Verduurzamen woning

Alles over verduurzamen en verzekeren

Ga je zonne-energie door je huis laten stromen? Triple glas scoren of van het gas af? Lekker duurzaam bezig! Wel goed om te doen met die groene verbeteringen: je woonverzekering(en) aanpassen als dat nodig is. Wist je trouwens dat wij met duurzame herstellers samenwerken? Je leest er alles over op deze duurzame pagina.

Image
Verduurzamen

Zo zit het met je verzekeringen

Een koophuis? Check je woonhuisverzekering

Of het nodig is om groene verbeteringen door te geven aan je adviseur of aan ons? Misschien. Bij de Aegon Woonhuisverzekering werkt het zo:

Heb je garantie tegen onderverzekering? Dan zijn zaken die aan je huis vastzitten gewoon meeverzekerd. Dus ook duurzaamheidsmaatregelen zoals:

  • Zonnepanelen op je dak
  • Warmtepompen (onderdeel van je CV) en zonneboilers
  • Triple glas en HR++ glas
  • Muurisolatie
  • Dak- en vloerisolatie

Dan hoef je het niet apart bij ons te melden. Wil je weten of je garantie tegen onderverzekering hebt? Dat vind je terug op je polisblad in Mijn Aegon.


Heb je geen garantie tegen onderverzekering? Neem dan contact met ons op. 

Image
Zonnepanelen verzekeren

Zonnepanelen verzekeren

Zonnepanelen. Goed voor de natuur én goed voor jou! Want zo’n investering zorgt al gauw voor een leuke besparing. Heb jij zonnepanelen op je dak? Of ga je dat doen? Lees je waar je aan moet denken, bijvoorbeeld voor je verzekering. Maar ook: waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

Lees verder

Een koopappartement of huurwoning verduurzaamd?

Dan is onze tip om na te gaan of je groene verbeteringen zijn meeverzekerd en voor welk bedrag. Bij de Aegon Inboedelverzekering kan je het eigenaren- of huurdersbelang meeverzekeren. Zo’n belang staat voor alle verbeteringen die je zélf in huis aanbrengt, en niet zomaar even verwijdert. Zoals zonnepanelen. Vaak biedt de woonhuisverzekering van een huurbaas of die van een Vereniging van Eigenaren namelijk niet voldoende dekking voor je verbeteringen.

Image
Verduurzamen Aegon

3 groene tips over je inrichting

  1. Pimp tweedehands meubelen, ook die van jezelf Vaak zijn duurzame meubelen best prijzig. Maar er zijn leuke tweedehands spullen te koop. Of nog beter: maak iets anders van een meubel dat je al hebt. Een hip kleurtje erop en je hebt een origineel meubelstuk mét een persoonlijk tintje.
  2. Gebruik isolerende gordijnen Zo houd je de warmte binnen en bespaar je ook nog eens op je energiekosten.
  3. Gebruik duurzame klusmaterialen Denk aan milieuvriendelijke verf waar geen chemische stoffen bij vrijkomen als je schildert. Of hout met een duurzaam keurmerk, zoals FSC. Zorg ook dat je niet te veel materiaal inkoopt – dat is zonde!
Fijn en veilig wonen

Of je nu brand wil voorkomen, thuis van het gas af wil of zonnepanelen op je dak legt … met onze woonverzekeringen kun je alle kanten op. Zodat je niet alleen duurzaam, maar ook fijn en veilig woont.

Alles over fijn en veilig wonen

Schade? Wij helpen je snel én duurzaam!

90% van de schadeherstellers waarmee wij samenwerken, werken op een milieuvriendelijke manier. Duurzame schadeherstellers dus. Of het nu gaat om schades aan een woonhuis, bezittingen of een auto. Wij zijn dan ook één van de initiatiefnemers van de Stichting Duurzaam Herstel en Stichting Duurzaam Repareren. Deze stichtingen hebben het keurmerk GroenGedaan!

Wat verstaan we onder duurzame schadeherstellers?

Bij herstellers kun je denken aan glas- en tegelzetters, autoherstellers, schilders en bedrijven die elektronica of interieur herstellen. Wij stellen diverse eisen aan herstellers waar wij mee samenwerken. Van het gebruik van milieuvriendelijke middelen en grondstoffen, tot het verminderen van het energieverbruik en het recyclen van afval. Ook duurzame inzetbaarheid van medewerkers valt hier onder: denk aan het in aanraking komen met ongezonde stoffen. Lees er meer over in onze blog Herstellen of vervangen bij schade: wat is slim?   

Met Aegon Schade Service en GroenGedaan! zorgen we er zo voor dat onze footprint zo klein mogelijk is en daar zijn wij trots op.

Meer weten over verduurzaming? Lees onze blogs!

Image
Verduurzamen Aegon
Gerrit: “We verduurzamen ons huis stap voor stap”

Van een huis met gele bakstenen en enkel glas naar een architectonisch hoogstandje. Aegon-medewerker Gerrit de Jong (40) en zijn vrouw kregen het voor elkaar tijdens een flinke verbouwing.

Lees verder
Image
besparingstips aegon
6 geld- en energiebesparingstips die het verschil maken

Doe dit… doe dat. Al die besparingstips zoals ledlampen of een extra trui of pantoffels aantrekken. Die kennen we wel. Maar wat maakt nou écht verschil? (Of niet…) We hebben 6 energiezuinige dingen voor je uitgezocht.

Lees verder
Image
Aegon wat kost verduurzamen
Wat kost verduurzamen en wat levert het mij op?

De meeste sexy termen van dit moment zijn duurzaamheid (oeh), klimaatverandering (aah) en minder CO2 uitstoot (yeah baby). Groen doen is het helemaal! Maar ons bin zuunig en die natuur kan mooi verrekken als het veel geld kost. 

Lees verder
Wonen

Maak van je huis een veilige plek.

Lees hier hoe je dat doet
Subsidie voor de isolatie van je huis

Sinds 1 januari 2022 krijg je onder bepaalde voorwaarden 30% subsidie als je je koophuis isoleert. En wie weet kan je tegen lagere rente geld lenen om je woning te isoleren. Goed om te weten: ook Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidie aanvragen.

Ga naar Rijksoverheid.nl
Zonnepanelen verzekeren?

Goed voor de natuur én goed voor jou! Heb jij zonnepanelen op je dak? Of ga je dat doen? Lees waar je aan moet denken, bijvoorbeeld voor je verzekering.

Lees meer