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Verzekeringen
Particulier Verzekeren Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Een koophuis, dat betekent vrijheid. Vrijheid om uw huis zo in te delen als u zelf wilt. U kunt verbouwen en schilderen naar hartenlust. Maar het betekent ook verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld voor uw verzekeringen. Daarvoor kunt u niet meer bij een huisbaas terecht. Welke verzekeringen u af moet sluiten voor uw koophuis? Welke verzekeringen zijn verplicht, en welke alleen handig? Dat leest u hier.

Verplicht: een woonhuisverzekering

Of u nu in een klein appartementje woont of een grote woonboerderij: een woonhuisverzekering is verplicht voor elke huiseigenaar. Hiermee verzekert u uw huis tegen schade door bijvoorbeeld brand, wateroverlast, vandalisme of inbraak. Wat er dan precies verzekerd is? Uw huis zelf en alles wat daaraan vastzit. Uw dak, het aanrecht, de garage. Zelfs inbouwapparatuur valt onder de woonhuisverzekering. Heeft u een koopappartement en regelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) uw woonhuisverzekering? Controleer dan bij de VvE of u voldoende verzekerd bent!

Vaak verplicht: een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering, wat heeft dat nu met een koophuis te maken? Heel eenvoudig: de hypotheekverstrekker wil zeker weten dat u uw hypotheek afbetaalt. Ook als u, of uw partner, overlijdt. Daarom is deze verzekering vaak verplicht als u een hypotheek aangaat. Als u overlijdt, wordt de overlijdensrisicoverzekering gebruikt om de hypotheek af te lossen. Dat is fijn voor de hypotheekverstrekker, maar ook voor uw nabestaanden. Want die hoeven dan niet te verhuizen.

Niet verplicht, wel handig

U weet nu welke verzekeringen u (vaak) verplicht moet afsluiten bij een koophuis. Maar er zijn ook verzekeringen die niet verplicht zijn. Maar wél handig. Dit zijn de inboedelverzekeringaansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandsverzekering. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Uw spullen goed verzekerd met een inboedelverzekering

Uw televisie, sieraden, meubels: het hoort allemaal bij uw inboedel. Dit zijn spullen die niet vastzitten aan het huis. U kunt ze bij een verhuizing oppakken en meenemen. Deze spullen kunt u beschermen met een inboedelverzekering. Raken ze beschadigd door brand of waterschade? Of worden ze gestolen bij een inbraak? De inboedelverzekering keert een bedrag uit.

Schade aan andermans spullen verzekeren met de aansprakelijkheidsverzekering

Stelt u zich eens voor: tijdens de verhuizing beschadigt u spullen van uw kersverse nieuwe buren. Een dikke kras op hun auto, bijvoorbeeld. Ai, geen goed begin! Fijn om dan goed verzekerd te zijn. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt in zo’n geval uitkomst. Maakt u, uw partner of een gezinslid per ongeluk iets van een ander stuk? Dan vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering de schade.

Rechtsbijstandsverzekering

Ruzie met uw buren, de gemeente of de aannemer? Heel vervelend! Zeker als deze ruzie hoog oploopt. Zo hoog, dat u juridische hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld advies, of zelfs een advocaat. Dit kan aardig in de papieren lopen. Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, hoeft u deze kosten niet zelf te betalen. Een geruststellende gedachte!

Meer weten of direct afsluiten?

Bent u al goed verzekerd, of mist u nog iets? Bekijk onze verzekeringen en de aanvullende opties. U kunt uw premie direct berekenen.

Inboedelverzekering

  • 24/7 praktische hulp van Aegon Schade Service
  • Keuze tussen basis en allrisk

Opstalverzekering

  • Bijgebouwen tot een gezamenlijke oppervlakte van 50m2 standaard meeverzekerd
  • Keuze tussen basis en allrisk

Rechtsbijstandverzekering

  • Dekking bij inschakeling van advocaten en experts
  • Keuze tussen basis en allrisk

Aansprakelijkheidsverzekering

  • Uitwonende, studerende kinderen standaard meeverzekerd
  • Keuze tussen basis en allrisk
Woon- & VrijeTijdpakket

Overlijdensrisicoverzekering

  • Bepaal zelf het verzekerde bedrag
  • Vaste, lage premie