Verzekering voor overige voertuigen

 • Scherpe premie
 • Volledig naar uw wensen samen te stellen
Zoek een adviseur
Image
verzekering overige voertuigen

Verzekert bijna alle vervoermiddelen

 • Voor bestelauto's, oldtimers, caravans, kampeerauto’s, aanhangers en motoren

Hulp van een adviseur nodig?

Wilt u een onafhankelijk productadvies? Uw eigen adviseur geeft u persoonlijk financieel advies, passend bij uw situatie. Tevens kan uw adviseur het product voor u afsluiten. Vraag uw adviseur naar de kosten: de kosten voor advies en het regelen van de verzekering verschillen per adviseur.

Heeft u nog geen adviseur en wilt u onafhankelijk advies?

Zoek een adviseur
Image
Auto

Hoe werkt de verzekering voor overige voertuigen?

Met Aegon Auto op Maat verzekert u uw oldtimer, caravan, kampeerauto, bestelauto, aanhanger of motor. U kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen. De eerste dekking is een verplichte WA-verzekering, die de schade dekt die u met uw voertuig toebrengt aan anderen. De tweede dekking is een WA-verzekering met een beperkte cascodekking. Hiermee zijn ook schades aan uw voertuig door onder andere brand, storm en diefstal gedekt. De meest uitgebreide dekking is de WA-verzekering met een uitgebreide cascoverzekering, ook wel Allrisk genoemd. Hiermee zijn ook andere schades aan uw eigen voertuig verzekerd.

Een verzekering voor overige voertuigen afsluiten? Dan is dit goed om te weten:

Voor wie?

Lees verder

Voor- en nadelen

Lees verder

Productkenmerken

Lees verder

Documenten

Lees verder

Wanneer is de verzekering voor overige voertuigen iets voor jou?

 • Als je jouw oldtimer, caravan, kampeerauto, bestelauto, aanhanger of motor wilt verzekeren
 • Als je snelle schadeafhandeling belangrijk vindt
 • Als je graag zelf bepaalt hoe jij jouw voertuig verzekert

De voordelen

 • Keuze uit Vrijheid of Voordeel bij de bestelautoverzekering

  Wil je jouw schadehersteller helemaal zelf uitkiezen? Of neem je genoegen met een beperktere keuze zodat je minder premie betaalt?

 • Aegon Schade Service

  Schade? Snelle service bij meer dan 500 schadeherstellers.

De nadelen 

 • Niet online af te sluiten

  Bij voertuigen zoals oldtimers, caravans etc. zijn er veel keuzemogelijkheden. Daarom is deze verzekering alleen af te sluiten via jouw verzekeringsadviseur.

 • Niet alle voertuigen verzekerd

  Brommers, fietsen en elektrische fietsen kunnen niet verzekerd worden met deze verzekering.

Kosten

Eenmalige poliskosten: € 6,05.

Doorlopende kosten: De premie per maand is afhankelijk van jouw voertuig en wensen. 

Ingangsdatum

Deze staat op de polis. Je hebt geen dekking voor schade die heeft plaatsgevonden voor de ingangsdatum.

Contractduur

De minimale contractduur voor deze verzekering is één jaar.

Opzeggen

Uw verzekering is na het eerste jaar dagelijks opzegbaar. 

Veelgestelde vragen

Je schadevrije jaren zijn van invloed op je bonus-maluskorting. Ieder jaar dat je geen schade claimt, bouw je één schadevrij jaar op en ga je één trede omhoog op de bonus-malusladder. Dit betekent een bonus in de vorm van een hogere korting op je premie. Als je een schade veroorzaakt en deze bij ons claimt, verlies je een gedeelte van je korting. Meer informatie hierover vind je op onze pagina's: Schadevrije jaren: hoe werkt dat? en Autoschade: claimen of zelf betalen?

 

 

Wanneer je een nieuwe schadeverzekering bij ons afsluit, heb je na ontvangst van je polisblad 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun je je verzekering kosteloos beëindigen via je adviseur of als je geen adviseur hebt via Mijn Aegon.

Goed om te weten: eventuele schades worden niet vergoed. Wanneer je een autoverzekering met terugwerkende kracht beëindigt, ben je over deze periode niet verzekerd geweest.
Het is afhankelijk van je dekking of je verzekerd bent voor stormschade aan je auto
Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. 
 
WA-verzekeringWA-Extra / Beperkte cascodekkingAllrisk Basis, Compleet en Royaal / Uitgebreide cascodekking
Geen dekking voor stormschade aan je auto. Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.
Goed om te weten: 
Schade aan je auto meld je via jouw adviseur of onze website
Heeft je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neem dan contact op met je adviseur. Op onze website meld je een schade via onze pagina Schade melden en declareren
Een tweede auto verzeker je via je adviseur. Heb je geen adviseur? Dan verzeker je een tweede auto via onze pagina Autoverzekering afsluiten. Bij stap 1 geef je aan dat je gebruik wil maken van de tweede autoregeling en vul je het kenteken van de eerste auto in. Daarnaast vul je bij 'Schadevrije jaren' de schadevrije jaren in die je met de tweede auto hebt opgebouwd. 

Goed om te weten: je kunt gebruikmaken van de tweede autoregeling als je al een auto op je eigen naam of op naam van je inwonende partner bij ons hebt verzekerd. Je krijgt dan korting op de premie wanneer je met de eerste auto meer schadevrije jaren hebt opgebouwd dan bij de tweede auto. Je kunt geen gebruik maken van deze regeling als: 
 • jij of je partner negatieve schadevrije jaren heeft; en/of
 • je in de afgelopen twee jaar schade hebt gehad met de auto die je wil verzekeren (dit geldt niet als je de auto net hebt aangeschaft).
Na een aanrijding is het van belang dat je:
 • foto's maakt van de betrokken auto's. Op deze foto's moet het merk, type en kenteken van de auto's zichtbaar zijn. 
 • samen met de tegenpartij het Europees Schadeformulier invult. 
 • aangifte doet van de aanrijding bij de plaatselijke politie.
 • contact opneemt met onze alarmcentrale +3188 344 00 00. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Het claimen van een schade heeft effect op je premie en schadevrije jaren. Per schademelding is dit vijf jaar terugval. Hierdoor daalt de bonus-maluskorting. De premie wordt in het nieuwe verzekeringsjaar verhoogd. Hiervan stellen wij je ruim van te voren op de hoogte.

Een autoschade: claimen of zelf betalen?
Het opnieuw opbouwen van bonus/maluskorting na een schade op je autoverzekering kost meerdere jaren. Dit kan oplopen tot honderden euro’s verschil in premie per jaar. Neem je het schadebedrag voor eigen rekening, dan behoud je je bonus/maluskorting. Bereken daarom, voordat je een keuze maakt, eerst het effect op je premie. Lees hier meer over op onze pagina 
Autoschade: claimen of zelf betalen?.